4 programmer som vekker deg

Vekkeklokke til MacPåskeferien er definitivt nå over og for mange var det kanskje ekstra tungt å stå opp i dag. Fortvil ikke, du kan nemlig gjøre det mye mer behagelig å stå opp ved å la Macen vekke deg framfor en grusom vekkeklokke.

Vi tar en titt på fire forskjellige programmer som gjør Macen om til en veldig god vekkeklokke.

Vekkeklokke til Mac

Alarm Clock Pro

Først ut er det mest avanserte programmet, nemlig Alarm Clock Pro fra Koingo Software. Programmet har utvilsomt flest funksjoner og med Alarm Clock Pro kan du designe din daglige rutine og utfører ulike oppgaver automatisk, for eksempel starte din favoritt iTunes spilleliste, sende en e-post, ta et skjermbilde eller åpne en nettside. Programmet har mer enn 27 forskjellige valgmuligheter, men er samtidig også det dyreste programmet med en prislapp på nesten 20 dollar.

Vekkeklokke til Mac

iRooster

iRooster fra Chimp Software har en mer fornuftig prislapp på 9 dollar og har mange av de samme funksjonene som Alarm Clock Pro. Heldigvis for oss som ikke er B-mennesker så lar den deg også vekke deg noe mer skånsomt. Programmet lar deg nemlig starte dagen med gradvis høyere volum fra din favoritt iTunes-spilleliste. I tillegg har programmet en "lullaby" funksjon som ved hjelp av rolig musikk skal få deg i søvn. Programmet støtter Apple Remote som lar deg snooze eller slå av alarmen rett fra senga (farlig, farlig!)

Awaken

Awaken fra Embraceware har mange av de samme funksjonene som Alarm Clock Pro og du kan velge å våkne til musikk fra ditt iTunes-bibliotek eller en av de innebygde lydene. Programmet kan starte maskinen din fra dvale og vise alarmen i fullskjermsmodus - noe som definitivt er praktisk når du skal gni søvnen ut av øya. Awaken koster 15 dollar og prisen inkluderer gratis oppdateringer resten av livet.

Alarm Clock 2

Har du ikke lyst å legge penger i en vekkeklokke du kan stole på, finnes det også et godt gratis alternativ. Programmet Alarm Clock 2 fra Robbie Hanson er helt gratis og tilbyr også mange av de samme funksjonene som sine betalte konkurrenter, men det hele er ikke like elegant. Programvaren kan spille musikk fra iTunes, justere volumet sakte oppover og har også støtte for Apples fjernkontroll.

ChrisPs bilde

ChrisP

Jeg bruker "aurora", også et fint program.
har de fleste av fungsjonene nevnt ovenfor.
+ at du kan komandere mac´en tl og gå i dvale,
etter f.eks etter 10 sanger er spilt i Itunes,
eller etter du har sett ferdig en dvd, osv.
ser ganske eligant ut også.
prisen lå på 5 eller 15 dollar, husker ikke helt.

joiK

Klarer programmene å vekke Macen opp av dvale når man skal vekkes, eller må man ha på Macen hele natta?

ChrisPs bilde

ChrisP

aurora vekker ivertfall.

evensrs bilde

evensr

Awaken er min favoritt! Brukt den i rundt to år nå. Den klarer fint å vekke Mac’en fra dvale.

pushits bilde

pushit

Ge-ni-alt! :D

hfuhruhurr

@joiK: Alarm Clock 2 vekker både Mac´en og meg fra dvale.

gnometass

etter lang tesetetid og prøvd alle disse kom jeg fram til at "aurora" er den beste for meg... man kan sette på sånn at macen slår seg av (man kan også putte den i dvale hvis dette er foretrukket.) etter feks. 30 min. og da vil Aurora vekke macen på neste morgen. jeg personelg bruker både alarm clock 2 og Aurora:).

solis

hvordan får man til det?

solis

hvordan får man til å våkne til p3 med f.eks aurora?

ChrisPs bilde

ChrisP

Legg p3 i en egen spilleliste i itunes. Klikk deretter på playlist i aurora og velg den.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai