Anti-glare film til «glossy» skjermer

AntiglareØnsker du deg en MacBook eller iMac gir Apple deg dessverre ingen mulighet til å bestille maskinen din uten «glossy» skjerm.

Jobber du i grafisk branjse kan det fort bli et problem, men heldigvis finnes det nå et produkt som gjør skjermene vesentlig mer matte. Selskapet Photodon har spesialutviklet en anti-glare film til Apples MacBook og iMac.

Hater du «glossy» skjermer er du ikke helt alene. Denne typen skjermer gir utvilsomt rike farger og en god opplevelse av skjermen, men fargekorigering og kalibrering er vanskelig. I tillegg kan skjermen bli tilnærmet uleselig med sterke lyskilder i nærheten.

Antiglare

AntiglareSelskapet Photodon har tatt saken i egne hender og har produsert en spesiell anti-glare film til Apple og andre produsenter sine produkter med «glossy» skjermer. Filmen legges forsiktig på utsiden av glassskjermen og skaper en matt «hinne» over skjermen. Glasset blir matt og gjennskinnet reduseres dramatisk.

Filmen er til salgs på Photodon sine nettsider og du må ut med $15.50 for film til en MacBook, $21.66 til en MacBook Pro, $41.45 til en iMac 20" og $47.20 til en iMac 24"

sungame

Selv om jeg absolutt ville foretrukket matt skjerm, er jeg veldig skeptisk til å klistre ting utapå skjermen. Jeg har vanskelig for å tru at dette forbedrer ytelsen så mye at det oppveier ulempene det vil medføre.

- livet er en lang rappell

Govva

Må jo være fryktelig vanskelig å få denne klistra på skjermen uten å få bobler og støv på innsiden. Skjermen er jo nesten mer effektiv enn en støvsuger

devo

Her mangler et bilde av effekten "in action", dvs med skjermene skrudd på. Om da det blir samme skarphet og fargegjengivelse vil det være mer interessant å anskaffe dette.

Never mind: http://www.photodon.com/MXFilmOniMacCompare02S.jpg

jacos bilde

jaco

Hjelper jo også svært lite og se dette på et bilde. Må nesten sjekkes i real life om dette skal vurderes spør du meg!

Burrell

Morsomme kommentarer - minner om de "mmm...skeptisk" reklamene til Posten :-)

For 10 år siden hadde "alle" forskjellige filtere på CRT skjermene sine, noen også laminert til skjermen som disse. Ingen problemer med å feste de.

For noen hundre kroner er det verdt et forsøk, IMHO.

B.

Torgrimacs bilde

Torgrimac

Hvordan er det å få det av igjen da mon tro?

chris192

SKEPTISK!

heps

regner vel med at det blir noe ala screen shields til iPhone, bare større, og det er overhodet ikke noe problem å skifte screen shield på min iphone

heps

kan ikke en ildsjel her kjøpe en slik og teste den slik at vi andre dødelige får vite om det er noe tess? :D

Fekkes bilde

Fekke

Jeg er veldig skeptisk til dette!
Hadde vært flott å fått bort refleksjonene, men det virker som den gjør hver lyskilde om til en svær blur så lyset bare får mykere kanter og dekker hele skjermen. Da blir bildet fort grått og fargesløst spør du meg!

jaskat

Nice..

men liker fremdeles glossy så jeg trenger den ikke..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai