Grafikkproblemer på ny MacBook Pro

Grafikkproblemer på MacBook Pro 17Apples flunkende nye MacBook Pro 17" ser dessverre ut til å være offer for dårlige nVidia-drivere eller andre nVidia-problemer skal vi tro en opphetet diskusjon på Apples Support-forum.

Flere som har mottatt sine nye MacBook Pro 17" melder nemlig om mystiske grafikkproblemer som relateres til nVidia 9600M.

Apples nye MacBook Pro som ble introdusert for kun få uker siden, har såvidt begynt å dukke opp hos kunder verden over. Her i Norge er det fortsatt lange ventetider på maskinen, men det ser ut som de første problemene med den nye maskinen allerede har begynt å dukke opp.

Flere rapporter på Apples eget supportforum peker nemlig på problemer når nVidia 9600M er aktivert på maskinen. Problemene innebærer mystiske linjer og skurr på tvers av skjermen og dette er typisk signaler på grafikkkort som ikke fungerer som de skal eller driver/firmwareproblemer i selve GPUen.

Skjermproblemer med MacBook Pro 17

Apple har foreløpig ikke kommentert dette problemet, men utifra diskusjoner på Apples eget supportforum ser dette ikke ut til å være en enkeltstående hendelse. Flere titallsbrukere rapporterer om lignende problemer og det er usikkert om disse problemene er hardware eller programvare-relatert.

Hvis det er programvaren, kan Apple og nVidia tilby programvareoppdateringer som oppdaterer drivere og firmware. Er problemet hardware-relatert må maskinene inn til reperasjon. Det er foreløpig ganske lang ventetid på Apples nye MacBook Pro 17" og ingen forhandlere i Norge ser ut til å ha fått inn maskinen enda. Det kan lett spekuleres i om forsinkelsene skyldes disse problemene.

apple boy

Synd!!!!!

Svirrus

Eplehuset i Stavanger har den inne, var å spurte tidligere i dag.

epifant

Enkelte mener visstnok at det skyldes varmestyringen i MBP, ikke nVidia: http://www.slashgear.com/macbook-pro-screen-glitches-heat-not-nvidia-issue-0736776/

BK

Jeg bestilte 2,93Ghz og matt skjerm versjonen ca 5min etter at den var annonsert og det er jo ca. 2 mnd siden... Fikk den for et par dager siden !

Så langt er jeg MEGET godt fornøyd!

Overførte alt fra den gamle 17" og var oppe å kjøre uten ett eneste problem.
Den er nesten helt tyst uten om når jeg kjører meget tunge 3D CAD rendere.
Hastigheten er helt grei også..

Forøvrig - jeg er meget fornøyd med mitt valg av "matt" skjerm! Den er rett og slett meget flott. (Glad jeg slipper å stirre på egent speilbilde ute på jobb).

Har ikke sett en antydning til noe skjermproblem som beskrevet her...
..og den fungerer konge med min 30"..

Foreløpig meget fornøyd!!!
mvh

Don Johan

Jeg har også denne maskinen, men har ikke lagt merke til noen skjermkortproblemer. Må si meg helt enig med BK. Er er også veldig glad for at jeg valgte matt skjerm :)

maciohs bilde

macioh

Eplehuset storgata/operapassasjen, har macbook pro 17" på lager. Var med en kollega og kjøpte en i dag...

skaugabr

De bildene ser veldig ut som slik min kones nye MacBook ser ut av og til. Etter en restart er den ok igjen... Av og til er nesten hele skjermen slik.. Men mest i ytterkantene..

Daniels bilde

Daniel

Vi har i Tønsberg nå. Fikk inn i går.

Lokehues bilde

Lokehue

Så vidt jeg har skjønt oppstår problemet ved tilkobling av 30" tommers skjermer, og pga av overoppheting: viftene får ikke opp hastigheten fort nok når det blir for varmt.

Hvis dette stemmer, burde det jo være noe som kan løses ved en software/firmware oppdatering.

Jeg har bestilt en en 17" MBP, og er litt bekymret (bruker 30" skjerm)...

Christian Ts bilde

Christian T

Fikk det her på min ¨MacBook White¨ 13,3 tommer å. Fikk fikset det gratis

Lokehues bilde

Lokehue

Da var MBP 17" endelig i hus, og ja, den har problemer. Det er akkurat det samme problemet som alle de andre beskriver: etter å ha jobbet en stund på 30" skjerm, skjer det noe med bildet. Alt blir forvrengt og hakkete. Det er umulig å lese tekst.

Dette skjer nå hver dag, og den eneste måten jeg har klart å bli kvitt det på er å ta en omstart av maskinen. Problemet dukker likevel opp en stund etter. OS X er helt oppdatert.

Edit: fant en oppdatering, skal prøve den nå:

"About MacBook Pro Graphics Firmware Update 1.0
This firmware update is recommended for all 17-inch MacBook Pro (Early 2009) users and addresses the appearance of vertical lines or distorted graphics on the notebook display."
http://tinyurl.com/ca2vvx

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai