Ingen Netbook fra Apple?

Ingen Netbook fra AppleNetbook, små nette bærbare datamaskiner med skjermer på 8-10" har tatt markedet med storm og har blitt bestselgere verden over. Apple har så langt valgt å ikke lansere en Netbook selv om flere analytikere skriver at dette kanskje på sikt kan skade deres salg. Under gårsdagens finanspresentasjon ble det gjort klart at Apple ikke har mye til overs for dagens Netbook-modeller og tror ikke på markedet.

Netbooks som Asus Eee, MSI Wind og Acer One har solgt mildt sagt i bøtter og spann i 2008 og har gitt produsentene av disse store markedsandeler i PC-verden. Stort sett en samlet industri, inkludert gigantene Hewlett Packard og Dell, har kastet seg på Netbook-bølgen, mens Apple har stått på sidelinjen og så langt ikke gjort noen verdens ting.

Netbooks har med sine små skjermer og lave ytelse blitt presset svært langt ned i pris og du kan i dag få en Netbook fra 2000 kroner og oppover. Den lave prisen har presset marginene til PC-leverandørene til bunns og mange har ment at introduksjonen av Netbooks faktisk har vært et kollektivt selvmord for PC-industrien da maskinene visstnok er tapsprosjekter.

Samtidig har Apple økt salget av sine vanlige bærbare med hele 34% i forrige kvartal, og da snakker vi om produkter med solide marginer. Er det økonomi og marginer som har fått Apple til å vegre seg fra å lansere en Netbook?

Under gårsdagens finanspresentasjon svarte Apples COO, Tim Cook, på flere spørsmål omkring Netbooks og billige datamaskiner. Tim Cook tok samme standpunkt som Steve Jobs har hatt tidligere.

Vi følger med på Netbook-markedet, men i våre øyne er dette foreløpig produkter som er basert på svak maskinvare, programvare som er dårlig og med små skjermer. Vi tror ikke kundene på sikt vil være fornøyd med denne typen produkter. Det er en kategori vi følger med på og vi har noen gode ideer, men per i dag gir ikke Netbooks den opplevelsen våre kunder vil ha

uttalte Tim Cook under gårsdagens finanspresentasjon.

Apple velger med andre ord å tåkelegge hele Netbook-spørsmålet ved å si at de ikke tror på konseptet, men har noen gode ideer på hvordan det kan løses.

Foreløpig ser det ut som vi ikke kan forvente oss noen Netbook fra Apple, men de har lurt oss før.

alexo89s bilde

alexo89

Den der så rå ut xD

PinkoPallino

Så lenge man kan selge MacBook Air med god fortjeneste ser jeg liten grunn til at Apple skulle ville lage en netbook modell. Selv har jeg også en Asus-900, som med Ubuntu er helt grei selv om den mekanisk ikke ser all verden ut.
Dersom Apple skulle kunne konkurrere i dette markedet må det som tidligere være på kvalitet/estetikk, og da tipper jeg en slik maskin blir blir for dyr til å konkurrere med eksisterende modeller mens den vil utkonkurrere MacBook Air...

#@$
---
Drilling for oil is boring.

christerguttens bilde

christergutten

Jeg tror at hvis Apple hadde laget en "crap-book", så hadde den knust alle andre..
Men uansett, det er jo ikke mye penger og hente, og iPhone er jo godt på vei tili å gjøre minipcer overflødige.. Kanskje neste versjon av iPhone gjør at man ikke trenger de "crap-books'ene" anyways...
Jeg synes de er aaaalt for trege for min smak uansett, det burde komme mobiler med litt større skjerm og alt av teknologi, så er det ikke noe vits med 2 ting.. Da trenger man kun en enhet for all kommunikasjon..
Hva med iBook Phone?

Jeg håper ryktene om en ny iPhone med fulltastatur lik macbookene + 3gcam, mms, videoopptak, bedre kamera ++ stemmer jeg da :) Da blir drømmene mine oppfylt.. Det skjermtastaturet er slitsomt å skrive mye på...

Vi får se da... Blir nok ikke noe crap-book fra Apple ennå sikkert...

Var litt kul den på bildet da, hvis den hadde vært kraftig og billigere enn Air, kunne det blitt spennende da :)

KDNs bilde

KDN

Hvis Apple går for en netbook versjon så tror jeg det blir en type tablet med touch teknologien.

appleman

Apple sa det samme om en evt mobiltelefon for noen år siden, men vi vet alle hva som skjedde ;)

Arild Holtet

Som appleman skrev: Apple var ikke interressert i mobil. Apple kommmer kansje til å lage en slik liten maskin. Men tror de vil gå grundig til verks før dette skjer. At det er ett kommende marked, det har vi alerede fått ett godt bevis på. Ingen grunn til å gå vekk fra sine kvalitets-produkter. Så lager Apple netbook så blir den sikkert i høy kvalitet. Hva neste iPhone blir, kan og være artig å se.

Arild.H

kajac2

Apple avviser selvfølgelig alle ryktene for å kunne få en mer storslått lansering når de lanserer det. For jeg er veldig sikker. Apple kommer til å lansere en netbook.

Arild Holtet

Tror du har rett kajac. Apple vil nok ha en del av det markedet også.

Arild.H

Lokehues bilde

Lokehue

Jeg er sikker på at Apple kunne gått inn i dette segmentet med glans. De vil bare ikke gjøre det før de har et produkt som vekker oppmerksomhet og banker de andre produktene.

Det er heller ingen grunn til at Apple ikke kan lage produkter som IKKE ligger i high-end klassen, hvis de ønsket det, den første iMacen var jo rimelig på pris, og en vanvittig suksess...

wazabi

Jeg skulle gjerne hatt en mac netbook, mon tro hva som kommer?
Kanskje en uten tastatur, men med berøringsskjerm?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai