Adium kommer med støtte for Twitter

Adium TwitterMan skal aldri undervurdere den populære direktemeldingsklienten Adium. For mange macbrukere er dette det første programmet de installerer når de får seg en ny Mac.

Gratisprogrammet har støtte for alle de mest populære direktemeldingstjenestene der ute, og i et nytt blogginnlegg skriver utviklerne at versjon 1.4 vil legge til Twitter på den allerede lange lista.

Adium TwitterKlikk på bildet for større versjon

Adium TwitterVed å ta utgangspunkt i bildene fra innlegget, vil Twitter-integrasjonen innebære en tidslinje som vises i et gruppe-chattevindu i den vanlige vindustilen du har valgt i Adium. Resten av vinduet vil være likt som andre vinduer til de forskjellige protokollene/tjenestene, men vil i tillegg ha et teller som viser hvor mange tegn du har igjen å skrive.

Twitter har som kjent en maksgrense på 140 tegn.

Hvis du får en direktemelding gjennom Twitter, vil et nytt vindu dukke opp slik at du kan fortsette den privat samtalen der. Som standard bli alle de folkene du følger plassert i en egen Twitter-gruppe i kontaktlisten din, men dette kan endres ved å endre en show social networking contacts-innstilling.

Adium TwitterÅ svare på tweets vil være enkelt med hyperkoblinger tilgjengelig på slutten av hver tweet, men du vil også kunne skrive den vanlige @brukernavn. Tilsvarende kan private direktemeldinger gjøres på den tradisjonelle måten, eller ved å klikke på et navn fra Twitter-gruppa for deretter å deretter skrive inn meldingen. Med Adiums allerede innebygde fanesystem vil du ikke rote til skjermen din med mange vinduer.

Akkurat nå er det ingen offisiell dato for når Adium 1.4 skal lanseres, men ifølge en av utviklerne er april nå målet for en offentlig alfa- eller beta-versjon.

Dersom Twitter ikke skulle være noe for deg, kan du likevel bli like glad for å vite at en IRC-integrering også er planlagt til 1.4.

Følg oss på @mrkolby, @matsbs, @thomasberglund og @macbruker.

Tags:
jakobmartinrs bilde

jakobmartinr

Jakob Rognlien

Hva er twitter?

God helg

ArneArts

Hm, dette virker ganske mye mer tungvint enn en dedikert Twitter-klient.

admins bilde

admin

Hva er twitter?

Vi har skrevet litt om hva Twitter er for lenge siden her: http://mac1.no/artikkel/6389/i1-på-twitter

@matsbs, @mrkolby, @macbruker og @thomasberglund er vi som driver i1 på Twitter.

KDNs bilde

KDN

Jeg er 99% sikker på at jeg kommer til å bruke et dedikert program for twitter. Siden jeg alerede er adium bruker så må jeg vel nesten teste twitter funksjonen når 1.4 går live.

sebastiaen

Ønsker meg støtte for "now playing" i spotify i neste versjon av Adium!..

elvegaro

Dete var gode nyheter.
Ser det er mange som vil buke en dedikert twitter klient. Jeg vil vente og se. Adium-gutta har gjort en knall jobb så langt, og ut fra hva jeg kunne lese på bloggen deres er det slett ikke noe dårlige greier de har piska sammen så langt.

eb

Prøvde Twitter en stund, men ble litt paranoid når jeg fikk meldinger om noen som fulgte meg ! :-) Så jeg skjønner egentlig ikke populariteten til denne greia. :-)

Sebbe

Hm... har nesten ikke brukt macbooken min i det siste (Skole ga meg en windows laptop og, vel macbooken min er ikke i top stand lenger :( ) Men tar den nok fram for å oversette igjen :D Selvfølgelig blir nok noe feil eller kunne ha vært bedre, men da får folk bare sende meg en pm og jeg fikser det :)

-Sebbe

AndSko

"Safari can’t open the page “http://www.adiumx.com/” because the server where this page is located isn’t responding."

Jippi.

rub1s bilde

rub1

AndSko: Jeg kommer inn med både Opera og Safari

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai