Ny Microsoft-reklame mot Apple

Microsofts nye reklame mot Apple har skapt mye debatt og nå har Microsoft offentliggjort en til. Reklameserien som nå har fått navnet «Laptop Hunters» viser normale mennesker som er på jakt etter bærbare datamaskiner og som ender opp med PCer fordi Apple er for dyrt. I den nye reklamen møter vi Giampaolo som er på jakt etter en bærbar til $1500 og ender opp med en Hewlett Packard HDX

This [Unibody MacBook] is soooo sexy, but Macs to me are about aesthetics more than they are the computing power. I don't want to pay for the brand. I want to pay for the computer

sier Giampaolo i den nye reklamen fra Microsoft.

Giampaolo er på jakt etter portability, battery and power og ender med en Hewlett Packard HDX, en bærbar maskin i 100% plast som veier 3.1 kg, har en batterilevetid på mindre enn 3 timer og en skjerm på 16" med samme oppløsning som MacBookens 13.3" skal vi tro Computerworld.

Reklamene blir sett på Microsoft sitt svar på Apples Get-a-Mac-reklamer hvor Apple fremstiller PCen som kjedelig. I Microsoft sin reklamer blir Apples datamaskiner presentert som dyrere og med lite valgfrihet enn PCene. Kampanjen har skapt mye debatt, både hos Mac og PC-brukere.

Video

Se videoen på YouTube

Traktors bilde

Traktor

Og hvor kan man se reklamen? Den kommer i vært fall ikke opp for meg!

markbr

Hehe trur dette er eit sammerbeid mellom MS og Hp. kundne sku bare vist kor mangen hp maskiner som må på service og nesten samtlige må skifte Hovedkort.

krsk0

Liker ikke reklamene, blir bare kjedelig..

kehagens bilde

kehagen

Han snur og vender på en MacBook og utbryter: "Ahhh!!! This is so sexy!" - Jeg kan bare ikke for mitt bare liv forstå at det skulle være en reklame for noe annet enn....Mac?
--
PC Week: "Apple is the tail that wags the Wintel dog."

SindreMs bilde

SindreM

Jeg ler jeg. Det blir bare dumt.

foffster

Uansett om jeg mac-fyr eller ikke, disse reklamene er bare dølle. Men de underbygger litt de fordommene mange har mot Apple-maskiner, at de er fine, men ikke brukandes til så mye mer. Hvis disse reklamene kjøres mye nok, så...

Haukevinge

Rart at microsoft egentlig skal reklamere mot mac, siden det er flere mac brukere som kjøper microsoft lisenser og bruker det på mac`n.. Det ville vært mer naturlig om det var HP eller Dell eller no som lagde reklamene..

maruds bilde

marud

teit. han kjøper en pc med mindre batterilevetid en en MacBook og større skjerm, men like stor oppløsning som en 13,5'' MacBook. Han holdt på å gjøre et godt kjøp, men så valgte han PC

Driveren

Ikke det at HP. er de dårligste maskinene som lages, men typen skal alikkehvel få slite med feil og mangler, spesielt på software siden.

1500§ er 10 636 sånn ca.
Til den prisen for man en grei Macbook, som kansje ikke er det beste Apple har laget.

Når vor kjære kunde skal oppgradere til Windows 7 koster det ca 2000,- nok det kan jo legges oppå prisen.
Jeg anntar at det er lite minne og liten hardisk i maskina så oppgradering av det kommer i tillegg. Det er kansje billigere i USA men ikke gratis. så jeg anntar vi kan legge på 2000,- nok til.
Da er den "billige maskina oppi nsten 15000,-
Enda er ikke et eneste program innstalert, men de må du jo kjøpe til Macen også.

Han for bare sitte der og banne over alle feila maskina har.

PS. Til oreintering. Har jegt hatt H.P. stasjonær og den klarte ikke yte mer en halvparten av det jeg ble lovt av selgeren og som spesifikasjoner tillsa.
Euier også en Fujitsu Siemens Slepbar maskin, den Lapptoppen burde vært gravd ned på et sikkert sted.

MacJostein

Vi får bare takke microsoft for deres hjelp med å sette positivt innblikk i Apple sine maskiner. Og folk skulle bare vist hvor mye av de fordommene som ikke stemmer. Windows er jo ikke blitt bedre en før de er bare blitt dårligere men mye penere å se på. Men mac kan jo kjøre Windows til og med knirkefritt men jeg for min del forstår ikke hvorfor en skulle gjøre det. Og den reklamen der truer ikke Apple.... den er i grunnen bare teit.

hehe: "Microsoft er den amrikanske Jarlsberg Osten den er full i hull"

Mvh MacJostein

djmathi2

Ehh... Var dette en HP reklame?

Viper33

Siste kommentaren hans er: "I'm feeling great!".

Han føler seg bra med sin nydelige PC etter noen uker. Resten av året må han slite med å kjøpe nye deler som RAM, Programmer, Opprativsystemer, anitvirusprogram, OSV! I tillegg vil han få et stort problem med virus, spams, trojanere, bluescreen, OSV!

Jeg sier bare; "Stakkars fyr"...

En macbruker kjøper ikke macen sin pga selve "eplelogoen", men for at han skal kunne bruge den til han dauer uten noen som helst problem i noen som helst kategori =)

M.V.H. Jarle. "A GREAT FEELING MAC USER!"

iAndrews bilde

iAndrew

Dumt å rakke ned på fokus på design når de har enormt fokus på det selv. Ikke fortell meg at HP bare setter sammen noe uten å bruke store ressurser på det estetiske utseendet.

Dette …

… er ikke tilfeldig design, det er bare elendig design.

Alle som lager datamaskiner/mobiler osv., og også operativsystemer, vet at for flertallet av kjøperne har design noe å si, mye for mange. Dermed rakker de bare ned på Apple for noe av det de klarer best, men som de selv også prøver på. Når budskapet skal være at det er dumt å betale for design, så bør de kunne vise til produkter som kun er funksjonelt designet, ikke estetisk.

Også veldig enig i noe som ble nevnt lenger oppe her; det kan da ikke være i Microsofts interesse å drite ut Mac-brukere. Virker nesten som de prøver samme skitne taktikk som Apple, med fokus på andre områder. Men jeg tror kanskje den taktikken bare fungerer én vei.

Når det er sagt, så syns jeg begge selskapene fremstår som ganske dumme når de fremmer seg selv ved å rakke ned på det andre. Noen morsomheter kan jeg like, men når det er på nivå med kranglene i kommentarfeltet på IT-avisen blir det bare slitsomt :')

gomle69s bilde

gomle69

Man kan jo ikke forvente at MS ikke skal sparke litt tilbake etter alle "I´m a Mac" snuttene fra Apple. Men nivået begynner nå, som iAndrew skriver, å nærme seg diskusjonene på iT-Avisen. Hva er det de får fyren til å si:"Macs handler mer om det estetiske mer enn det handler om datakraft". Jaja... lykke til, MS :-).

kajac2

Har fremdeles like lite lyst til å kjøpe en PC, selv etter denne reklamen. Men det er jo helt klart, hvis du bare er ute etter rå datakraft, er ikke Mac et godt valg. Hvis du er ute etter noe billig er ikke Mac et bra valg heller. Er du derimot ute etter noe stilig, brukervennlig, stabilt, noe som holder verdien lenge eller noe som er solid er Mac valget å velge.

I Denne "episoden" hadde kjøperen råd til en Mac men valgte den vekk for en HP. Uansett så er jo selvfølgelig disse reklamene partiske, men jeg tror ikke dette klarer å fikse MS sitt dårlige rykte.

quadra800s bilde

quadra800

Hahaha! Så idioter Microsoft er!

Ttigers bilde

Ttiger

je!! latterlig!!

MacMonsen

Jeg synst PC'er bare er et rot. Jeg brukte PC når jeg var liten, men kjøpte meg en mac så snart en kompis viste meg Mac'en sin. Etter det har jeg bare blitt kvalm når jeg ser en pc. Designet suger rett og slett. Produsentene bruker jo bare noen timer på hver ny maskin ser det ut som, siden hver ny maskin er nesten prikk lik andre maskiner som de sendte ut dagen før. Apple derimot kan bruke evigheter på å designe én eneste maskin, og dette gjør at maskinene som apple gir ut er rene kunstverkene.

Jeg gremmes over de som mener PC er bedre en Mac, uten engang å ha prøvd en Mac, de bare anntar at Apple produkter suger, og er forbanna sta straks de har tatt en besluting. Straks jeg kjøpte meg en iPhone, var det en kompis av meg som prøvde den og ble helt frelst. Så la han merke til at det var et apple produkt, og deretter kaller den drittmobil...!

Hater folk som ikke kan forstå at Apple eier Microsoft, og jeg vet godt hva jeg prater om siden jeg har hvert på begge sider, og deretter tatt min beslutning at mac er best.

Kebabdyrets bilde

Kebabdyret

Tja... Hva skal man si? KNIIIIIIRRRRK!

Mr_MacBookPro17

Jeg synes at reklamene er ganske artige og bra. for det viser faktisk det at utvalget av PC er enormt, fra stygg til fin utseende messig.

men ikke så overpriset som mac, jeg mener selv at mac er ganske så overpriset... har selv en mbp 17 som jeg la 28 000 laken på bordet for.... og gjett om jeg hadde gjort det igjen!

fikk en sony vaio ca samme spes + blueray brenner/spiller + hdmi til 11000....

og lisesner og slikt må man ikke snakke om, for det er det største tullet å angripe MS for, hva med apple da? de er jo så sykt gnitne med å tillate OSX på andre maskiner!!!! sykt! MS hadde ikke fått lov til å gjøre det...

Dessuten så er apple sine reklamer mot PC direkte mobbete, ganske morsome er enkelte men her har MS (jeg personlig mener at det er mer HP reklame en MS ) gått ut på pris, de nevner så vidt apple bortsett fra ren fakta = at de er SVINDYRE... mens apple er IM SO BETTER THEN PC! mens en mac er en personal computer også... ha ha...

I´m Riding a MacBookPro 17" 2,16 GHZ, 2GB RAM, 100 GB HDD 7200RPM + 300GB 7200rpm iomega + Office prof + Final Cut Studio 5.1 + Apple care + Iwork 06 i mellomtiden synger en Nano 4GB i mine ører...

svars bilde

svar

Mere HP reklame enn MS/Vista reklame spør dere meg.

-m-

er dette virekelig en "nyhet" som man trenger å skrive om på denne siden? er dritlei av alle artiklene som omfatter reklamefilmer her.

admins bilde

admin

@m

Dette (og alle de andre i1-nettstedene) er et brukerdrevet nettsted. Det betyr at du og alle andre brukere kan skrive og bidra med de nyhetene og sakene som du synes er viktig og spennende. Alt du behøver å gjøre er å trykke på Skriv artikkel i toppmenyen og skrive løs :)

Xactis bilde

Xacti

Mens reklamekrigen fortsetter der ute, koser jeg meg med min Mac her hjemme. Livet er ikke bare en fest, den er også en dans på roser. Har hatt Pc i alle år, og har også vært av dem som har fnøset av folk som har hatt Mac. Men etter at jeg kjøpte meg Mac selv, har tilværlesen vært en helt annen. Når Pc´en hengte seg opp X antall ganger om dagen, skjer det nesten aldri med Mac´en.
Det eneset jeg savner er at iMovie skal bli like spekket med effekter og muligheter som Pinnacle. Men kanskje det ikke er langt unna?
Med Mac sover jeg bedre om natten og lever bedre om dagen :-D

wsimilas bilde

wsimila

"This [Unibody MacBook] is soooo sexy, but Macs to me are about aesthetics more than they are the computing power. I don't want to pay for the brand. I want to pay for the computer"

Falsk markedsføring?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai