Apple lanserer ny Xserve

Xserve

Apple lanserte i dag som ventet en oppdatert Xserve. Den nye Xserven har som Apples Mac Pro fått Intels Nehalem-arkitektur og Apple hevder at serveren er opptil dobbelt så rask som den forrige modellen.

Apple lanserte i dag en oppdatert Xserve som leverer opptil dobbelt ytelse av forrige modell skal vi tro Apple. Den nye Xserve bruker Intels Nehalem Xeon-prosessorer og den neste generasjons systemarkitektur. Xserve er tilgjengelig med opptil to 2,93 GHz Intel Xeon prosessorer, solid state drive (SSD) og opptil 3 TB intern lagringsplass. Prisen begynner på kr 25 990 (inkl. mva) og dette inkluderer en ubegrenset klient lisens for Mac OS X Server 10.5 Leopard.

Ny Xserve fra Apple

Xserve er den beste workgroupserver for utdanning, næringsliv og kreative kunder. Med opptil dobbelt ytelse, bedre effektivitet og muligheten for SSD-disker er dette den beste Xserve vi har utviklet

sier David Moody, Vice President of Worldwide Mac Product Marketing i Apple.

Den nye Xserve inkluderer Intel Xeon-prosessorer med hastigheter på opptil 2,93 GHz, hver med en integrert minnekontroller med tre kanaler for 1066 MHz DDR3 ECC. For første gang i Xservens historie tilbys den også med 128GB SSD-disk som har et vesentlig lavere strømforbruk og raskere tilfeldig lesing enn vanlige harddisker. I tillegg kan serveren konfigureres med opptil tre harddisker, enten 7200rpm SATA eller 15.000rpm SAS.

Tags:

ANTI-FANBOY

Litt mye repetering i artikkelen? hehe..

Uansett, nå som de har oppdatert den så kan jeg like gjerne trå til her også, og kjøpe meg en.

KDNs bilde

KDN

Jeg synes det er rart at man har 32GB minne begrensning. Xeon 5500 støtter max 144GB. Siden Xserve kommer med 12 minne plasser så kan man jo putte 12 x 4GB moduler inn i maskinen noe som vil gi 48GB med minne. Intill det er testet, så ser det ut som at minnebegrensningen er i OSX.

igabby

Hva er det egentlig? Jeg klarer ikke å forstå hva det er.

admins bilde

admin

@igabby

Xserve er en server, for f.eks. webhosting.

Jetcake

Hva kan man gjøre på en server?

Etter slik som jeg tror kan man bruke den som ekstern hd eller er jeg helt på jordet?:S

igabby

Takk..!

spiffers

En slik server vil kunne la bedrifter dele dokumenter, skrivere, iCal, serve epost, hjemmesider, databaser, og en mengde med applikasjoner utviklet for bedriftsmarkedet for Mac. Som en "ekstern" harddisk for privatpersoner, er dette nok en smule overkill, man kan da heller bruke en TimeCapsule eller dele en disk via Airport Extreme.

Jetcake

Takk for raskt svar! :D Lærte jeg enda en ting:P

svars bilde

svar

Ingen som har fått med seg oppgraderingene på iMac?
Nå er det bare 1 20" konfigurasjon.

Djweekends bilde

Djweekend

@svar
Er vel heller du som ikke har fulgt med... se http://mac1.no/artikkel/7695/apple-oppdaterer-mac-mini-imac-og-mac-pro fra 3/3 :)

svars bilde

svar

Djweekend: heh joa, har fått med meg den, men fikk ikke med meg før nå at det bare var 1*20" :)

quadra800s bilde

quadra800

Jeg synes det hele er et veldig bra steg, men jeg savner fortsatt Lights Out Management (LOM/IGO). Er mulig at jeg skal være med å drifte en slik om en stund, og hadde vært kjekt med litt tilgang direkte på serieporten fra wherever.

Erlend

quadra800: Forrige generasjon Xserve hadde i hvertfal LOM, drifter en slik selv. Denne har sikkert det og.

quadra800s bilde

quadra800

@Erlend: Hva slags LOM er det snakk om? Kan hende jeg har slurvet litt med å lese, men såvidt jeg vet har Xserve aldri hatt LOM/ILO som HP og Dell f.eks. har.

Kelvin

@quadra800

Se: http://support.apple.com/kb/TA24506

DrMalcolm

Jepp, Xserve har LOM og har hatt det siden Intel kom til Mac, har egen IP adresse osv.
Men ellers er det vell bare å si, har du ikke bruk for eller kjenskap til: Xsan, OpenDirectory, Episode Engine, FCS eller andre tyngre server systemer så har du A. Ikke brukt for en server eller B. Behov for å tilkalle en konsulent som gjør jobben for deg.

Joda, du kan sikkert smøre i sammen mye selv, men har du ansvar for en bedrift som har råd til å kjøpe en server til 30.000 + så har du/dere råd til noen konsulent timer også.
Med mindre du/dere har råd til å miste alle data, ha et system mer nede enn oppe osv :-)

Trust me, I´m a Doctor
DrMalcolm

quadra800s bilde

quadra800

Hehe, det var en litt uvanlig implementasjon, men ser jo veldig fint ut. :D

Vel, bedriften har diverse Windows-servere, som kjører alt fra databaser til ActiveDirectory, og planen var å virtualisere alle disse bråkmakerene på én Xserve (eller SunFire/PowerEdge). Folka på bedriften liker å ha in-house servere. IMO er det mye bedre å få noen andre til å ta seg av serverene. Penger er "ikke noe problem".

Ang. miste data. Jeg har foreslått RAID 1 med 3x SAS-disker, så vi får se hvordan det går. Er veldig usikkert om det i det hele tatt blir noe av greiene.

Traktors bilde

Traktor

Har forståt at xserver er en slags lagrings servere, men det jeg ikke forstår er hva den skal med all den data kraften. Ser dere samelignere denne med en forvåkst timecapsule, men TC har da ikke noe serlig CPU, har ikke den bare hardisk. Og en anen ting, er ikke
3 GB hardisk velidig lite for en så dyr server, TC koster jo mye mindre og har jo 1 GB hardisk. Er kanskje Xserver ment for store mengder databehandling? Er nok noe jeg ikke forstår her... Kanskje noen kan gi en god og lett forklaring på hva Xserver er?

svars bilde

svar

Traktor: Xserver er en server/tjener.
En server kjører ett server os, i xserver sitt tilfelle OSX-Server: http://www.apple.com/no/server/macosx/

:)

Traktors bilde

Traktor

Kan denne brukes som en vanlig datamaskin også, virker som at man kan koble til tastaur og skjerm.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai