Spotify på Apple TV eller Airport Express

Spotify på Apple TVEr du den lykkelige eier av en Apple TV eller en Airport Express og samtidig har greid å skaffe deg en Spotify-invite så skulle du helt sikkert ønske at du kunne streame all musikken fra Spotify til Apple TV.

Med et lite program med navn Airfoil er dette heldigvis ikke umulig. Apple TV og Airport Express støtter nemlig streaming av lyd direkte fra iTunes og det er denne funksjonen vi skal bruke til Spotify!

Spotify er en svensk musikktjeneste som dukket opp mot slutten av 2008 og som virkelig ble populær over natta. Tjenesten lar deg streame 6-7 millioner av låter over internett uten å betale en krone. Betale gjør du gjennom å høre på reklame og se reklame i Spotify-programmet. Invitasjoner til tjenesten har gått unna svært fort og en av de mest leste trådene på Mac1 i år har vært den svært så lange «Spotify invites»-tråden som spenner seg over hundre sider.

I dag dukket det opp en diskusjonstråd på Mac1 hvor spørsmålet om Spotify på Apple TV dukket opp. Løsningen er heldigvis lekende lett og alt du behøver er programmet Airfoil fra selskapet Rogue Amoeba. Airfoil benytter seg av Apples AirTunes som ble introdusert med AirPort Express. AirTunes gjør det mulig å streame musikk direkte fra iTunes til AirPort Express eller Apple TV.

AirTunes mottar normalt kun streamer musikk fra iTunes, men med Airfoil så får du «lurt» AirTunes til å motta streams fra alle programmer på Macen din. Det er også dette du skal bruke Airfoil til for å få streamet fra Spotify til Apple TV.

Slik gjør du det

  1. Start Airfoil
  2. Sørg for at Apple TV er slått på og koblet på samme nettverk
  3. Velg "Other Applications" og finn Spotify i dropdown menyen
  4. Trykk på "høytaler"-ikonet på Apple TV i Airfoil
  5. Start og spill musikk og du vil nå samtidig høre det på Apple TVen
  6. Hvis du har problemer, må du sjekke at Apple TVen godtar spilling over AirTunes og at volumet på Airfoil og Spotify er satt opp.

heisveiss bilde

heisveis

Tror du har blandet Airport Extreme og Express på noen plasser i denne teksten...

eirikp

hvorfor har jeg aldri hørt om airfoil før!?

admins bilde

admin

@heisveis

Fiksa. Alt for lett å blande de to - apple burde gjøre noe med navnene :)

ulrik

Express holder i massevis...
Genial liten sak. På godt norsk: Føkking fæntæstik!

Fra før av har jeg kassert CD-ene. Nå tror jeg iTunes henger i en tynn tråd også gett...

[EDIT]
Et vesentlig poeng som mangler i artikkelen er at Airfoil funker helt genialt i fem minutter. Så begynner høyttalerne å skurre -helt til du betaler for programmet... Men 25 daler er da ikke mer enn par album i iTunes, så det er nok verdt det.
For øvrig har produsentene et par andre festlige programmer i hyllene også. Satelittradio på Mac-en anyone?

Ulrik

"Life sucks! Get a fucking helmet!"

ErikB

Til alle dere som synes gratis Spotify er så fantastisk, og samtid sutrer over at Airfoil koster den nette sum av tre halvliter øl - SKJERP DERE!!!!

ulrik

Jeg regner med at jeg er "alle dere". Vil bare understreke at jeg overhodet ikke sutret, jeg bare påpekte at det manglet informasjon om kostnaden i artikkelen...

Langt fra sutrete her jeg sitter og hører mye god og gratis musikk. Men jeg kan godt skjerpe meg litt bare for gøy...

Ulrik

"Life sucks! Get a fucking helmet!"

trytam

Kan Airfoil også streame lyd fra Frontrow til airport express?

JakobVs bilde

JakobV

Airfoil kan streame lyd til Airport Express. Du kan velge dette som en "Other application".

Mac11es bilde

Mac11e

Verdt å nevne at AirFoil har en egen videospiller, hvor man kan dra og slippe en film og så vil den bli spilt på Mac'en samtidig som lyden er synkronisert med din Airport Express som er kobla til stereoanlegget ditt e.l. Funker utrolig bra, og spilleren har støtte for de fleste formater.

luftbaronens bilde

luftbaronen

Hvis du har Ipod touch eller Iphone, kan du installere VNC program på dette, for deretter styre mac/pc og spotify med denne for å skippe sanger/søke artister osv. Funker som bare det!

kristomis bilde

kristomi

Videospilleren i Airfoil hadde jeg ikke fått med meg, den er genial! Har savnet dette, prøvd meg fram i VLC, men det er ikke mulig å få lyd/bilde i sync på den måten..

johnnygrandis

Helt Genialt, Har nettopp installert Airfoil og Spotify streamer til en AE lekkert, skulle bare ønske musikken kom i Loosless også men men.

Takk for en glimrende Guide....

MVH Johnny

paltped

Dette er helt konge! Takk for topp guide!

knebonos bilde

knebono

Et rimeligere alternativ kan väre airphones (for de som har iphone eller ipod touch) til kr 35 som spiller av all lyd fra mac'en. Da kan man koble denne til stereoanlegget og styre låtene derfra.

(har ikke testet den på anlegget ennå så jeg skal ikke si noe om lydkvaliteten ennå, men det lille jeg har testet er lovende. uansett verdt 35 kr)

FooReXZ

Supert! Virker veldig bra.
Takk for guide.

SindreMs bilde

SindreM

G e n i a l t !
takk<3

Mkallevik

Airphones hadde vert genialt hvis jeg kunne brukt appleTV som lyd-kilde. Da kunne jeg sett filmer, tv-serier osv. på apple-tv mens jeg satt med et headsett koblet til iphonen. Dama legger seg stort sett før meg så da hadde det passet ypperlig.

Stham

Ja, med Airfoil kan du streame lyd via FrontRow til ekstern høyttaler igjen, slik man kunne med Tiger. Velg "Other Applications" og velg FrontRow i program-mappa. Da får du beskjed om at du trenger et annet program, Hijack; du bare tar omstart alt funker perfekt. Airfoil er absolutt verdt de snaut 200 kronene det koster ...

trytam

Takk for svar på mitt spørsmål, Stham. Begynner å bli overbevist om at airfoil er verdt penga, ja!

oddan

Men det optimale er jo en klient for apple tv....slik at en ikke er avhengig av å ha en annen mac på, samtidig som en ENKELT kan søke artister, skippe etc...så go go go lets get spotify for apple tv!

gizza81

Dette er virkelig akkurat det jeg trengte! Men noen som vet om et tilsvarende program for last.fm? Jeg fikk ikke Airfoil til å fungere med det hvertfall...

noobie71s bilde

noobie71

Jeg har kikka på denne guiden en stund nå, og nå har jeg skrapt sammen noen kroner til en AirPort Express! Lasta ned Airfoil og betalt lisensen. både iTunes og Spotify funker som bare rakker'n. men jeg knota litt i begynnelsen, så jeg la inn et spotify icon som ikke er gyldig, så nå er det to spotify iconer på airfoil, noen som vet hvordan jeg sletter det dårlige?...

(Ja! jeg er noob på mac!!)

edit: det rettet seg selv... :)

Kirla

Hei !

Jeg har problemer med "lagging"/hakking i lyden når jeg spiller via airfoil til airport express og stereoanlegget.
Ca et par ganger pr låt (Spotify)

Noen som vet hvordan man ungår det ?

Ganske irriterende.

Men ellers fungerer jo denne løsningen optimalt!

Mvh
Kirla

appsdings

Kan jeg bruke Airfoil mot AppleTV på PC.
Står på hjemmesiden til produsenten at: Since version 3.1, Airfoil has been able to send audio to the AppleTV!

PC versjonen heter 2.7.1.

Betyr det at det ikke virker?
Eller er det forskjellige versjoner på Mac og PC?

dwarfium

Jeg kjøpte fullversjonen av Airfoil, og det er helt genialt. Nå er det bare å digimere til premium på spotify, så er det komplett!

FireFoxs bilde

FireFox

Wimp er MYE bedre enn Sportify!!! Og så er den norsk....

mali

Tusen takk for genialt tips. Fullversjon av Airfoil er kjøpt!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai