Slik blir Quicktime X

QuicktimeI Apples Snow Leopard skal det dukke opp en ny versjon av QuickTime og QuickTime Player. Navnet ble ikke QuickTime 8 som mange forventet, men QuickTime X.

Utvidet støtte for moderne kodeker er nøkkelordet skal vi tro Apple og det første skjermbildet av QuickTime X Playeren har nå dukket opp.

Rett før helgen dukket det opp et skjermbilde på den svenske nettsiden Macfeber som skal vise den nye QuickTime X Player i Mac OS X Snow Leopard. Bildet viser et helt nytt grensesnitt som er mer likt Apples DVD Player. Borte er det stålgrå vinduet vi har blitt svært vant til.

QuickTime X

Ifølge Apple skal QuickTime X ta i bruk medieteknologi som først ble brukt i OS X iPhone. QuickTime X skal ha optimalisert støtte for moderne kodeker og mer effektiv avspilling av medier ifølge Apple, men nøyaktig hvilke kodeker som støttes er foreløpig uvisst.

Tidligere har det blitt avslørt at Apple dropper QuickTime Pro og inkluderer alle pro-funksjoner i standardutgaven av QuickTime Player.

jurgemaister

Betyr dette kanskje at vi får støtte for hardware enkoding/dekoding av x.264? Hadde ikke gjort meg noe å kunne bruke skjermkortet mitt.

Øivind B.J

Liker egentlig den nye looken. Bortsett fra at tittel-linjen har blitt svart. Håper ikke det blir sånn i hele snow leopard.

slurtv

oooo så bra da

krsk0

Enig den svarte tittel-linjen liker ikke jeg heller. Men ellers ser alt veldig bra ut

oddiZs bilde

oddiZ

Jeg liker den svarte linja, ligner på Pixelmator :)

intramins bilde

intramin

Den svarte linja er gjennomsiktig og går bort når man tar musa bort fra avspiller-vinduet

KDNs bilde

KDN

Er det noen utviklere her som har seeden som kan røpe hvor mye CPU man bruker ved avspilling av full HD trailerne fra http://apple.com/trailers ? Hadde vært fint hvis dere hadde tall fra Leopard mot SL på samme maskin.

SindreMs bilde

SindreM

Herlig at de dropper QuickTime Pro :)

Lord_Linus

For oss som har en mac mini i stuen så er jo dette virkelig gode nyheter!

herm

Skjønner ikke at folk bruker Quicktime ?
Hvorfor ikke VLC??

admins bilde

admin

@herm

QuickTime er en smule mer enn bare QuickTime Player. QuickTime er overalt i Mac OS X :)

Amishen

Er det bare meg eller ser det ut som dei endeleg har slått på independent resolution i OS X. Det bildet såg veldig "skarpt" ut, spesielt rundt dei knappane......

nicho

Med mindre "moderne kodeker" er x264/MKV/DTS/AC3 så er det hele bortkastet spørr du meg. Perian sine kodeker kan ikke måle seg med de som er bygget inn i Plex ol.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai