Mac-klonene kommer til Europa

PearCApple har gått til søksmål mot de fleste selskaper som prøver å lage Mac-kloner, men det ser ikke ut til å hindre nye selskaper å dukke opp. Nå har klonene for første gang kommet til Europa, og et nytt tysk selskap med navnet PearC har begynt salget.

I 2008 dukket de første selskapene som ønsket å selge vanlige PCer med Mac OS X installert. Selskapet Psystar var først ut og lanserte sin OpenMac, en svært billig PC som kunne kjøre en hacket utgave av Mac OS X. Apple var ikke fornøyde og gikk raskt til søksmål mot Psystar, men klonene lar seg ikke stoppe.

Det tyske selskapet PearC har åpnet salget for sine Mac-kloner som ikke overraskende er helt standard PCer. Selskapet tilbyr tre forskjellige modeller – Starter, Advanced og Professional – og prisen starter på 499 euro. Maskinene kan leveres med Mac OS X, Windows Vista eller Windows XP.

Hvor lang tid det tar før selskapet får høre fra Apples advokater er usikkert, men Apple vil uten tvil få det vanskeligere i Europa enn USA med å beskytte sine merkenavn, produkter og teknologi.

Les mer om Mac-klonene hos PearC.de.

kattunges bilde

kattunge

Jeg tror også at Apple vil møte langt verre motstand her i europa. Det er vel ikke mye som skiller europa fra land som kina når det gjelder mentalitet og meninger omrking aktiviteter som f.eks. piratkopiering og forskjellig tweaking av andres produkter og åndsverk. Dette er på mange måter mer legitimt blandt den europeiske befolkning enn hos den amerikanske og hvor jeg tror at det finnes mer definerte lovrammer mot slikt. Apple vant vel saken mot psystar i USA om jeg ikke husker helt feil.

Kattungen:)

Laplace

Det er fullt lovlig å lage en OS X kompatibel maskin. Det som nok ikke er lovlig er å installere OS X på den da det står i brueravtalen at OS X kun kan installeres på maskinvare godkjent av Apple Inc.
Derimot så har man sett at forbrukerne i Europa har mulighet til å gjøre det meste av modding så lenge det er "enkelt".
Jeg har selv bygget en Hackintosh etter oppskrift på OSX86project. Maskinen funker fint. Etter å ha testet OS X en stund kjøpte jeg i sommer en Macbook. Kjører fortsatt Hackintoshen til tyngre ting.

ggt667s bilde

ggt667

Hehe og dette fra mannen som sa: You have not succeeded until you have been copied.

gorjans bilde

gorjan

Jeg tviler på at brudd mot EULA vil holde i en norsk rettsal, og dermed kan det heller ikke være ulovlig å installere OS X på annen maskinvare enn Apples.

segrov

Åndsverkslover i europa er omtrent identiske med amerikanske. Dette blir en enkel sak som Apple kommer til å vinne.

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

kajac2

Tror ikke dette blir en enkel sak for apple å vinne. De har jo ikke vunnet over amerikanske Psystar enda, og psystar har snart eksistert i et år. Psystar selger fremdeles Open-maskiner med Mac OS X installert.

gorjans bilde

gorjan

Dette har da vel ingen verdens ting med åndsverkslovgivning å gjøre. Så lenge du kjøper OS X i butikken kan ikke Apple nekte deg å installere det på en hvilken som helst datamaskin.

iEsbens bilde

iEsben

Jeg ville ihvertfall aldri kjøpt en stygg PC med Mac OSX.

Har aldri likt slike firma. Det er useriøst og bare teit. Jeg kjøper kun "The real deal"

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai