Nehalem i ny Mac Pro?

Nehalem i ny Mac Pro?En tidlig utgave av Mac OS X 10.5.7 viser seg å inneholde et par interessante nyheter for de som venter på en ny Mac Pro. Ryktene hevder at en ny Mac Pro og iMac vil bli lansert mot slutten av denne måneden, men oppdateringen av Mac Pro vil innebærer har sålangt vært godt skjult.

Informasjon i Mac OS X 10.5.7 viser nemlig nå at OSet har fått støtte for Intels nye Nehalem-prosessor og ATI Radeon 4000-serien av GPUer. Nehalem prosessoren forventes lansert mot slutten av mars, tilfeldigvis samtidig som Apples ryktede event?

Netkas, en av hovedpersonene bak OSx86-prosjektet som gjør det mulig å kjøre Mac OS X på vanlige PCer, oppdaget nylig noe interessant i 10.5.7. Det ble oppdaget av Mac OS X 10.5.7 har fått støtte for Intels nye Xeon-plattform Nehalem. Mac Pro bruker i dag også Intel sin Xeon-prosessor og det har lenge vært antatt at Apple vil oppgradere til Nehalam.

Nehalem i ny Mac Pro?

I tillegg til å støtte Nehalem, fant netkas også ut at systemet støttet hans ATI Radeon 4850 grafikkkort uten større problemer. I Mac OS X 10.5.6 er det ikke støtte for denne nye serien av GPUer fra ATI.

Det er nå over et år siden Apple oppdaterte sin Mac Pro-modell sist.

Houd.inis bilde

Houd.ini

Det er vel tilnærmet garantert at den nye Mac Pro kommer på Nehalem EP- plattformen, noe annet ville vært underlig. Intel skal migrere stort sett hele CPU-porteføljen sin over på Nehalem- baserte plattformer i løpet av året og neste år, inkludert bærbare, som iMac/ Mac Mini og alle Macbooks er baserte på. Gledelig å se at Apple ikke har gått seg helt fast i Nvidia-fella heller, når Nehalem kommer til bærbare blir det over og ut for Nvidia- brikkesett, bortsett fra GPU selvfølgelig. Heldigvis, vil mange si...

Adfecto

Er det noe galt med Nvidia brikkesett? Har Intel noe bedre til f.eks. MacBook og MacBook Pro nå?

Arild Holtet

Lenge siden Mac Proo ble oppgradert. Disse "ryktene" er vel ganske troverdige. Når det gjelder designet på selve maskinen, så har det jo lekket noen bilder. Men hva det blir kommer vel snart. men en ny plattform blir det ganske sikkert. Apple er nok klar over at det finnes mer enn Intel. Har sikkert vært gransket mye i det den siste tiden. Skal bli spennende å se hva Apple "hoster" opp av nytenkning og design.

Arild.H

svars bilde

svar

Og jeg som tenke å kjøpe ett Radeon 3870 til min 1.Gen.
Da venter jeg heller og ser om det kommer noen 4000 kort jeg heller m´kan bruke.

vidinas bilde

vidina

Det er kanskje over ett år siden sist mac pro-oppdatering, men designet har vært det samme siden 2003/2004(orka ikke sjekke, men er vel noe i den duren).

Ser fram til en mac pro i samme designstil som de nye andre modellene.

svars bilde

svar

Da har ny mac pro, iMac og mac mini kommet :)

noilivaps bilde

noilivap

vidina, hvorfor skifte et design som funker og ser bra ut?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai