QuarkXPress slår tilbake

Det er en kjent sak at Adobe har gjort sitt inntog i design- og reklameindustrien for fullt med sin CS pakke og da spesielt med Indesign 3.0 (CS) som på mange fronter har startet slutten for Quark. Dette vil ikke Quark ha noe av og lanserer snart QuarkXPress 6,5 og tidlig 2005: QuarkXPress 7.0 med blant annet en helt omskrevet PDF motor. Quark tar som ventet etter Indesign på grensesnittet og det skal være lettere å finne frem i Quark fra nå av.

PR
Det denver baserte Quark holder for tiden også på å se seg om etter et reklame- og pr byrå, og bare dette er for første gang i sin egen historie. De vil ikke godta å bli satt på sidelinjen etter Adobe og har også ansatt en horde med utviklere det siste året for å utvikle programmet videre - noe som resulterer i at det som skulle bli versjon 6.2 nå blir 6.5 på grunn av alle de nye funksjonene og oppdateringene.

7.0
Tidlig 2005 kommer da etterlengtede 7.0. Mange frykter at de er for sent ute og at de har seilt på sin egen suksessbølge så lenge at de ikke kan konkurrere mot dyktige Adobe ingeniører og utviklere, men samtidig er det en kjent sak at mange tviholder på Quark ennå og gleder seg stort over aktivitet fra selskapet.

Support og brukervennlighet
Det Quark har fått tilbakemelding på og analytikere sier er livsviktig for at Quark skal fortsette på markedet er at de rydder opp i interne rutiner og gjør det lettere å få støtte på XPress. Telefon- og internettstøtte må reorganiseres og det må bli lettere å finne frem i programmet, noe som er blitt tatt opp og som blir jobbet med av Quark selv.

Så da gjenstår det bare å se når 6.5 og ikke minst 7.0 kommer - er Quark tilbake sterkere enn før eller er dette bare et desperat forsøk på å forsinke overgangen til Adobe?

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai