Airport Extreme og Time Capsul får støtte for dual-band og gjestenettverk

Wireless

I skyggen av oppdateringene på Mac mini, iMac og Mac Pro kom også oppdaterte modeller av Airport Extreme og Time Capsule. Begge produktene har nå fått støtte for dual-band, som tillater iPhone til å benytte seg av det eldre 2,4 GHz-båndet uten å forverre dekningen for andre enheter.

Gjestenettverk

Nå kan du sette opp et eget Wi-Fi-nettverk med separate passord for gjester. Det er bare å aktivere den nye funksjonen for gjestenettverk, så kan gjestene dine bruke Internett uten å få tilgang til andre deler av det private nettverket, for eksempel datamaskiner, skrivere og tilkoblede harddisker.

Hovednettverket – inkludert skriveren og tilkoblede enheter – forblir utilgjengelig og sikre.

Airport

Samtidig tobånds WiFi

Noen Wi-Fi-enheter bruker frekvensbåndet 2,4 GHz. Dette gjelder for eksempel iPhone, iPod touch og andre enheter som benytter seg av 802.11b/g. Andre enheter kan bruke enten 2,4 GHz- eller 5 GHz-båndet. Dette gjelder de nyeste Macene og Apple TV som alle benytter seg av 802.11n.

I stedet for å velge bare én av de frekvensbåndene, kan den nye AirPort Extreme og Time Capsul nå operere samtidig på begge bånd. Dette betyr at alle Wi-Fi-enheter får raskest mulig trådløs ytelse og best mulig rekkevidde.

Time Capsul

cladi

På min Airport extreme kan man velge om man vil kjøre 2,4 eller 5 gHz, men altså ikke begge samtidig. Er dette egentlig bare en software-oppdatering, mon tro?

Kashmars bilde

Kashmar

Er det jeg håper på.. Gjestenettverket skulle i det minste la seg implementere på forrige modell. Dual-band WiFi er mer tvilsomt da det trenger to radioer i basestasjonen (og den forrige modellen har antakelig bare én).

rocamboles bilde

rocambole

Må TimeCapsule vœre koblet til Mac'en med kabel for å oppdatere software?

"...men Rocambole var ikke død!"

Åsmunds bilde

Åsmund

Det kan godt hende den gamle også har to radioer, det er ganske stor forskjell i frekvens på 2,4 og 5 GHz og det kan kreve forskjellige sett med komponenter (flere radioer). Om de kan brukes samtidig er en annen sak.

supermax

skulle vært oppgradert utsenede til disse også i samme stil som mac mini... hadde vært nice!

Kashmars bilde

Kashmar

rocambole: Nei, APE'en laster ned firmware-oppdateringer på egenhånd og gir deg beskjed om at det ligger en oppdatering og venter via AirPort Utility.

supermax: Radiosignaler + aluminium = dårlig ide. Det er en grunn til at iPhone 3G har plast-bakstykke.. Det gir bedre signalstyrke enn alu. Footprint'et er etter hva jeg husker det samme for både Mac mini og APE/TM.

quadra800s bilde

quadra800

Hvis man skal ha to radioer gående på likt, må man også ha TO SEPARATE antenner (såvidt jeg husker fra fysikken).
Ergo, neppe software update.

SleepOs bilde

SleepO

Jeg var akkuratt innom eplehuset i Sandivka for å skaffe meg en TimeCapsule.
Der fikk jeg beskjed om at jeg fikk den billigere fordi det kom en ny versjon.

Jeg sa at da at da ville jeg heller vente på den nye da den har støtte for gjestenettverk samt støtte for å kjøre på 2.4 & 5Ghz samtidig.
Han i kassa forklarte meg at kan brukte sin TimeCaptule på både iPhone og Macen uten problemer og at det bare var støtte for gjestenettverk som var nytt.

Når jeg nå kommer hjem og leser på apple sine sider "Instead of choosing one of the bands, Time Capsule now operates simultaneously on both bands, and your multiband devices automatically use the best available band." føler jeg meg lurt av selgeren. Da den gamle modellen faktisk ikke støtter begge nettverkene samtidig.

Heldigvis var jeg skeptisk nok til å lese en gang til på apple.com før jeg åpnet varen så jeg kommer til å dra tilbake å bytte denne til en ny når den er på lager.

Litt sleipt av de, men men greit nok. Selfølgelig kommer macen seg på nett, men da bare på 802.11G som jeg har fra før. Kunne jo satt den på N nett, men da hadde vel ikke iPhonen og de gamle A/B/G tingene fått koblet seg på.

Noen som har oppgradert firmware? Og som kan si om det bare er støtte for gjestenettverk som kommer på den gamle versjonen?

Åsmunds bilde

Åsmund

quadra800:

Du trenger ikke to separate antenner. Du kan fint kjøre både sending og mottak, samt to sendere eller to mottagere på EN antenne, og det er veldig vanlig at det gjøres slik. Man sparer mye plass ved å slippe å ha to antenner, som må stå med en viss avstand til hverandre for å fungere. Men, Apple må ha tatt høyde for dette da de lagde den forrige airporten for at en SW update skal holde :-)

jaskat

Jau det e sleip men det er derfor det er viktig å spørre en som ikke har økonomisk interesser i å svare på det der..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai