Gjøre Spaces bedre med Hyperspaces

Apple introduserte Spaces i Leopard og funksjonaliteten gjorde det lett å jobbe med flere forskjellige «skrivebord» slik våre venner i Linux-verdenen har gjort i lang tid. Allikevel er ikke Spaces helt perfekt og en del mangler gjør det unødvendig kronglete å jobbe med Spaces. Med programmet Hyperspaces ($12.95) får Spaces litt flere muligheter.

Mange bruker Spaces til å organsiere sin arbeidshverdag på en mest mulig effektiv måte og setter opp egne «Spaces» for kreativtarbeid, nettsurfing, e-post og skrivebehandling. Med Spaces kan man da lett bytte mellom forskjellige arbeidsoppgaver, men det kan fort bli litt rotete.

Har du noen gang tatt deg selv i å lure på nøyaktig hvilket «Space» du faktisk er i? Med Hyperspaces er ikke dette lenger et problem for du kan nemlig med dette programmet gi hvert «Space» et eget navn, egen skrivebordsbakgrunn, egen label og farge.

Hyperspaces

Programmet koster $12.95 og en prøveversjon kan lastes ned fra Hyperspacesapp.com.

eelays bilde

eelay

For tiden er Hyperspaces gratis om du leker deg litt med http://www.macheist.com/

og ja, det fungerer meget bra :)

pmortenhs bilde

pmortenh

Dersom du lar spaces vise i tittellinjen, Så ser du med en gang hvor du er.
Du kan også definer hvor du vil ha programmer til å åpne. Derved er de alltid i samme space hver gang.

i iTunes
Podcast
apple quick tips
Move Windows Between Spaces
15.12.08
1:24
Move individual and related windows between spaces.

mange nyttige tips på den plassen.

oo

Well, hyperspaces fikser ikkje problemet med den hersens animasjonen ein lyt sitte å vente på når ein bytter Space. Inntil det går an å skru av den animasjonen er Spaces dessverre ganske ubrukelig.

MEN Tony Arnold som lager Hyperspaces planlegger å legge inn støtte for å fjerne den:

Hello Ola,

I forgot to address your request around the space switching animation - that's Apple, not me.

I'm planning for a future release of Hyperspaces that will allow custom transitions, including no transition at all. This release won't be out until after version 1.0.

thanks,

Tony

nubbizs bilde

nubbiz

mm, hvilken animasjon? Den som tar et halv sekund?

apple boy

den er vell ingenting å klage på??!! :/

mri

Animasjonen var vel ikkje noe å klage på nei:P

Men så lenge det ikkje går an å koble program til å åpnes i forskjellige spaces slik som i linux så er det totalt ubrukelig for min del... da kan en like godt bruke den som følger med OS´et synes no eg.... Så akkurat her ligger no OSX et stykke bak enda..

taGs bilde

taG

Uhm, det er lett å koble et program til en enkelt space. Ta deg en titt på Spaces innstillinger i Systemvalg =)

oo

Når ein bytter Space fleire gonger i minuttet utgjer det sekundet animasjonen varer eit ganske stort irritasjonsmoment - for meg. Dersom andre ikkje har problemer med det så er jo det fint for dei. :)

Den generelle mangelen på konfigurasjonsmoglegheiter i window manageren i MacOSX er litt ... uvant for meg som kjem frå Linux-verda.

apple boy

viss jeg skal bytte raskt fram og tilbake bruker jeg snarveiene på tastaturet ;D

Det kan du forandre på inne på systemvalg...

Alyces bilde

Alyce

Jeg håper muligheten med forskjellige bakgrunner kommer native snart, jeg liker Hyperspaces (fikk det gjennom macheist) men for meg som også bytter spaces ganske ofte er det litt irriterende at programmet tegner bakgrunnen oppå den eksisterende bakgrunnen, og bruker et sekund på å gjøre det. Ikke noe stort problem, men ødelegger noe av flyten som jeg er så glad i på mac

svars bilde

svar

Høres da nesten ut som folk tror hyperspace erstatter spaces?.
Ser mere ut som hyperspace legger seg oppå uten å ødelegge noe av innstillingene i spaces.
Treghetene det snakkes om her merker ikke jeg noe til heller.

Traktors bilde

Traktor

hvordan blir jeg kvit hyperspaces, jeg får det ikke bort! Bare jeg høyreklikker på noe vises alle spaces vinduene, hvordan får jeg dette tuller vek, jeg vil avinstalere det

svars bilde

svar

Traktor: venstreklikk på hyperspaces ikonet i menylinjen og velg quit.

Traktors bilde

Traktor

Takk, men jeg fant det ut, og nå har jeg fått det bort, så ikke helt vitsen med det, sikkert noen andre som har brukt for det, men ikke jeg

TigerOlas bilde

TigerOla

Jeg syns også dette ble overflødig. Thank god det er gratis på MacHeist - hadde blitt unektelig skuffa om jeg hadde bladd opp penger for dette.

nubbizs bilde

nubbiz

Derfor det finns en free trial:)

Tord_Romstad

Nettopp dette at hvert program blir knyttet til et enkelt space er det som irriterer meg aller mest med Spaces. Et typisk scenario er at jeg har et par terminalvinduer åpne i space nr. 1, befinner meg i space nr. 3, og trenger et nytt terminalvindu der. Eneste måten jeg har klart å gjøre det på er å klikke på Terminal i docken (hvilket automatisk bringer meg til space nr. 1), åpne et nytt terminalvindu der, og til sist dra det nye vinduet over til space nr. 3. Dette er en håpløst tungvindt prosedyre for en operasjon jeg gjør så hyppig.

Jeg hadde foretrukket om Spaces aldri hoppet til et annet space når jeg trykker på et ikon for et åpent program i docken. Isteden burde den bare switche til det programmet og holde seg på det nåværende spacet, og la meg bruke Command+N for å åpne et nytt vindu der jeg er. Er det mulig å få til dette vha. Hyperspace eller et annet program?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai