Lag snarveier med Spark

SparkDet finnes et hav av tastatursnarveier på Mac, men er du klar over at du også kan lage dine egne snarveier?

Med programmet Spark fra ShadowLab kan du selv definere nye snarveier i fleng for dine programmer og dokumenter.

For mange Mac-brukere kommer det en tid når plassering av de mest brukte programmene og dokumentene i Docken ikke lengre er hensiktsmessig. Docken er full og du ønsker heller å ha favorittprogrammene tilgjengelig rett fra tastaturet. Med programmet Spark trenger du ikke å løfte hendene fra tastaturet for å starte et nytt program. Ved å definere helt nye tastatursnarveier for dine favorittprogrammer og dokumenter kan du ha full kontroll fra tastaturet.

Spark

Spark lar deg ikke bare starte programmer, men også åpne dokumenter, starte AppleScripts og styre iTunes. Programmet er helt gratis og kan lastes ned fra ShadowLab

Via Cult of Mac

Humbro

Hva blir forskjellen på dette og Quicksilver a?

wilhel1812

Dere er vel klar over at dere kan gjøre dette i systemvalg under tastatur & mus?

Matiaz

Genialt program... har bare testet det litt, men liker det så langt. Er mye raskere enn QS, siden man bare kan trykke snareveien man har laget. Men kommer fortsatt til å bruke QS også.

dassens bilde

dassen

Funker det med Spotify?

Matiaz

Ja det funker med spotify også ja!

Humbro

Forklar litt mer for en Quicksilver-noldus, Matiaz?

Jeg har ikke kommet så langt som til å installere og sette meg inn i QS ennå. Men nå bør jeg altså legge inn Spark i tillegg skjønner jeg… Hva bør jeg bruke QS til da?

Matiaz

Du trenger ikke å legge inn QS i tillegg, men jeg har blitt så vandt til å bruke QS så jeg klarer nok ikke å slutte. Jeg kommer til å bruke QS til å launche programmer eller nettsider jeg bruker, også lager jeg bare snareveier med Spark til de programmene jeg bruker mest. Men for all del så kan du overleve ved å bare bruke Spark. Jeg vil heller foreslå at du legger inn QS og bruker begge å finne ut hva som funker for deg. Lykke til!

Humbro

@Matiaz: Takker og bukker :)

Ellers vil jeg tro KeyCue kan komme godt med for å holde styr på alle disse tastatursnarveiene. Eller kanskje Spark fikser det òg? Å liste alle tastatursnarveier, også de som ikke er definert av Spark selv mener jeg…

Matiaz

kjenner ikke til KeyCue, men alle snareveiene du lager står på en litste i Spark! (står i bibloteket) Men de har ikke de som ikke du har laget, så vidt jeg har funnet ut av enda. la inn Spark bare for noen timer siden...

Humbro

Regna med det, hadde vært litt for bra til å være et gratisprogram. Da kan nok KeyCue være kjekt. Det viser alle såvidt jeg har skjønt, forhåpentligvis også de man lager med Spark. Kjipt å lage en snarvei bare for å oppdage at et annet program bruker den samme til noe helt annet. KeyCue er ikke gratis dessverre, men virker som det er verdt halvannen hundrelapp.

timpop

Utrolig at de kommer seg unna med å rappe stjerna fra Super Mario 64 på denne måten. Programmet har jeg ingen formening om.

Throll

Ser ingen grunn til at det er nødvendig å ha dette dersom du bruker QS. Triggers gjør jo akkurat det samme. Faktisk mer siden du kan legge til rekker av ting som skal skje gjennom QS uten bruk av scripting.

Det er mulig jeg tar feil. Vis meg gjerne hvorfor.

iBjorns bilde

iBjorn

Jeg tror dermed vi kan si at for den som
1. kun er ute etter å lage egne hurtigtastkombinasjoner
og som
2. ikke kjenner/er vant til QuickSilver fra før
og som
3. synes det blir for uoversiktlig i Systemvalg > Tastatur og mus > Tastatursnarveier
vil dette programmet være helt OK.

Det finnes en sånn mengde med programmer og innstikk som gjør veldig overlappende oppgaver (men på litt forskjellige måter) på dette feltet, så her får en rett og slett si at noen liker dattera, andre liker mora/bestemora/oldemora/tippoldemora/tipp-tippoldemora osv. Butler, Overflow, SizzlingKeys, Spotlight, Stacks, LaunchBar, Namely, Global Hotkey, HotApp, aLaunch, Classic Menu, FinderPop, Fruit Menu, HimmelBar, MoofMenu, Relaunch, TigerLaunch, Xmenu er alle eksempler på programmer/innstikk som evner å starte programmer. Det finnes garantert mange fler også.

btorbo

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai