Ny Twitterklient til Mac

Twitterklient til MacDet er ingen umiddelbar mangel på Twitterklienter til Mac (eller iPhone), men med Twitter sin enorme vekst er det definitivt plass til flere klienter.

En ny klient med navn Lounge prøver lykken på Mac-plattformen og ikke ulikt den populære Twitterific-klienten så finnes den både for Mac og iPhone.

Twitterklient til Mac

Lounge dukket for ikke lenge siden opp for iPhone og utviklerene har nå kastet seg videre inn i Apple-verdenen og lansert en Mac-utgave av samme klient. Det finnes svært mange Twitterklienter til Mac, men det store flertall er utviklet i Adobes Air-rammeverk og oppleves både som tregt og ressurskrevende på Mac.

Det er derfor bra å se at det utvikles Twitterklienter direkte for Mac og ikke gjennom rammeverk som Air. Programmet er foreløpig gratis og i beta, men programmet ser ut til å bli knyttet tett opp mot iPhone-programmet.

Hovedfunksjonaliteten i Lounge er synkronisering på tvers av plattformene (Mac og iPhone) slik at du alltid vet hvilke beskjeder du har lest og ikke lest. Denne funksjonaliteten er fortsatt ikke tilstede i programvaren, men utvikleren tester dette aktivt nå og funksjonaliteten skal dukke opp i senere utgaver. Programvaren føles fortsatt noe uferdig og ustabil, men potensialet er der. Grensesnittet er også mer Mac-vennlig enn Air-klienter som TweetDeck.

Les mer om programmet hos LoungeApp.com.

Du kan følge i1-nettverket på Twitter under brukernavnet i1no.

Alyces bilde

Alyce

meh, holder meg til DestroyTwitter som uten tvil må være det beste og mest kompakte programmet til mac.

Zimena

Dette er absolutt verdt å teste ut. Savner en skikkelig Twitter-klient på iMac'en. På telefonen fungerer TwitterFon fint for min del.

Ariston

Hva er egentlig twitter?

KDNs bilde

KDN

Denne må testes et par dager. Førsteinntrykket er at jeg gjerne skulle ha hatt mulighet til å endre fargene på programmet.

@Ariston - Video som forklarer twitter

Hva er Twitter?

martins bilde

martin

@KDN: Endret lenken din til YouTube-varianten, med bedre kvalitet ;)

admins bilde

admin

... og jeg embeddet YouTube-videoen :)

ANdersBB

Er disse "twitter" greiene noe man "må ha"? Jeg har ikke helt fått det med meg. Hva er det for noe? Har liksom akkurat fått meg facebook, men nå er jeg utdatert igjen....

Nasamss bilde

Nasams

Har prøvd Lounge et par timer nå, men tror jeg blir værende på DestroyTwitter. Gir L en dag til;)

Randy

Twitter må være det mest meningsløse jeg har sett på nett til nå.. Jeg må si at jeg virkelig prøver å finne en vinkling, slik at også jeg kan bruke twitter på en måte som vil tilføre mitt liv noe positivt, så langt uten hell..

nitron

Randy: Du har samme holdning som det jeg hadde for ca et år siden, da jeg registrerte meg på twitter for første gang bare for å sjekke hva det var, og var som deg, veldig usikker på hva dette kunne være godt for.

For noen uker siden var det en kompis av meg som spurte om jeg brukte twitter, og så spurte jeg igjen som du, hvorfor? De argumentene jeg ble møtt med da overbeviste meg til gi det en sjanse til, og i dag er jeg nesten helt avhengig av det, spesielt dersom jeg kjeder meg!

Twitter er en såkalt mikrobloggingstjeneste, som via maks 160 tegn lar deg fortelle omverdenen om hva du holder på med. Nå har jeg ikke så høye tanker om meg selv at jeg tror at gud og hvermann er interessert i å vite hvorvidt jeg spiste havregrøt eller knekkebrød til frokost, så slike ting skriver jeg sjeldent om. Derimot kan du som meg, bruke twitter til å abonnere på andre personers "tweeter", og få opp det de skriver. Mange nasjonale internasjonale nyhetsbyråer og nettsteder som NYTimes, Sky News, Weird News, Guardian, NRKBeta etc bruker Twitter som en kanal for å nå folk.

Det disse nettstedene og veldig mange andre privatpersoner bruker twitter til, er rett og slett å dele linker om temaer og nyheter på internett som de synes er interessante. Etterhvert begynner du å finne tweetere som skriver om ting du synes er interessante, for eksempel teknologi, sport, generelle nyheter etc. Og det er her den store nytteverdien i Twitter ligger for meg, nemlig det å finne interessant lesestoff på internett som jeg vanskelig eller aldri ville hatt tid eller ressurser til å finne ellers!

Et annet poeng her er at du nesten er nødt til å bruke en dedikert Twitter-klient for å få nytte av tjenesten, da det etter min mening er litt for kronglete å bruke nettstedet. En egen klient gir også mange andre muligheter, som integrering mot Growl slik at du får en notification hver gang noen poster noe, quick replies til tweets etc.

Prøv det! Du kommer mest sannsynlig ikke til å angre :) Håper dette gav deg litt mer innsikt i hvordan det fungerer.

Den som ikke har tatt seg vann over hodet, har bare sett toppen av isfjellet

olahau

nitron:

Kunne ikke vært mer enig i det du sa. Twitter er avhengighetsskapende. Føler meg frakoblet uten en twitterklient kjørende på høyre side av skjermen :)

Synes forøvrig denne klienten mangler en del essensielle funksjoner som f.eks. å kunne dele bilder via TwitPic samt forkortning av linker slik som f.eks. Twhirl kan. Ja, jeg vet at Twhirl ikke er en slick Mac Applikasjon, men alikevel er dette viktige nok grunner til at jeg fortsetter å bruke Twhirl.

KDNs bilde

KDN

Takker martin og admin.

Filmen jeg linket til er den som blir pekt til fra twitter.com. Fordelen med den er at man har mulighet til å velge norsk tekst.

Viste ikke at man kunne embed'e flash/video i kommentar feltet, dette må (mis)brukes!

Ariston

Prøvde Lounge. Men etter min mening, var det ikke særlig bra. Treigt og altfor rotete søkeresultater. (alt jeg prøvde :P)

grobian

Går jo an å nevne i artikkelen at programmet krever OS X 10.5.

Nasamss bilde

Nasams

Prøvd i ca. 1 døgn nå. Anbefales ikke....gå heller for Destroytwitter, Tweetdeck eller twirl.

Alyces bilde

Alyce

Fikk programmet "EventBox" på MacHeist og DET kan virkelig anbefales! Et program der du kan samle Twitter, facebook, flickr, reddit, google reader og en egen rss-leser. Fryktelig grei og oversiktelig, enda jeg har litt trøbbel med å få notifications til å funke.

admins bilde

admin

@Alyce

Vi har skrevet om Eventbox tidligere her på Mac1. Bra program.

Kensington

http://www.youtube.com/watch?v=PN2HAroA12w

hehe...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai