Microsoft lanserer prøveversjon av Office 2008

Microsoft Office 2008Microsoft sin Macintosh Business Unit har denne uken gjort en prøveversjon av Microsoft Office 2008 tilgjengelig for Mac-brukere. Selv om Office 2008 for Mac gjorde sin debut over et år siden er dette er første gang Microsoft har tilbudt kundene muligheten til å prøve programmet før de kjøper det. Prøveversjonen er en komplett og fungerende versjon av den populære programvarepakken.

Nedlastningen fyller 545 megabyte og er tilgjengelig etter en rask registrering på Microsofts Mactopia-nettsted. Registreringen er nødvendig for å generere en 30 dagers produktnøkkel for prøveperioden.

Microsoft Office 2008 prøveversjon

Når 30-dagers prøveperioden utløper, vil brukere har valget mellom å enten kjøpe en kopi av programvaren fra en Apple-autorisert forhandler eller kjøpe en produktnøkkel fra Mactopia-nettstedet.

bambinis bilde

bambini

Bare det at de skal ha 5499,- for en standard norsk versjon gjør jo at en ikke vil ha dette programmet. Da er det like greit å holde på den gamle versjonen, den virker jo utmerket. At det finnes en "billig-pakke" til 1700,- hjelper lite når man kan få den mye bedre iWork09 til kun 790,-

Alyces bilde

Alyce

Ferdig nå. MSN nå. KOM IGJEN DA MICROSOFT!!!

Peter S

Office ligger fortsatt et hestehode foran iWork, både i funksjonalitet og muligheter. Men iWork blir stadig bedre.

Hvis man er student får man Office-pakken for rett over 600 kr hos www.studentlisens.no.

Wackhys bilde

Wackhy

bambini: Om iWork er bedre en Office er en veldig individuell vurdering som avhenger veldig sterkt av hva du jobber med. Jeg er nødt til å bruke Excel fremfor Numbers pga en del funsjoner, samme situasjon med Word vs. Pages. Keynote/PowerPoint bruker jeg uansett så og si aldri, men Entourage er for min del et funn som har gjort min arbeidsdag ufattelig mye mer organisert.
Standardversjonen av Office koster ikke 5 499,- men nærmere 1 200,-. den største forskjellen på disse er at hjemme/studentversjonen til rundt 1 200,- ikke har støtte for Exchange. Dette er uansett ikke noe "vanlige" brukere ofte har behov for, så det skal ikke være noe særlig tap.

datas bilde

data

Jeg har brukt Office på Mac siden Office 98 kom. Det var en bra versjon etter min mening og veldig viktig for at Macen skulle komme tilbake, Uten Steve jobs, iMac og Office 98 hadde antakelig Apple i dag vært et mye mindre selskap.

Når det er sagt har mye skjedd siden den gang. Office 2004 var et produkt som var helt greit, men som aldrii strålte - det var mer en oppgradert Office X som var en oppgradert Office 2001 som var en oppgradert Office98. Office 2008 lovte nye nytt: Intel-støtte, pkg-installering og mer likhet med Office 07 for Windows. Dessverre har den etter min mening skuffet.

* Entorage er tregt og har fortsatt ikke de samme muligheter som Apple Mail, Thunderbird, eller f.eks Outlook Express 5.0 for Mac, som var klart bedre.
* Word, Excel og PowerPoint er etter min mening for komplekse for vanlige folk å bruke, selv om noen elementer føles bedre enn Office 04. Office 08 er dog stabilt og har ikke hatt noe form for hikke, det skal den ha.
* Programmene er ekstremt trege, faktisk er det raskere å kjøre Office 2004 som er PPC-kode på en Intel-maskin enn Office08 som er Intel-native.
* Prisen er etter min mening for høy. 400 kr kunne jeg kanskje ha akseptert for en full pakke. Noe over 500 kr nærmer seg et ran.
* Office har en historie for å være notorisk vanskelig mht kompatibilitet. Prøv å flytte store, komplekse dokumenter mellom versjoner og plattformer. Er det noen garanti i 08 for at dette har blitt bedre. Kanskje lurt å holde seg til standarder... (altså ikke .doc etc)

Et lite tips til slutt for de som vil teste. Prøv ut NeoOffice, evt OpenOffice. Begge er open source, gratis og kompatibel med MS Office. De siste versjoner fungerer veldig bra på Mac. Glem heller ikke at TextEdit kan åpne og lagre Word-filer (inklusivt docx). For enkel tekstbehandling holder det i massevis. Og tilslutt har vi jo iWork til 790kr som også bør vurderes (og som er MS Office-kompatibel).

bambinis bilde

bambini

Wackhy@ Jeg må også forholde meg til Excel, men poenget var at den gamle versjonen holder i de fleste tilfeller. Microsoft priser så høyt at det er blitt en gjengs kultur å "hoppe" over versjoner man kanskje burde kjøpt.

For oss normale er "studentversjonen" priset til 1700,- hos eplehuset. Hvordan du får det til å bli 1200 vet ikke jeg?

Det som er surt er at selgere i butikker rundt om lurer intetanende i å kjøpe den versjonen til 5499,- (hadde et eksempel her for litt siden der en eldre herre kom hjem med en slik versjon).

Bruker Excel ja, men ellers har jeg gått helt over til Pages og Keynote (og utveksler brillefint med MS-folket).

Få ned prisene MS, slutt å lure oss forbrukere med dyr programvare!

Burrell

bamini: det er jo nettopp slike kommentarer som dine som gjør at folk tror de må kjøpe Office pakken til 5499.

Ved å kalle Home&Student Edition for en "billig-pakke," høres det ut for de fleste som at det er store deler de går glipp av.

1690,- er en utrolig bra pris for Excel, PowerPoint, Entourage og Word, i mine øyne.

B.

robertMACs bilde

robertMAC

Jeg kunne bare velge mellom Puerto Rico og USA som land.

Etter nesten to dager med trial versjonen av Office 09 så er jeg fornøyd med den. En dag kommer jeg til å kjøpe Office pakken.

robertMACs bilde

robertMAC

[Dobbelpost]

TopCop

Jeg har lastet ned trail versjon, men brukte Puerto Rico som adresse da det ikke var andre valg enn det og USA. Når jeg velger "Kjøp nå" i oppstartsbildet får jeg en pris på $149,99, som blir litt over 1000 NKR. Er det noen som har prøvd dette og vet at det funker med den prisen?

runi

Er jo nesten underlig hvor mange som har noe mot office. Hvis ikke en liker pakka er det jo bare å la være å kjøpe?

Jeg bruker utelukkende word. Årsaken er at de jeg arbeider sammen med er pc-brukere og sverger til kommentar/track changes i word. Dette funker ikke perfekt med pages, så da er det utelukket for min del.

Word er bra det, eneste innvendingen er et noe masete grensesnitt og litt for mange funksjoner som gjør programmet noe tungt.

Peter S

Jeg vet ikke om dere så hva jeg skrev i mitt første innlegg.. Men altså, en gang til: Studenter kan kjøpe officepakken for nøyaktig kr 612,50 hos http://www.studentlisens.no.

arntsss bilde

arntss

Jeg har Office 2008 for Mac, men synes at Office 2004 var noe lettere å bruke, men nå bruker jeg mest iWork pakken etterhvert da den dekker mine behov. På jobb blir det selvsagt Office for Windows og en utgammel versjon (2003), men den fungerer utmerket. Men som noen flere har nevnt flere steder: Ordboken er noe skikkelig skitt i Office, så da er det bare å slå det av.

jaskat

Kannsje man hadde kjøpt Office 09 vis den hadde Word light og vanlig word.. for at Word09 var seriøs på minnen og prossesoren. og for hva da?? skrive og modulere et eller annet dokument..

til mitt bruk e TextEdit eller BBEdit mere en nok..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai