Japan Photo lanserer Mac-programvare

Japan Photo fotobokFotobøker har etter Apples introduksjon av iPhoto blitt svært populært og en rekke andre fotoleverandører har kastet seg på samme bølge. I Norge har konkurransen vært svært hard og Japan Photo var tidlig ute med sine Cewe fotobøker. Desseverre var det relativt vanskelig for Mac-brukere å få bestilt fotoproduktene fra Japan Photo, men nå komme selskapet med egen programvare for Mac som skal gjøre det hele mye enkelere!

Japan Photo lanserte tidligere i denne uken sin nye programvare til Mac som gjør det mulig å bestille fotobøker, kalendere, fotogaver, t-skjorter og en rekke andre produkter med dine bilder trykket på direkte fra din Mac. Programmet har en viss form for integrering mot Apples iPhone og du kan hente ut bilder som ligger i ditt bibliotek, noe som gjør det enkelt å bestille produkter fra Japan Photo selv om du er en trofast iPhoto-bruker.

Japan Photo

Japan Photo sitt program lar deg, på samme måte som iPhoto, lage fotobøker av dine favoritt bilder. Programmet gir deg vesentlig flere valgmuligheter enn iPhoto og og kvaliteten på bøkene fra Japan Photo skal være svært god. Japan Photos Cewe fotobok vant i april 2008 nemlig 2008 TIPA Award i kategorien Best Photo Service og bøkene har også kommet godt ut i tester i Norge.

Japan Photo

Grensesnittet til Japan Photo sin programvare når ikke helt opp i forhold til iPhoto, men programmet gir vesentlig flere valgmuligheter og fotoprodukter. Prisen for fremkalling av vanlige bilder og forskjellige fotoprodukter er også rimeligere enn hva Apple tar for lignende produkter.

Programmets mulighet til å lese iPhoto-biblioteket gjør det enkelt å bruke både iPhoto og Japan Photo sin programvare omhverandre. iPhoto til organisering og redigering, Japan Photo til å bestille fotoprodukter.

Japan Photo

Japan Photo

Japan Photo

For å kunne handle fotoprodukter med Japan Photo sitt nye program må du ha en Japan Photo-konto. Det må du opprette på Japan Photo sine nettsider.

Last ned og les mer hos Japan Photo. Porgramvaren krever Mac OS X 10.5 ellere senere. Diskusjonen er i gang også i forumet.

krsk0

Bra! Har venta på det her en stund nå..

svars bilde

svar

Var på tide :D
Er ikke sikker på hvor mange ganger jeg har etterspurt dette i div JP butikker, og på mail til de.

Lukass bilde

Lukas

Får håpe at brukergrensesnittet er bedre enn hva de tilbyr for PC, for der er det alt annet enn enkelt. Sjarmen med iPhoto er jo nettopp at det er så enkelt. Skal man ha noe fancy, så finnes det DTP-programmer som gir full kontroll. Den bejublede Cewe-kvaliteten hos JP var heller ikke så mye å skryte av, synes jeg, om enn helt grei. Og i rettferdighetens navn bedre enn hva jeg har sett på iPhoto-produkter. Huff, nå var jeg visst i det sytete hjørnet :-)

togge

Har forsøkt dette, men det var tungvint. Extrafilm har ett som virker mere enkelt og lettere å bruke. Billigere var det også, bonus :)

NyZeta

Tror nok iPhoto er det jeg kommer til å holde meg til ja.
Har bestilt bøker igjennom iPhoto og kvaliteten er toppers.

nathmac

Gleder meg til å teste.
Jeg har bestilt noen bøker gjennom Aperture, jeg var ikke direkte skuffet, men heller ikke imponert over kvaliteten på Apple sine bøker.
I forhold til prisen burde det vert hakket bedre print kvalitet.
Det jeg har sett av JapanFoto sine bøker ser ihvertfall like bra ut.
Er de billigere på Japan Foto mon tro?

sungame

Dette har jeg venta på, ja!

Jeg ga bort noen fotobøker til jul, og de blei bestilt fra japanfoto, da de var billige, og hadde fått beste karakter i en eller annen test. Jeg måtte låne en wintendo av jobben, og må si at grensesnittet i programmet var helt greit, og den store valgfriheten var et klart pluss. Kvaliteten var også vesentlig bedre en det jeg har sett av fotobøker fra Apple, og det til en vesentlig rimeligere pris. Kjempeflott at vi eplebrukere endelig får mulighetene til å benytte oss av dette!

- livet er en lang rappell

Hall11

Jeg lastet ned programmet, men det "fryser" nesten umiddelbart. Lurer på om det forsøker å lete opp og laste inn alle mine bilder på harddisken? I så fall har det en stor jobb å gjøre... Har m.a.o. ikke fått programmet til å fungere på min maskin.

macjp

Man må ha 10,5 fungere så det suser på min iMac 2,16 20"

PS

Første gang man kjører programmet tar det litt tid å starte - det kan virke som det fryser litt ja. Vet ikke helt hva det gjør, men antagelig installerer det diverse biblioteker o.l.

Det går raskere ved neste oppstarter.

Som noen har nevnt, så er iPhoto mye mer elegant, spesielt er det litt kronglete å hente bilder fra mapper og sånn i Japan sitt program. Men det skader jo aldri med valgmuligheter - og det er MYE mer å velge mellom hos Japan enn hos Apple, både i utvalg av typer fotobøker og andre fototing, til relativt gode priser også.

Programmet er jo gratis, og en første versjon for Mac - så det er lov å håpe at det kommer nye og enda bedre senere. Og kanskje at Apple også forbedrer sin enda mer :)

kj

Dette er jo en god nyhet !
Gleder meg til å sjekke ut denne nærmere.

En tanke som slo meg her også når jeg så denne artikelen og den om sesam´s karttjenester...

Kanskje kunne Mac1.no ha en måndlig/årlig oversikt over offentlige og private leverandører av tjenester som vi Mac brukere ønsker eller må bruke. Men ikke kan på grunn av ingen eller dårlig Mac kombabilitet.

Deretter kunne Mac1.no stå for en eller annen form for årlig honnør eller pris utdeling til den aktør som raskest kommer på banen med en god løsning?

1.
Vurdert etter hvor raskt de gir oss macbrukere en løsning, fra problemet er omtalt.

2.
Design, sikkerhet og brukervenlighet.

For vinneren:
Rosende omtale, pressemelding og kanskje en symbolsk premie?

For de som reelt jobber med saken:
Positiv omtale....

For taperen:
en kaktus/dolokk e.l. og mindre god omtale for de som gir faen eller ikke anstrenger seg med å få til en løsning...

Håper detter er noe Mac1.no tar til seg og vurderer...

Kanskje kunne det fungere som et lite pressmiddel eller sagt på en annen måte. En pen oppmuntring til ansvarlige om å finne løsninger og ikke diskriminere Macbrukere ?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai