Nye bilder av Snow Leopard

Snow Leopard

Snow Leopard er Apples neste store OS-oppdatering og mye av innholdet er på forhånd kjent. Allikevel dukker det stadig opp bilder som viser ny funksjonalitet og det har allerede blitt avslørt at alle QuickTime Pro-funksjonene blir tilgjengelig i som standard i Snow Leopard-versjonen av QuickTime. Nå viser det seg at Apple også har forbedret «Stacks»-funksjonen som ble introdusert i Leopard.

Det er nettstedet World Of Apple som bringer de siste bildene og filmsnutter fra Apples neste versjon av Mac OS X. Bildene viser en rekke små endringer i Mac OS X og den største endringen er i «Stacks»-funksjonaliteten som først ble introdusert i Mac OS X Leopard.

«Stacks» har fått mye kritikk fra Mac-brukere, men skal bli litt lettere å bruke i Snow Leopard. Man kan nemlig nå navigere seg gjennom flere mapper på en lett og enkel måte, noe som ikke var mulig tidligere.

Nettstedet World Of Apple har en rekke bilder av Snow Leopard (nettstedet er meget tregt for øyeblikket).

Bare Ban

Ser bra ut dette!

BlueWastes bilde

BlueWaste

Blir nok ikke en revolusjonerende oppdatering, men det er blitt forklart før. Håper bare prisen er satt til det du faktisk får i pakken!

World Of Apple er visst nede. Får ikke kontakt med nettstedet deres.

I filmen om Stacks er Finder, Safari og et program til aktivt. Hva heter det siste? Mest sansynlig det programmet som blir brukt til skjermopptak.

admins bilde

admin

@BlueWaste

Det er ScreenFlow som bruks til skjermopptak.

Hva gjelder Snow Leopard, så er det meste av oppdateringene "under the hood"

Mac11es bilde

Mac11e

ScreenFlow brukes til skjermopptak, et program jeg vil anbefale på det sterkeste :)

*edit* slått av admin ;)

kajac2

Hvis snow leopard blir så optimalisert som de sier, skal jeg kjøpe det. Har ikke kjøpt operativsystem siden Tiger som fulgte med macen min

Du

Gi meg en bra dra-filer-rundt-gjennom-her-og-der-opplevelse uten at man gjør en eneste fel, så må man starte på nytt, så er jeg fornøyd. Jeez, dum setning!

quadra800s bilde

quadra800

Jeg håper det legges vekt på bugsmashing og SIKKERHET!

exenpipp

jaaa... Håper Apple kommer med noen nye funksjoner til programmer som allerede er der og kanskje noen NYE programmer :O

Haukevinge

Ser ikke helt nytteverdien av det der.. Blir alt for mye visuelt støy for meg, og ikke så clean og fresh som mac skal være.

christerguttens bilde

christergutten

Det blir spennende å se hvor mye mer ytelse jeg får på maskinen med SL.. Gleder meg sykt til release!!

Jeg håper quicktime X som kommer, vil inneholde ALLE nødvendige kodeker (hvertfall de vanlige som divX, xVid, osv) så man slipper så masse ekstra crappy programvare som søler til harddisken..

Litt enig med Haukevinge, men er det ikke digg at du ikke trenger å åpne finder for å gå inn i en undermappe for å starte et program eller åpne en fil? Synes det så nice ut jeg :)

Jeg får også håpe at de satser ennå mer på sikkerhet i likhet med en del andre..
Vi skal aldri trenge virus program på mac plattformen vår!!

iChat som følger med, MÅÅÅÅ få en oppdatering, altså NÅ SKAL VI HAAAA msn intergrering, Apple!!
Det forventer jeg bare!

spiffers

@christergutten: Enig med deg, og den MSN-støtten må også gjelde iSight..

KDNs bilde

KDN

Jeg likte det, veldig rask filbehandling direkte fra favoritt mapper delt i docen.

admins bilde

admin

@christergutten

Apple kan ikke integrere MSN. MSN er en lukket og properitær protokoll som Microsoft ikke lisensiere bort. De har med andre ord ingen mulighet til å støtte MSN og bra er det.

Vi trenger ikke flere lukkede og properitære lynmeldingsprotokoller. Håper du på MSN støtte i iChat, håper du forgjeves (hvis ikke Microsoft plutselig skulle snu på flisa og lisensiere bort MSN). Ser allikevel ingen grunn til at Apple skal ønske å støtte MSN. MSN er marginalt utbredt i Apples hovedmarked, USA.

W3p

Håper ingen har svart på dette før, leser ikke igjennom alle kommentarene:

Vil oppstartstid, og generel ytelse bli raskere? Har hørt de har optimalisert operativsystemet (slik de har optimalisert osx for iPhone feks) men vil dette gjelde oppstartstid også?

CBlomviks bilde

CBlomvik

Må si jeg liker den nye 'Stacken'! Kanskje jeg vil bruke denne funksjonen mere med 10.6.

Øivind B.J

Tror ikke det kommer noen nye programmer, Tror apple liksom brukte leopard til funksjoner og sånt og at Snow Leopard blir mer et fokus på ytelse og sikkerhet.

Jeg liker veldig det at QuickTime Pro funksjonene blir gratis! (på tide). Tenke faktisk på det her om dagen at kansje hemligheten bak QuickTime X er at alle pro funksjonene blir gratis. QT X skjuler sansyneligvis no mer enn det, men man må vente å se.

Også de "slideren" nederst i Finder-vinduet ser veldig kjekk ut. Regner med at den er for å resize ikonene! :D

Hilsen Øivind

amund.saeter (ikke bekreftet)

Håper 10.6 får nytt utseende!!!!!! Jeg syns faktisk Tiger ser bedre ut enn dagens leopard...

BlueWastes bilde

BlueWaste

Nytt utseende? Vel, om du regner den hvite leoparden på fremsiden av boksen(?)(selv om det hadde blitt en første), de litt kaldere fargene på wallpaper'n og kanskje litt andre saker, så ja, nytt utseende. Men som jeg ellers nevnte i den andre posten, det vil nok ikke bli noe revolusjonerende mtp synlige snacks. Som admin postet, det er nok mer "under hooden"

Thanks for ScreenFlow! Tungt å søke etter ikon..

@Christergutten
Søl? Whatnow? QuickTime og Perian gjør vel susen?
Og msn i iChat, jo, gjennom Jabber. Men der trenger du ikke vente på Snow Leopard.

@Øivind B.J
Den slideren la jeg ikke merke til!

Marasmuss bilde

Marasmus

Jammen så for faen? En slider for å resize ikoner i Finder? Det er i alle fall ubrukelig. Fornuftige mennesker bruker "list view". Jeg håper virkelig de forbedrer mer enn som så, for jeg hater Finder. Heldigvis ser det ut som de legger opp til at man skal bruke Finder sjeldnere enn man gjør i dag. Spotlight og/eller Quicksilver pluss den nye stacken = slafs.

Du

Jeg hater det når Finder-vinduer blir åpnet i minimal størrelse. Det er dritkjedelig å måtte dra vinduer og hver bidige kolonne større for hvert Finder-vindu.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Du “du”? Du kan åpenbart ikke bruke Finder. Når jeg åpner et Finder vindu åpnes den alltid i den størrelsen jeg selv vil, om så i full skjerm, eller i minimal størrelse. Og vinduene åpnes også i forsjkellige størrelser avhengig av hvilken mappe jeg åpner.Dette velger jeg som sagt selv.

Amishen

Faktisk litt einig. Er litt lei av den UNO shade-looket som er i Leopard. Eg la det jo inn i Tiger også eit år før Leopard kom, så eg er ganske lei dette temaet. Håper dei kjem opp med noko nytt og friskt, slik som AQUA var i forhold til då Mac OS 9 sitt gråe slitne utseende var.

Faktisk kunne eg tenktmeg litt meir av den originale AQUA-designet tilbake. Sjølsagt litt redesigna, og blanda saman med det nye Marble. Det var noko vakkert over dei første OS X versjonane.

kolbys bilde

kolby

@du

Eple-1 = Ikonvisning
Eple-2 = Listevisning
Eple-3 = Kolonnevisning
Eple-4 = Coverflow-visning
Eple-ALT-T = Skjul Toolbar

Holde nede Eple ved åpning av mappe = Åpnes i nytt vindu
Holde nede ALT ved åpning av mappe = Åpnes i nytt vindu og forrige lukkes

Ellers er det også bare å trykke på den grønne knappen for å tilpasse vinduet.

maruds bilde

marud

Dette ser bra ut!
Gleder meg til å kunne prøve ut dette.
Dette med å måtte gå inn i finder for å se hva som er i mappene i stack er irriterende, så dette er en utrolig bra oppdatering. Gleder meg til å kjøpe Snow Leopard!!

iRogern

Er helt enig med "Du", Om du under "Vis" og Visningsvalg beskriver Eple J, velger kolonnevisning, så er kolonnene alltid minimert. Skikkelig irriterende. Innlegget til "kolby" er greit, men det endrer ikke kolonnebredden. Så Dr. Pepper skjønte ikke spørsmålet.

W3p

Sakset fra AppleInsider:

"Another rumor that may not come true, at least in its reported form, is the inclusion of QuickTime Pro features in the complimentary version of QuickTime Player that's due to ship with Snow Leopard. Since reports on the matter first surfaced earlier this month, people familiar with previous Mac OS X beta tests have reported that Apple routinely enabled Pro features in versions of QuickTime Player seeded with builds of both Mac OS X 10.4 Tiger and 10.5 Leopard to provide developers unfettered access to test those functions. "

Administra2r

One two, here we go!

 • http://www.youtube.com/watch?v=0zII-4aLr0I
 • Mvh. Administra2r / 2r Sigurd Jacobsen

  adsoes bilde

  adsoe

  Godbitene får man nok ikke vite om før release nærmer seg.
  Eventuelle grafiske forandringer er sikkert det siste som blir avslørt siden det ikke trenger å bli testet for bugs i samme grad som ytelsesforbedrende faktorer. Tror nok at Apple vil foretrekke å avsløre grafiske oppdateringer i forbindelse med en keynote og vil nok passe godt på lekkasjer på den fronten.

  Alyces bilde

  Alyce

  Hørte at releasen er i juni, er dette bekreftet? Skal kjøpe MBP og jeg vet at det er håpløst å drive å vente på nye ting hele tiden, men akuratt nytt OS er jo ikke sååå ofte kommer :P

  admins bilde

  admin

  Ingen til er bekreftet, men ryktene sier enten Q1 eller Q2 2009. Dvs. alt fra mars til juni?

  Jokers bilde

  Joker

  Sykt greit å bruke stacks funksjon, håper noen lager noe som gjør det mulig i leopard også. Slik at det er noe å bruke mens jeg venter på snow leopard :P

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

  Alt om iPad, iPhone og iOS

  Nettradio i iTunes

  Nettradio i iTunes
  130 norske radiokanaler.
  Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
  Oppdatert 13. mai