Steve Ballmer langer ut mot Apple

Steve Ballmer langer ut mot Apple

Microsoft sin sjef, Steve Ballmer, er en mann av store ord og han er sjelden positivt innstilt overfor Apple. Under en konferanse i New York i helgen langet Ballmer igjen ut mot Apple og hevdet at Apple kun er en «logo du må betale 500 dollar for».

Steve Ballmer har, i likhet med Steve Jobs, en tendens til å lange ut mot konkurrenter og det er ikke første gang Ballmer legger seg ut med Apple. Det var derfor ikke helt overraskende at Ballmer i helgen benyttet sjansen til å kritisere Apple under en konferanse i New York.

Apple har hatt suksess, men nå tror jeg tidevannet har virkelig slått tilbake den andre retningen. Det er ikke mange som er villige til å betale $500 ekstra kun for å få en Apple-logo på sin datamaskin. I dagens økonomi vil dette være en stor utfordring for Apple.

uttalte Steve Ballmer til Techflash

Ballmer mener at Apple overpriser sine produkter og tror ikke at mange folk ønsker å betale 500 dollar kun for en logo. At Apple ikke konkurrerer i lavpris-segmentet og har maskiner som koster mer enn mange av sine konkurrenter er nok ingen hemmelighet, men spørsmålet er nok heller om Mac-brukere gjerne betaler 500 dollar mer for å slippe Windows?

Bilde av programmerman. Creative Commons Attribution 2.0

dngs bilde

dng

Jeg betaler ikke 500 dollar for et eple på en PC, for det tror jeg blir en stygg pc. Jeg betaler gjerne 500 dollar for et OS som funker drittbra i forhold til XP og Vista og en maskin som er bygget av samme produsent som OS:)

BlueWastes bilde

BlueWaste

"men spørsmålet er nok heller om Mac-brukere gjerne betaler 500 dollar mer for å slippe Windows?"

Oh, yes!

bvborges bilde

bvborge

Er direkte flaut å se på Steve Ballmer der han står med tidenes største svetteringer.
Nei, få Bill tilbake sier nå jeg.

Ttigers bilde

Ttiger

Enig med du, BlueWaste, verdt hver en krone!! :D
Er det noen som tar han seriøs?

segrov

:)

svars bilde

svar

Morro at dette kommer fra en som ikke lever av å selge hardware.

kajac2

Jeg er litt enig i at Macsalget stiller dårligere på grunn av priser, men det viser seg jo at folk er godt villig til å betale litt ekstra for et bedre produkt. Hardwaremessig er ikke Mac like overpriset som alle skal ha det til, med unntak av et par maskiner, som kan leses i min prissammenligning. Jeg er villig til å betale ekstra for en maskin i stilig design, som er laget i aluminium, og som er stabil, og det ser ut til at jeg ikke er den eneste som er villig til det.

Dan Aksel

Joda.. noe sant i at det har blitt et trendikon, men et trendikon som i tillegg leverer det de lover - en stabil maskin.

DrMalcolm

Jepp, jeg betaler gjerne 500 dollar for å slippe unna Windows.
Har vært der, skal aldrig tilbake.
Ellers er det jo bare å kjøre Leopard på en PC fra Dell eller noen hvis prisen blir for høy,
ser egentlig ikke problemet:
Har aldrig hørt at noen har kritisert Ferari for ikke å lage en billig utgave av bilene sinne?!
Jeg betaler gjerne for kvalitet, å da snakker jeg ikke om spill, den største prossessoren eller mest RAM, men heller om bruker opplevelse og Hardware - Software integrering mm.

Helt enig, Bill var i det minste en mann kunne ta seriøst.
Hvorfor har ennå ingen låst inn Ballmer ?
> Er direkte flaut å se på Steve Ballmer der han står med tidenes største svetteringer.
> Nei, få Bill tilbake sier nå jeg.

Trust me, I´m a Doctor
DrMalcolm

MacLets bilde

MacLet

Jeg digger skadefryd.. Han står jo å driter seg ut! :D Spørsmålet er ikke hvor mye vi betaler for logoen, men hvor mye vi betaler for et OS som faktisk funker. Et annet spørsmål er hvor mye man bør bli betalt for å ta imot et så skakkjørt OS som windows.

kg-prisen på bluescreen og feilmeldinger er ikke dyr, det er jo logisk. Klart man må betale for et genialt OS. OSX eier ALT som har kommet ut fra windows huset, noensinne! At de da kommer med slike utsagn blir bare morsomt:D Kjør på, for lite underholdning i nyhetsbilde for tia syns jeg. Flær gærninger! :D

SinWins bilde

SinWin

"(..)men spørsmålet er nok heller om Mac-brukere gjerne betaler 500 dollar mer for å slippe Windows?"

Jepp. I do.

CBlomviks bilde

CBlomvik

Vi vet alle at Balmer er både dum, tilbakestående og er "bilselger". Han får bare herje som han vil, verden ler av han uansett.

noilivaps bilde

noilivap

Og verden ler av deg CBlomvik...

morsomt å se hvordan fanboys reagerer når noen snakker stygt om Mac, Linux eller Windows... huff, verdens undergang! :(

svars bilde

svar

Vill dere lese alle "vi er enige med balmer" kommentarene, sjekk her: http://www.itavisen.no/808502/apple-er-bare-en-dyr-logo

noilivap: Jeg kan si det på en litt annen måte, Gates haddde/har jeg respekt for, men ikke for balmer, og det har ikke noe med apple uttalelsene hannes å gjøre.

noilivaps bilde

noilivap

Jeg er enig i at Ballmer er en merkelig fyr, likte også gate bedre!

men uansett hvem det er som sier noe negativt om et produkt så er det alltid noen fanboys (uansett om det er mac eller linux etc etc etc) som av en eller annen grunn må gå i forsvarsmodus og komme med idiotiske kommentarer.. som at ballmer er ballmer er tilbakestående.

Se på Ballmer som Itavisens RTFM, de prøver bare å terge folk.

CBlomviks bilde

CBlomvik

Tvert imot Noilivap, jeg er verken fanboy av OS X, Linux eller Windows. Eller Apple eller IBM eller hvordan du vil vinkle det.

Jeg synes Ballmer er alt det der rett og slett fordi han tilsynelatende er alt det der.

TLZ

Trenger dere virkelig lage nyhet hver gang Balmer snakker dritt om konkurentene sine?

Det er sjeldent noe overaskende eller interessant i utalelsene hans.

iBoy

Å være «sjeldent positiv» betyr jo å være svært positiv, noe som sikkert er nesten motsatt at det som var meningen å skrive. «Sjelden positiv» blir nok mer riktig.

NikoAas bilde

NikoAa

Jeg betaler gjerne mer for et epple på datan min :) Men man får jo ikke bare et eple ekstra, men en helt ny opplevelse. Min MacBook er det beste som noen gang har hendt meg!

Du

Windows = ca. 350 dollar
OS X = ca. 130

(\__/)
(o'.'o)

effortlesss bilde

effortless

Men tenk nå på intervallen Apple kjører ut med nye operativsystem. Du må oppgradere nesten hvert år, og da blir det fort dyrt. De tar også som oftest betalt for mindre oppgraderinger, som tilbys gratis fra andre, inkludert Microsoft.

Og er det virkelig for mye forlangt med et skikkelig nøytralt pressebilde?

eiwoh

Jeg hadde gjerne betalt for å slippe et lysende eple på macen min.

tjodolv

du oppgradere hvert år?
Mindre oppdateringer er da gratis - 10.5.1-10.5.6 har i alle fall vært gratis. Når det gjelder større versjonsendringer har Apple og Microsoft helt forskjellige måter å gjøre det på, så noen "betaling per versjon" sammenlikning blir skjeiv uansett hvordan man ser på det.

Andhest

$500 er en ganske grei pris for ´s mac + operativsystem.
tipper mannen bruker mac selv, prøver bare å leke tøff i fjeset.

herm

Da Apple inngikk sammarbeid med Microsoft i 1998 sa Steve Jobs at vi måtte gi slipp på tankene våre om at for at Apple skal vinne så må Microsoft tape.

Disse ideene er nok litt glemt nå og jeg ser mange fiendtlige kommentarer, også fra Microsoft sin side om de forskjellige produktene.

arntsss bilde

arntss

Man MÅ ikke oppgradere. Derimot oppdatere til siste versjon av samme OS-versjon blir en helt annen sak. De er også gratis, som også Windows sine oppdateringer; SP1, SP2 osv....
Men å følge med i tiden har aldri skadet, og du kan alltid gå tilbake hvis du synes at det gamle alltid er best. Det er jo faktisk en del som fortsatt mener det, at det gamle er best. Oppgradering til Leopard var en fantastisk opplevelse med alle sine nyttige, i alle fall for meg, nyttige funksjoner. Noen av de er Mac også helt alene om, i alle fall så langt jeg vet.
Betaler jeg ekstra for å få akkurat det jeg vil ha?
JA!!!!!
Og den evige diskusjonen om hva som er best tar aldri slutt, dette vet vi.
Mac ER best! ;)

Må bare legge til at det værste jeg ser, leser eller hører er utsagn fra noen som TROR de vet, men som ikke har peiling i det hele tatt. Det kan leses i all verdens forum rundt om. Kritisering av noe de ikke har peil på. Det værste er at det virker som de tror på det selv.
Jeg leste gjennom en diskusjon nå nettopp her: http://www.itavisen.no/808479/program-hacker-en-mac-paa-10-sekunder
Her finner jeg ETT stk seriøst innlegg. Resten er bare oppkast. Dessverre.

Shinns bilde

Shinn

Alt som kan bidra til lavere priser på overprisede varer tas alltid vel imot.

omaha

Ballmer har nok ikke injurerende kraft som det heter. Jeg tviler igrunn på at han selv tror på det han sier.

"Når krybben er tom bites hestene"
Slik er det vel nå også. Microsoft sloss på alle kanter - mot OSX på bærbare i det høyere prissegmentet, og mot Linux i resten - spesielt på netbooks. På serversiden er Linux dominerende og blir stadig sterkere på CRM/ERP hvor b.la analyseverktøy tidligere har vært en svakhet.

På mobil strever de mot iPhone og vil få knallhard konkurranse fra 4 kanter: RIM, Android, Palm PRE og Symbian med QT/KDE. I USA har ikke noen av de store teleoperatørene inngått eksklusive avtaler som omfatter Windows. Der er det iPhone, RIM og Android som gjelder - og PRE er iferd med å bryte igjennom.

Dersom Apple hadde ønsket det kunne de glatt ha snappet 50% av laptopmarkedet med OSX. Det ville ikke ha vært bra for Apple fordi de da ville ha havnet i direkte konkurranse med Linux (på lang sikt).

Er det ett selskap innen IT jeg ikke ville kjøpt aksjer i nå - så er det Microsoft. De står på leirføtter - og det skal ikke mye vann og rystelse til før det blir kvikkleire utav det.

Men at mange av Apple's produkter er overpriset?

Definitivt.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

For en dust. betaler gjerne dobbelt så mye for OSX framfor Vista...eller... etter å kjøpt vista 1 gang før, hadde jeg ikke betalt for det igjen, men jeg ville betalt masse for OSX, , så hva er mest overpriset ?
Microsoft lager jo ikke pc´er så der vet ikke Balmer hva han snakker om. Synes synd på han jeg, som må jobbe på PC uten å vite bedre... Og stakkars barna hans som mest sannsynlig ikke får lov å bruke Mac :)
Hadde han sluttet å slenge dritt om Mac og kanskje tatt litt lærdom fra dem, hadde de kanskje ikke mistet så mye markedsandel de gjør om dagen.

Xactis bilde

Xacti

I alle år, ca. 18 år, har jeg spart $500 fordi jeg var sikker på at Pc var det beste alternativet. I 2008 kjøpte jeg meg en Mac. Det tok meg 14 dager å sette meg inn inhvordan det meste fungerte, og etter det har livet mitt fått en ny dimensjon. Hele kroppen min slapper av, og det skyldes nok at maskinen ikke har hengt seg opp mer enn to ganger på et halvt år. Det er omtrent like mange ganger som Pc´en hengte seg opp på en ettermiddag. De som har noe negativt å si om Mac, har aldri hatt eller prøvd en. La dem bare lide bak sine selvgode fasader. Mac gir sjelefred og stiller i en klasse for seg selv. Klart det skaper frykt hos "konkurenten"!

traumes bilde

traume

Betaler gladelig 500$ ekstra for mer robusthet, brukervennlghet , design og et lysende eple. Hva er vel 500$ over 3-4 år? Tror ikke Ballmer har forstått hva kunder er opptatt av - at det ikke er alle som er opptatt av lavest mulig pris.

(Nå 4 Macer på 3 år. Savener ikke Windows et minutt - og har sluttet helt med MSN og Office.)

oyoys bilde

oyoy

At dere sverger til OS X kan jeg forstå, men at dere framhever Apple hardware som det ultimate kan jeg faktisk ikke skjønne.
-det oser ikke akkurat kvalitet av min hvite PlastBook... :S

slogmos bilde

slogmo

Du mener vel Crackbook?
Kjøper heller en Lenovo T61 eller tilsvarende enn en MB.
Eneste grunnen til å kjøpe Mac er jo OSX.
Og det lar seg jo installere på vanlig PC-hardware nå til dags.
Jeg sier som Ole Brum, ja takk begge deler.
Et utrolig bra OS (OSX) og hardware til en fornuftig pris.
Og så slipper man å betale ekstra for et lysende eple.

RVLS

Etter som jeg har sett så har salget av Macs på skolen min steget relativt kraftig bare det siste året...men det er mulig det er bare jeg som syns det er sånn..

Og jeg betaler lett $500 for å slippe PC..

Har også hørt det at mange som reagerer i frykt/redsel kritiserer andre - kanskje det er det Steve Ballmer gjør her :P hehe..

reidar_roses bilde

reidar_rose

Steve Ballmer har rett.

Hilsen mac og PC bruker.

Haplo

Jeg mener også at Balmer har rett.

stefan skogsaas

Veldig så dere syter og skriker ang Ballmer. Syns det er helt flott at Gates ble byttet ut med han, slik at jeg har noen og le av hver eneste dag omtrent:D Jobs har da aldri vært like artig.

Apple har "mest sannsynlig" kjøpt og betalt Ballmer for å drite seg ut, slik at MS taper markedsandeler, og Apple får mer. Det er da ingen som oppfører seg slik uten å få ekstra betalt for det?(Ballmer tjener ikke gæli uansett da, men...) Godt tegn for alle som ikke gjorde det så bra på skolen... ALLE kan lykkes...

reidar_roses bilde

reidar_rose

Hvis du har fulgt med i data-verden, mister Appel markedandeler..
Kan det komme av pris-politikken deres tro ?

reidar_roses bilde

reidar_rose

Folk gidder ikke å kjøpe overpriset maskiner lenger.

oyoys bilde

oyoy

Folk her klarer jo ikke å skille mellom HW og SW... :(

ellevset

I denne debatten så er det jo ingen som nevner der faktum at man får det man betaler for. Kjøper man en veldig billig pc så er det sikkert en grunn til at den er billig. Kjøper du en bil til 5000 så vet du at det sikkert er noe rusk i forgasseren.

omaha

Det skrives mye om Windows 7 nå tildags, og det er ganske påtagelig hvordan antallet negative artikler om OSX osv øker. Når det gjelder Linux så er det "taushet er gull" som gjelder i påvente av "nytt" OS fra MS. Jeg tar det hele med en stor klype salt. Vi får håpe at de som preparerer kjempeøglen som ble hentet fra Svalbard sist sommer tar for seg enda en dinosaur når de er ferdige ;o))

Her er litt mat til dere - sjekk ut lenkene i blogginnlegget..

Blogginnlegg med lenker til test av spillytelser Vista/W7

MacLets bilde

MacLet

Fra Fiats konferanse: Ferrari has screwed up, who wants to pay 300 000 $ just to get a horse on their car?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai