Scan uten scanner med Prizmo

Scan med PrizmoTitt og ofte har man bruk for å scanne inn kvitteringer, dokumenter og andre papirer, men de færreste har en skanner tilgjengelig hele tiden. Det de fleste derimot har er et kamera og med programmet Prizmo kan du gjøre ditt kamera til en "scanner".

Prizmo er et program spesielt utviklet for å gjøre om bilder av kvitteringer, plakater og andre papirer til dokumenter slik at du kan lagre disse på din datamaskin.

Prizmo Programmet fungerer egentlig utrolig enkelt, du gir programmet et bilde (enten fra OS Xs mediebibliotek eller manuelt via Finder). Bildet kan være alt fra et dårlige bilde tatt med din iPhone til et skikkelig kvalitetsbilde fra et speilreflekskamera. Kvaliteten på "sluttproduktet" er selvsagt avhengig av kvaliteten på "originalen"- Når du har valgt et bilde er neste steg å velge hva på dette bildet som skal klippes ut. Du markerer dette i programmet og Prizmo vil da analysere bildet, hente ut den markerte biten og "vri" bildene. I tillegg endrer programmet også kontrast og fargebalansen for å få et optimalt resultat. Bildene kan eksporteres til JPG, PNG eller TIFF for videre lagring eller behandling.

Prizmo

Resultatene er overraskende gode og selv bilder tatt av kvitteringer med Apples iPhone kan bli gode. Benytter man i tillegg programvare som for eksempel Yojimbo til katalogisering og organsiering av kvittering og andre viktige dokumenter, kan dette bli en virkelig så smart løsning.

Prizmo koster $39.95 og er utviklet av Creaceed. Programmet krever en relativt ny Mac, siden bildebehandlingen er relativt krevende - også for nye Macer.

Tags:

kajac2

Faktisk ganske genialt

arntsss bilde

arntss

Ja, dette var faktisk en god idè. Har scanner for visittkort på min SE P1i, som vel kan sies å ha noe av den samme teknologien. Men som dessverre ikke fungerer så meget godt. Men dette liker jeg. Ser skikkelig elgant og enkelt ut. Kaste scanneren nå da? ;)

G5

Jeg har et par kvitteringer som er ønskelig å få inn i et regneark slik at summene kan registreres og lage en oversikt på hvor mye penger og hva de har gått til.

Men hvis det programmet bare lagrer det i JPG så ser jeg ikke helt nytten av å betale såpass mye for det programmet.

gorjans bilde

gorjan

Jeg fatter ikke helt greia her. Jeg "scanner" også ved å ta bilder med min Nikon D40 uten noen ekstra programvare. Betaler man USD40 for beskjærings- og rettingsfunksjonen? Det er da ektremt mye penger å kaste på noe man kan gjøre gratis? :rolls eyes:

Kringons bilde

Kringon

[quote="gorjan"]Jeg fatter ikke helt greia her. Jeg "scanner" også ved å ta bilder med min Nikon D40 uten noen ekstra programvare. Betaler man USD40 for beskjærings- og rettingsfunksjonen? Det er da ektremt mye penger å kaste på noe man kan gjøre gratis? :rolls eyes:

Støtter denne. Det må da være noe mer dette programmet gjør?

Pio

Er vel bare det rent praktiske ved å kunne justere fargebalanse, oppretting, etc. med ett klikk som selger dette programmet. Som gorjan og Kringon sier, kan man gjøre alt dette selv på 2 min i iPhoto..

Datronics bilde

Datronic

I iPhoto bruker du 9 sekund på samme operasjon, og det GRATIS...

gorjans bilde

gorjan

Ja, det som tar tid er å finne fram kameraet, ta bildet under riktige lysforhold, finne fram USB-kabelen og kopiere bildet over til Macen. Selve beskjæringa og kontrastinnstillinga er ikke verd 250 kr når man har et gratis alternativ som bildet dukker opp i automatisk med en gang man kobler kameraet til Macen. :rolls eyes:

RolfA

Gorjan: må si meg enig med deg - fatter ikke helt greia med programmet. Dette gjør man jo i iPhoto. Leste ikke artikkelen nøye nok og hadde forventinger om et OCR program - for 40USD synes jeg det var lite funksjonalitet.
Til sammenligning kjøpte jeg en Lexmark X6570 trådløs multifunksjonsskriver til kr 695(med papirmater for flere ark!) og der følger det OCR programvare med - til Win XP (den krasjer konstant OS X - vet ikke helt hvorfor - men funker greit med VMWare og XP).

G5

Hvis det kommer et alternativ til OmniPage så kan det være interessant.

Men 40 usd for å "scanne" et JPG bilde er litt mye.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai