Konseptdesign fra tidlig 90-tallet

Apple Konseptdesign

Selv under Apples mørketid på begynnelsen av 90-tallet var selskapet med på å bryte grenser og innovere. Så tidlig som i 1991 hadde Apple allerede laget flere prototyper av «Mac Tablet».

Et medlem hos MacTalk har laget en samling på Flickr med bilder fra det japanske bladet Axis nr. 41 fra 1991. Dette nummeret inneholdt flere nye konsepter som Apple jobbet med på den tiden, ganske å ulikt den praksisen selskapet har i dag.

Selv om Steve Jobs forlengst hadde blitt kastet ut av Apple, og selskapet var på vei ned i grøfta, klarte de likevel å komme fram til en del kreative løsninger i Cupertino.

På flere av bildene kan vi se noe som kan minne om en tabletmac, og nå vet vi at den revolusjonerende Newton ble lansert ikke lenge etterpå.

Kule, men lite praktiske

Kjennetegnet til konseptdesigner er at de virker tøffe og imponerende for øyet, men er i praksis nesten ubrukelige.

Flere av designene er kule på en science fiction-måte, men ingen var i nærheten av å være praktiske på den tiden. En av de første tingene Steve Jobs gjorde da han kom tilbake til Apple i 1997 var å kutte utviklingen av «konsept»-design, og heller fokusere selskapet til å lage ekte, virkelige produkter.

skriver John Gruber.

Slik så Apple framtiden i 1991

Bilder fra Apple concepts - på Flickr.com.

arntsss bilde

arntss

Artig lesing dette og. Mye rart Apple har funnet på opp igjennom tidene.
Newton er jo også en artig sak med tanke på dagens iPhone:
http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Newton

Her er forresten hele saken som pdf: https://dl.getdropbox.com/u/56989/Apple%20concepts.pdf
Om enn jæsklig treg ja.....!

arntSS

Du

Bilde 2...

Så herfra stjal Valve ideen om Left 4 Dead!

sig93s bilde

sig93

Det stemmer ikke at det gikk dårlig for Apple på tidlig nittitall, tvertimot regnes 89-92 for en av gullaldrene. etterpå gikk det dårligere, inntil Jobs tok over. Grunnen til at Apple stupte på mitten av 90-tallet, var at de ble for optimistiske etter sukseer som Macintosh (Plus) osv. og sluttet og fokusere på datamaskinene. istedenfor lanserte de produkter som kameraer, smartphones osv.

Burrell

Mørketid på tidlig 90-tallet?

PowerBook var vel ikke akkurat en flopp? Og MacPPP/MacSLIP kombinert med Mosaic ga Mac-brukere full internet hjemmefra i '92.

Det var vel Performa'ene som nesten senkte Apple - men det var noen år senere...

simens bilde

simen

Performa var grusomme maskiner. Rett og slett møkk :P Var så happy når Apple gikk over til G3 husker jeg. Greit nok at 8600 og 9600 var kongemaskiner og, men de kostet mer enn det folk flest hadde penger til. Valget var da "Family Mac" (Performa 5200) og slike maskiner og de var rett og slett møkk, selv etter den tids standard spør du meg.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai