Del flere filer med MobileMe

MobileMe fildelingI forrige uke lanserte Apple endelig muligheten til å dele filer direkte fra MobileMe til andre nettbrukere med eller uten MobileMe. Dessverre er det kun mulig å dele en fil av gangen, men Apple har bygget inn støtte for komprimering slik at flere filer kan pakkes sammen. Vi viser deg hvordan.

Som i Mac OS X, støtter Apples MobileMe komprimeringsstandarden ZIP. Med denne standarden kan du enkelt komprimere flere filer til en enkelt fil. Filen fyller mindre, lastes ned raskere og kan dekomprimeres når den kommer fram ditt den skal.

Med Apples støtte for å ZIP-komprimere filer i MobileMe er det dermed relativt enkelt å sende mange filer samlet via MobileMe.

Slik gjør du

Dele flere filer med MobileMeKomprimeringsfunksjonaliteten lar deg komprimere flere filer til en enkelt komprimert fil.

  1. Først velger du de filene du vil dele i MobileMe (hold inne Command-knappen på Mac eller CTRL-knappen på en PC for å velge flere filer av gangen)
  2. Deretter trykker du på tannhjulikonet i menyen
  3. Så velger du Compress Items
  4. Du skal da ha fått en ny komprimert fil som innholder alle filene du valgte i steg 1.
  5. Denne filen kan du nå dele på vanlig måte

tosemy

Det som da er litt dumt, om jeg gjør det riktig, er at filene da må ligge i SAMME mappe på Mobile Me. Det går altså ikke å komprimere to filer som ligger på forskjellige steder/mapper på Mobile Me og sende dem sammen... eller???

Hadde jo vært suverent om det gikk å sende flere ulike filer uten å komprimere men at det da ble to ulike downloads linker i en og samme mail!!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai