Letter Opener hjelper deg med winmail.dat

LetterOpenerHvis du mottar mange e-post fra personer med Outlook og Windows, så vil du garantert ha opplevd å få mystiske winmail.dat-filer som vedlegg til e-posten. Winmail.dat-filer er flere e-postvedlegg som Outlook komprimerer sammen til en stor fil. Mail.app aner ikke hva den skal gjøre med filen og ingen programmer har lyst til å åpne filene fra Outlook. Heldigvis finnes det en løsning og den heter Letter Opener.

Letter Opener gjør det vesentlig enklere å leve med winmail.dat-filene, da programmet automatisk, og uten at du merker det, behandler filene og viser dem slik de er ment å vises. Alt direkte i Mail.app. Du vet ikke en gang at du har fått en winmail.dat-fil fra en av dine Outlook-venner.

Programmet har en relativt stiv pris på $30 for en enkelt lisens, men mottar du masse slike winmail.dat-filer er det kanskje en grei pris å betale for en løsning.

Du kan lese mer om programmet hos restoroot.com. Alternativt gjør gratisprogrammet TNEFs Enough samme nytten, selv om det ikke er like elegant og automatisk.

Programmet fungerer ikke med e-post som sendes til e-postkontoer hos Google, og krever Mac OS X 10.3 eller nyere.

Via våre venner hos TUAW.

pins bilde

pin

TNEF's Enough er et lite program 128 Kb som løser hele problemet.
Dra winmail.dat fil inn i TNEF's Enough - og de originale filene pakkes ut.
Enkelt og gratis !

http://www.joshjacob.com/macdev/tnef/

Schpaux

Jeg jobber på kontor, og tilbringer 8-10 timer forran macen min hverdag, mange av disse timene forran Mail.app, men jeg har aldri opplevd å få dette. Mottar mange e-poster med vedlegg, hovedsaklig fra windowsmaskiner som bruker Outlook. Merkelig, eller bare heldig? :P

macelsk

Samma med meg som med Schpaux.. Har aldri opplevd dette, og alle e-poster jeg får er fra windows nesten. Unntatt en pers. som sender fra macbook :)

sags bilde

sag

-nvm-

Adfecto

Om noen hadde sendt meg en winmail.dat fil hadde jeg nok bare sendt en mail tilbake og spurt om det gikk bra med de.

palelnans bilde

palelnan

Til de som ikke har opplevd det:

Jeg brukte Outlook før, og når jeg importerte mail derfra inn i Mail.app, kom winmail.dat overalt.

@pin, du har rett i at TNEF's enough fikser biffen, men det er utrolig kjedelig hvis man har 7000 mail å gå gjennom. Da vil jeg tro at Letter Opener er verdt sine $30.

Datahuman

Man får et vedlegg som heter winmail.dat dersom man drar et filvedlegg inn i meldingen. Den kommer da egentlig ikke som et vedlegg, men blir "embedded". Outlook-brukere som benytter menyvalget "Legg til fil" opplever ikke dette.

Dette ser ut til å være bedret i Outlook 2007 da filen ender som et vedlegg selv om man drar den inn.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai