Snow Leopard vet hvor du er

Snow Leopard vet hvor du erEn av de store suksessene med Apples iPhone, er muligheten for utviklere å skape programmer som finner ut hvor du befinner deg akkurat nå. Funksjonaliteten har fått navnet CoreLocation og har gjort det mulig å skape programvare som benytter din posisjon, for eksempel den populære Trafikanten som finner nærmeste bussholdeplass.

Samme funksjonalitet kan nå se ut til å finne veien til Snow Leopard, Apples kommende oppdatering av Mac OS X.

Mac OS X 10.6 Snow Leopard, Apples neste store oppdatering av Mac OS X, er forventet lansert i løpet av de neste månedene. Når produktet endelig finner veien til butikkene, så skal det ifølge ryktenettstedet AppleInsider være inkludert støtte for CoreLocation.

Det betyr at utviklere av Mac-programvare, på samme måte som iPhone-utviklere, kan benytte Macens geografiske lokalisering i sin utvikling. Dette kan gi utviklere mange muligheter til å skape programvare som er innovativ, brukervennlig og unik for Mac-plattformen. Siden ingen av dagens Macer har innebygd GPS, vil CoreLocation sannsynligvis benytte seg av WiFi-triangulering til å finne Macens posisjon. Det kan heller ikke utelukkes at Apple inkluderer 3G-støtte i sine fremtidige bærbare maskiner.

Forbedret Multi-Touch

Utviklerne skal ikke bare få leke seg med CoreLocation. Ifølge AppleInsider skal Apple også ha gjort store forbedringer med Multi-Touch implementasjonen slik at utviklere selv kan definere Multi-Touch-kommandoer utover de Apple allerede har forhåndsdefinert.

ball

det kan være en praktisk funksjon om noen skulle komme til å stjele laptopen din.

kj

ja kanskje det er brukart ved tyveri.

Eller om noen ønsker å overvåke/spore deg enda bedre en pr i dag.

Håper det er en funksjon det går an å slå av....

Skeptisk inntil jeg vet mere.

Forstår og synes "gps" mulighet på mobilen kan være kjekt til tider.

Men på den bærbare?

hmmm....

Giltvedt

Dersom det skal bli en praktisk funksjon for å spore etter sine frastjålet Mac, så er jeg enig at det er fordel. Må være mulig å slå av etter ønske, men i det minste må skrive inn passord så de tekniske tyvene ikke kan slå det av med et klikk.

chreriksens bilde

chreriksen

Dette er noe Undercover allerede benytter seg av. Sjekk ut programmet på http://www.orbicule.com/

exenpipp

bare håper snow leopard krever lite av pcen din..

Amishen

Kan ikke maskinen bruke IP-adressen?
Er jo mange nettsteder som gjør det.

eelays bilde

eelay

@exenpipp I og med at snow leo i utgangspunktet skal være en optimalisering av leo, så må en jo regne med at den skal bli mere effektiv å faktisk kreve mindre en leo gjør.
Tror ikke d blir noe Vista tendenser nei ;)

Glacius__

Hvor er jeg nå? :D

Mistahh

håper og tror det vil være en måte å slå dette av. Er nok overvåking som det er i samfundet, og jeg trenger ikke å bli fortalt av Apple hvor jeg befinner meg med Macen til enhver tid, det vet jeg nok selv, om jeg ikke får alzheimer eller noe.

BlueWastes bilde

BlueWaste

Ess, er det noen som vil overvåke meg, er det bare å kjøre på. De kommer til å gå lei etterhvert da de kun får opp:
Update: "Sitter hjemme.. Fremfor Mac'en" - Update: "Sitter hjemme.. Fremfor Mac'en"

effortlesss bilde

effortless

På Apple sitt nettsted har de en linje som sier at fokuset er dratt fra funksjoner til ytelse & stabilitet. Likevel ser det ut som om det blir litt skattejakt på oss de neste månedene også. :)

casablanca

Det er klart at mange av disse tjenestene kan brukes til morsomme, nyttige og interessante ting. Men jeg vil føle en slik "kontroll" som invasjon av mitt privatliv, og med teknologien til stede er det vel ikke store tvilen om at den også kan misbrukes.

Jeg går ut fra at funksjonen vil kunne slås av, men hva om det finnes en "bakdør" som gjør at andre utenfra kan slå det på uten vår viten?
Blir litt som spyware, der informasjon sendes ut fra ens egen maskin uten at en selv vet om at det skjer, og hva slags informasjon vedkommende får om deg.
Da er det kanskje best å ikke ha denne muligheten i det hele tatt, for da kan det ikke misbrukes heller.

Syns dette er en trist og skummel tendens i dagens samfunn, og enda tristere når folk blåøyd syns det er helt OK og uten problemer.

arntsss bilde

arntss

Jeg er ikke så veldig redd for dette. Ser ikke noe som helst større problem med dette enn det som i dag ligger innebygget i maskiner og OS'er.
Ser frem til fremskrittet/utviklingen fremover.
Det blir selvsagt mulig å skru dette på og av som man vil. Og nye koder vil bli laget til dette som til alle andre funksjoner på dagens maskiner.
Ikke noe å være redd for.

fredarn

Helt enig med deg, arntss

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai