Apple rammes av krisetider

FinanskriseApples finansielle resultater har så langt ikke vært påvirket av den globale finanskrisen og resultatene fra selskapet har den senere tiden vært historisk gode.

Nå ser det allikevel ut til at Apple begynner å merke finanskrisen og nye tall hevder at Mac-salget er ned med hele 6% og iPod-salget med 14% i årets første måned.

En rapport fra analyseselskapet NDP gjengitt på Fortune.com viser nemlig et kraftig fall i etterspørselen etter Apples produkter. Rapporten hevder at spesielt Apples iPod har blitt rammet og fallet på 14% er stort.

Den globale finanskrisen har ifølge Fortune skylden for den fallende etterspørselen og Apple er ikke alene. Stort sett en samlet IT-verden rapporterer nå om dårligere resultater enn tidligere.

Tallene representerer ikke fakta, men en analysedata fra analyseselskapet NDP. Apples aksjekurs sank med 4.67% etter at tallene ble offentliggjort.

palelnans bilde

palelnan

Så bra at kursen faller. Så kjøper vi litt flere aksjer nå.

effortlesss bilde

effortless

For et par år tilbake i tid var iPod det beste innenfor håndholdte musikkspillere. I dag er den det også, men hvorfor kun kjøpe mulighetene til musikk, når iPhone tilbyr så langt mer?

Det tror jeg det er mange som har tenkt, og etterspørselen etter iPod har sunket. Selvfølgelig, folk er mer obs på hva de kjøper, men dette alene er neppe årsaken.

kajac2

Kanskje dette fører til billigere Mac?

Marasmuss bilde

Marasmus

palelnan:

Det ville jeg ikke gjort akkurat nå om jeg var deg ...

MacXperten

joa..
AAPL er et bra kjøp nå. Spre kjøpet over et par mnder og sitt på dem i 5år, Kommer ikke til å angre.

Selv har jeg alle sparepengene mine i AAPL ;)

eirik
http://www.dr-ipod.no/

fredarn

MacXperten; veldig dumt om du har 'alle' sparepengene dine i Apple, de bør i såfall deles utover forskjellige aksjer, og om du skal invistere i aksjer bør du virkelig vite hva du gjør, ellers er nok en sparekonto et bedre valg.

arntsss bilde

arntss

Det spørs litt hvor lang tid han har tenkt sparingen sin da. Samt om han kjøper hele tiden eller om han har kjøpt en gang og sitter og gnager på det. ;)
Men tiden er nok inne for å handle ganske snart. Tror ikke at dette vil vare særlig lenge. Men nå er det min synsing og ikke noe facts.
Badabomm!!!!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai