Skjulte Time Machine innstillinger

TimeMachine EditorApples Time Machine fungerer svært godt til enkel og automatisk sikkerhetskopi på Mac OS X Leopard, men innstillingsmulighetene er særdeles få.

Time Machine tar automatisk sikkerhetskopi hver eneste time hvor din Mac er på og for mange er dette alt for mye. Heldigvis finnes det skjulte innstillinger som gjør det mulig å selv bestemme hvor ofte og når sikkerhetskopi skal tas!

Programmet TimeMachineEditor hjelper deg med å instille backupfrekvensen til TimeMachine slik du vil ha den.
Du kan endre TimeMachine til å gjøre daglige, ukentlige og månedlige sikkerhetskopier, fremfor hver eneste time som i dag. Dette er nyttig hvis du ikke trenger å sikkerhetskopiering hver time, og ikke vil at Macen skal lese og skrive til dine harddisker kontinuerlig.

TimeMachine Editor

TimeMachineTimeMachineEditor bare oppdaterer en systemkonfigurasjonsfil for å endre tidspunktet sikkerhetskopien blir tatt. Ingenting blir installert i maskinen og du kan enkelt gå tilbake til standardinnstillingene til Mac OS X Leopard.

Når du har endret tidspunktet for når Time Machine skal sikkerhetskopiere, kan du fremdeles bruke Time Machine-panelet fra "Systemvalg" som du gjorde før. Datoen for neste sikkerhetskopi vil ikke stemme, men dette kan ignoreres.

TimeMachineEditor er helt gratis, men du må nødvendigvis ikke benytte deg av dette programmet da alle innstillingene ligger i følgende konfigurasjonsfiler under Mac OS X Leopard:

/System/Library/LaunchDaemons/com.apple.backupd-auto.plist
/System/Library/LaunchDaemons/com.apple.backupd-attach.plist
/System/Library/LaunchDaemons/com.apple.backupd-wake.plist

Vi har tidligere omtalt programmet TimeMachineSchedueler som gjør mye av den samme nytten.

SinWins bilde

SinWin

Endelig slipper jeg backup hver eneste time. Fint med backup, men det holder med en gang for dagen =)

Tubaplayers bilde

Tubaplayer

Jeg får opp feilmelding om at disken er nesten full... Trodde den bare sletta gamle backuper hvis det var slik at det begynte å bli skralt med plass jeg... Noen som har forslag til hva jeg kan gjøre? Bortsett fra å kjøpe en disk til, og arkivere det som ligger på TC'en nå på den, det er ikke et alternativ. Jeg er bare ute etter at det skal funke slik det er ment, nemlig at gamle backuper slettes når det trengs for å frigjøre plass til nye.

Jeg har backup av to maskiner på TC'en, en MacBook Pro (min) og en MacBook (dama sin), og ellers ingen ting. Tilsammen har våre MacBøker (hehe) 280GB (120 + 160) harddisk, og TC'en har 500GB.

foffster

Flott tips! Meget praktisk, da hver time er i overkant mye.

Peter S

Veldig bra for meg som også har Airport Express i tillegg, og bruker den til å høre musikk på anlegget i stuen. Utrolig irriterende når Time Machine slår seg på og får musikken til å hakke. Nå slipper jeg å slå av Time Machine med jevne mellomrom. Faren er jo at man glemmer å slå den på igjen..

linnmanns bilde

linnmann

@Tubaplayer

Jeg får samme fejlmelding. Frygtelig irriterende!

Min er koblet til filserveren på jobben og får ofte denne fejlmelding. Alligevel ser det ud til at fungere når jeg kobler fra disken og til igen.

Så hvis nogen har fundet en mere permanent løsning er jeg meget interesseret.

_Spiff_s bilde

_Spiff_

Dette var en nice app. :-)

mck

Men nå har jeg satt at den skal kun ta backup ekentlig, på søndager klokken 18.00

Vil jeg da imorgen få beskjed om at det er tid for backup og at jeg skal koble til den eksterne disken? Noen som vet?

Arild Holtet

Nyttig info. Men synes at man i tillegg bør bruke Superduper. Men bra at man kan skreddersy Time Machine.

Arild.H

Nina81

Jeg har også samme problem. Det irriterende er jo at jeg iblant legger andre filer på den eksterne harddisken jeg også bruker som backupdisk, men når TimeMaschine bare legger mange backuper over hverandre, så tar det jo plass bort fra andre ting. Det er ingen måte å bestemme hvor gamle backupene på backupdisken skal være? det burde det være...

Whalekiller

takk for dette tipset - nyttig. Er veldig glad i TimeMachine- men regner nå med at jeg blir enda mer fornøyd når jeg slipper at backup prosessen starter hver time :-)

Samtidig en takk til alle bidragsytere tilMac1/ forumet. Jeg reklamerer alltid for Mac1 som det beste support forumet for alle som bruker mac - og de blir det stadig flere av i min krets :-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai