Fjern iWork-trojaneren enkelt

SecureMacTorsdagens nyhet om den trojaninfiserte versjonen iWork 09 som florerer på piratnettsteder, satte en støkk i mange Mac-brukere. Spørsmålene om hvordan man kan sjekke om man er blitt rammet har haglet, men nå finnes det endelig et gratis verktøy som fjerner trojaneren. Selskapet SecureMac har laget et verktøy som fjerner trojaneren iWorkServices.

iWorkServicesProgrammet iWorksServices Trojan Removal Tool finner og eliminerer den trojanske hesten som befant seg i piratversjonen av iWork 09. Programvaren er gratis og tilbys av selskapet SecureMac som produserer anti-spyware programvaren MacScan. Også antivirusprogramvare fra Intego og Norton skal nå ha oppdaterte databaser for å kunne finne og fjerne denne trojanske hesten.

Har du ikke installert antivirus, men er i tvil om din kopi av iWork 09 er på den lovlige siden bør du laste ned iWorkServices Trojan Removal Tool gratis for å få sjekket din Mac.

dabear

Å piratekopiere er jo en bevist handling? Er jo ikke mulig å være i tvil om din versjon er fake eller ikke :P

overagnar

dabear, Bare fordi man piratkopierer iWork 09 trenger ikke versjonen være infisert vet du.

KDNs bilde

KDN

Jeg for min del brukte en tracker som var langt raskere enn Apple sine servere. Har selvsakt handlet elektronisk utgave og har ikke noe dårlig samvittighet for det.

-Evens bilde

-Even

"Last ned ulovlig, så skal vi hjelpe deg!", blir jo helt merkelig å hjelpe dem som laster ned. Det får bli en liten straff for dem mener nå jeg.
Men ser jo den andre siden av saken også. Det kan vel kansje spre seg...? Men alikevel.

fotojon

denne siden er bare helt latterlig når det kommer til policyen rundt pirateware.
ikke kan man snakke om torrent ol. som står for størsteparten av ulovlig spredning, men når man først har gjort og det har fått konsekvenser så viser man jaggu meg hvordan man ordner opp i det.

dobbeltmoral på det latterligste....

kolbys bilde

kolby

@fotojon

Det er bra at du finner så meget latterlig. Men det skal sies at det er stor forskjell på å hjelpe noen med et problem, og å oppfordre folk til å oppnå problemet.

Dersom noen har et problem med Macen sin, så stiller vi opp for å hjelpe den personen.

admins bilde

admin

@fotojon

Denne trojaneren er det mest alvorlige angrepet på Mac OS X sin sikkerhet til dags dato. Det skulle bare mangle at vi *ikke* dekker dette, da det faktisk kan få konsekvenser både for de som er lovlydige og de som ikke er det. Vi vet svært lite om hva denne trojaneren faktisk gjør, utover at over 20 000 Mac-brukere har fått denne installert via en piratnedlastning. Å få den fjernet fra flest mulige Macer raskest mulig bør være første prioritet for Mac-miljøet uavhengig om du har skaffet deg iWork lovlig eller ikke. Er ikke nødvendigvis alle som vet om deres installasjon av iWork er lovlig eller ikke.

Vår policy gjelder diskusjon omkring anskaffelse av piratvare. Å diskutere torrent-teknologien eller antivirusprogramvare har ingenting med dobbeltmoral å gjøre. Å ikke gjøre det er fornektelse av en realitet.

fotojon

jeg ser dilemmaet, når noens væremåte får konsekvenser for andre.
Men dette er ikke en selv spredende virus, så om det kun er personen som har installert den som får svi så kan man vel si at det er på sin plass. (med forbehold om at jeg tar feil selvsagt)
løsningen er jo latterlig enkel, ikke stjel software!

@admin, om man ikke ser at dette temaet handler vel så mye om ulovlig software som det omhandler sikkerhet, er det fordi man ikke VIL se det.

"Dette er ikke et virus, men en trojansk hest. Hva er forskjellen?

* Denne trojanske hesten spres ikke automatisk videre. Virus spres videre.
* Denne trojanske hesten trenger admin-passord og må manuelt installeres. Virus installerer seg selv - ofte gjennom sikkerhetshull
* Du må aktivt gjøre en handling for å "installere". Virus installerer seg selv

Selv om dette ikke er et virus, så betyr det ikke at konsekvensene ved å installere dette programmet er noe mindre. Forskjellen er at du ikke kan få denne installert på din maskin uten at du selv foretar deg noe. Det er derfor enkelt å beskytte seg mot trojanske hester."

følgende er hentet fra fordiden på mac1.no
når man da har en artikkel som forteller hvordan man ordener opp i noe en selv har skyld i, så må det kalles dobbelmoral uten at dere himmler med øynene. Eller er det slik at denne siden drives helt perfekt uten feil!?

admins bilde

admin

@fotojon

Du kan selvsagt si at det er så enkelt som at man ikke skal stjele programvare og at man får som fortjent hvis man gjør det, men virkeligheten er dessverre ikke så svart/hvit som du vil ha det til. Noen mennesker som f.eks. KDN i kommentaren over deg, laster ned programvaren for deretter å kjøpe serienummeret, andre foretrekker BitTorrent til distribusjon når Apples-servere er trege og noen lar vennene sine sette opp Macen uten at de vet om alt på maskinen er lovlig installert.

Foreløpig gjør denne trojanske hesten ingen spesiell skade, men den har muligheter til å oppdatere seg selv - dvs. laste ned programvare som kanskje angriper andre, sprer spam og potensielt utnytter sikkerhetshull i Macen umiddelbart etter at de blir offentliggjort. Med mer en 20 000 potensielt infiserte Macer kan det fort bli en relativt stor trussel - også for lovlydige Macere. Forestill deg en smittet Mac på innsiden av et nettverk med hundrevis av ikke smittede Macer og en 0-day exploit. I løpet av sekunder har en infisert Mac smittet alle i samme nettverk og da begynner det å bli alvorlig.

Uansett om man selv er skyld i dette eller om man er uviten, så bør man kunne forvente at et nettsted som skal dekke Mac også skal dekke den største sikkerhetstrusselen i nyere Mac-historie. På samme måte som folk forventer at en lege hjelper en narkoman som har tatt overdose på et ulovlig stoff, forventer også vi at man skal hjelpe sine felles Macere - uansett om programvaren er skaffet ulovlig eller ved uviten. Det er stor forskjell på å hjelpe folk til å rydde opp i sine problemer til å oppfordre folk til å gjøre ulovligheter. Hjelper man ikke, går det raskt utover oss lovlydige Macere uansett. Virus, trojanere og annet snusk bør ikke få grobunn på vår plattform. Hvor raskere vi får fjernet ugresset, hvor mindre grobunn blir det. Å holde seg unna piratkopiert materiale er noe vi gjentatte ganger oppfordrer til, både fordi det er ulovlig/skader utviklingen og fordi du løper en sikkerhetsrisiko som vi har sett de siste dagene.

Ingen her himler med øynene og ingen har noensinne påstått at denne siden drives perfekt uten feil, men å ikke informere om hvordan man skal fjerne den største sikkerhetstrusselen i Mac-miljøet på mange år vil jeg nesten kalle uansvarlig. Ros og ris tar vi i mot med åpne armer, det er slik vi alle kan bli bedre!

iOles bilde

iOle

SLETT

iOles bilde

iOle

Ikke noen trojanske hester å finne på min kjære Mac, heldigvis :)

fotojon

@admin,

jeg har ingen problemer med å se hvadu ønsker å poengtere her.
Og noe av det er selvsagt svært vesentlig.
Samtidig mener jeg at det blir hyklerisk når man, som du gjør nå, argumenterer med at enkelte bruker torrent systemet til å laste ned de faktisk betaler for. Dette er i så fall en promille av en promille, OG ironisk nok, hadde du gjort det i usa ville du fortsatt blitt dømt for ulovlig software nedlastning selv om du har en lovlig serial, hvis du da var så uheldig at noen hadde valgt å forfølge akkurat deg.
Jeg ser hva du mener med dette mtp sikkerhet, men jeg mener alikevel at det blir en hårfin linje i forhold til hva ulovligsoftware angår. Så hårfin at det blir ufint.

Martinis bilde

Martini

@fotojon

Du mener ikke at man kan bli straffeforfulgt i USA ved å laste ned et program man har kjøpt, på torrent.. Det tviler jeg nemlisg sterkt på.

Si om jeg hadde kjøpt CS4 men ikke hadde cden tilgjengelig for en reinstalasjon, for å så laste CS4 fullversjon fra piratbukta.. er jeg en kriminell i Usa's øyne da?

Jeg har kjøpt rettighetene til programmet og hvilket medie jeg innstalerer fra spiller vell ingen som helst rolle?

KDNs bilde

KDN

@Martini Det spiller en rolle, men blir man straffe forfulgt for det? Tviler på det.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai