Undertekster med Submerge

Submerge hjelper deg med underteksterDu har en film, og du har en undertekst-fil. Dette går greit å vise sammen på datamaskinen, men hvis du vil for eksempel vise det på PS3en eller noe annet lignende medium som ikke støtter undertekstfiler som .srt, .sub etc., så må du som regel droppe underteksten. En annen løsning er å gå i anskaffelse av Submerge som koster rundt 60 kroner.

Prosessen er enkel

 • Du må ha en film og en undertekstfil
 • Når du åpner filmen og underteksten i Submerge vil vinduet se sånn ut:

  Submerge

 • På høyre side vil du se innstillinger du kan gjøre. Dette er grunnleggende ting som å sette farge på teksten, velge font etc.

  Submerge

 • Når du føler at du har gjort de innstillingene som behøvs kan du eksportere filmen. Enten direkte til iPhone, iPod, Apple TV eller lagre det på skrivebordet ditt for så å gjøre det du vil med filmen.
 • Eksporteringen skjer på noen sekunder og så er filmen klar.

Programmet fungerer også med Elgato USB H.264-enkoder Turbo.264 som kan gjøre prosessen vesentlig raskere hvis du også ønsker å gjøre endringer i videoformatet.

Submerge kan lasted ned fra Bitfield.se sine nettsider for ca 60 kroner, men du kan laste ned en liten demo for å prøve programmet. Bitfield er samme selskap som har utviklet iSubtitle som gjøre mye av samme jobben, men programmet legger inn undertekstene inn i selve Quicktime-filen og undertekstene kan deretter slås av eller på direkte fra iPhone, iTunes eller Apple TV.

Torgrimacs bilde

Torgrimac

Åhh, et sånt program har jeg lett etter en stund, tusen takk ; )

mrPicattas bilde

mrPicatta

Ser ikke så dårlig ut detta, men er det noen her som vet om ett annet program som gjør det samme men som er gratis?

Firestones bilde

Firestone

Gratis?! 60 kroner er jo mindre enn en hamburger koster jo :)
løp og kjøp.

exenpipp

60 kroner er så lite at du kan nesten ikke droppe det. Selv om du ikke trenger det! Har enda ikke opplevd noen bugs eller lignende

macsams bilde

macsam

Firestone: Hahahah, bra!
Dette er jo drit bra om det funker med PS3, da har jeg ventet på det i 2år!!!

LordGreystokes bilde

LordGreystoke

Vil dette programmet også funke på en videofil som spilles av i avi på en dvd med harddisk?

g3vs bilde

g3v

Ser ikke ut som det funker med xbox 360 dessverre.

Joachimsts bilde

Joachimst

Fantastisk! Ser flere filmer i uken som jeg har overført fra Mac til PS3 via MediaLink :) Nå kan jeg ENDELIG se med undertekst!

TUSEN TAKK :) Årets tips :)

slogmos bilde

slogmo

Snakker vi om tekstbaserte undertekster eller Vobsub her?
Støtter ikke PS3 Vobsub?

exenpipp

Skjønte ikke helt spørsmålet, LordGreystok...

exenpipp

Dette er ikke sånn at det fungerer med noe spesielt medium, det eneste programmet gjør med filen er å legge til undertekst. Filen/filmen blir noen kb større. Hvis det ikke fungerer med XBOXen så er det fordi xboxen ikke støtter avi fra før av.

Og ja, den fungerer på PS3.

Christian Stählers bilde

Christian Stähler

Har hatt dette programmet selv en stund. Anbefales på det varmeste. Definitivt verdt pengene. :)

Bonna

Dette programmet fungerer til 360 jo, og er vel per dags dato eneste måte å få tekst på film i 360.
Spørsmålet er hvor lang tid dette tar! Jeg gidder ikke sitte flere timer å vente på at en film skal få undertekst. Noen som har erfaringer med en vanlig film og hvor lang tid det tar?

tommyrasch

Fin denne her, mn lukter at en må gå til innkjøp av en elgato for å se filmen på ps3 eller annet..
tar jo hundre år å konvertere.... startet med 4000fps faller til 12fps etter 8% i prosessen.. tar som Bonna sier flere timer virker det som.. Andre?

g3vs bilde

g3v

Filen blir automatisk konvertert til .mov, noe 360 ikke støtter. Mulig jeg er helt på jordet her, men får det hvertfall ikke til å fungere.

Tips mottas med takk!

exenpipp

Hos meg (Macbook aluminium 2,4 Ghz - 2 GB RAM) Tar det som regel 8 sekunder, av og til 10, Bonna :)

Og når det gjelder konvertering fra .mov, velg bare "til TV". Hvis det fortsatt er .mov kan du jo konvertere filmen med Video Monkey.

exenpipp

[quote="exenpipp"]Skjønte ikke helt spørsmålet, LordGreystok...

Jo, det jeg mener er: Jeg laster ned en film fra nettet og det følger med en tekstfil. Jeg kopierer filmen via en usb-stick til harddisken på min dvdspiller som er koblet til tv'n. Dvdspilleren spiller bare av avi-filen - altså selve filmen - og ikke tekstfilen. Kan Submerge få teksten til å smelte sammen med avi-filen, så filmen spilles av med tekst fra min dvd-spiller? Det er det jeg lurer på....

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

@LordGreystoke:

Ja

exenpipp

@LordGreystoke:
Det er akkurat det programmet gjør.

rios

Tror jeg skal prøve meg på dette programmet..Noen som har prøvd til å eksportere til ps3 730? prøvde det og det tok syyyyykt langt tid...stemmer dette? og er det noen steder man kan få tak i pålitlige subtitles sider som er riktige til filmer? vis noen vet om noen bra så hadde det vært fint:)

Nunikasis bilde

Nunikasi

Heh, kjøpte programmet September 2007, og liker programmet like godt nå som før!
Anbefalt!

rios

Er det mulig...Det stemmer ikke det at det går på ps3...Man får jo en .mov fil og det ser ikke ut som ps3 takler akkurat det formate...Har prøvd og overføre .mov filen til ekstern harddisk, og det gikk ikke og har prøvd og streame til ps3 fra macen, og det gikk heller ikke...Regner med at man må konvertere .mov filen tilbake til en .avi fil, men det er jo jævlig slitsomt da, i og med at det egentlig er sykt bra program...

Og vis man tar export to ps3 (720), så tar det så sykt laaaangt tid, som noen skrev øverst på siden her...Noen som har noen tips til å løse dette problemet??Kjedelig at det skal være så vanskelig og sette på en tekst til en fil for å se den på ps3....

exenpipp

rios, les min kommentar da vel!

"Og når det gjelder konvertering fra .mov, velg bare "til TV". Hvis det fortsatt er .mov kan du jo konvertere filmen med Video Monkey."

Bruk video monkey! ARG!
http://www.google.com/search?client=safari&rls=nb-no&q=video+monkey&ie=UTF-8&oe=UTF-8

rios

Trenger ikke å fyre deg opp exenpipp;)

Fant ut at det programmet du anbefalte ikke kan innstalleres på tiger, må ha leopard, 10.5....Noen andre forslag?...Og vis jeg tar export to Apple tv så tar det også( desverre) sykt langt tid...Hva er årsaken til at det tar så langt tid a? btw?

exenpipp

Kanskje det ikke r en så veldig god dekoder Submerge er bygget på... Det er jo ikke et program som skal konvertere filmer til andre formater. Det den gjør er å lime sammen undertekster i filmen, noe som den gjør utmerket.

rios

mmm, helt enig, men har du noen forslag på programmer som tar og konverterer .mov filmer til .avi filmer på en rask og effektiv måte da?

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

@rios

HandBrake er et finfint program til denslags :)

JOAG

Noen som har opplevd at enkelte undertekster til enkelte, uavhengige filmer ikke syncer like bra som de aller fleste filmer man legger til undertekst på ved bruk av Submerge? Kan dette ha med innstillingene å gjøre, eller er det undertekstfilene i seg selv som ikke "matcher"? Har bare prøvd med 4-5 filmer, så mulig dette ikke er noe stort problem? Men temmelig irriterende at det er forsinkelse på film Vs. tekst på 4-5 sek..

oleta

ffmpegx er et gratisprogram som gjør stort sett det samme, har brukt det i et par år og er fornøyd med det.

Åge

Nå har jeg testet programmet og syntes det funker helt konge, men jeg får ikke skrudd tekst av/på i iTunes/AppleTv.
Jeg konverterte en film med videomonkey, og har lagt den til i iTunes pg syncet til AppleTv. Jeg har nå tatt samme fila og lagt til undertekst på den, og siden den var konvertert riktig, så trykket jeg bare lagre. Filmen har nå undertekst som den skal, men ingen mulighet til å skru de av/på.

Noen som kan hjelpe?

exenpipp

Submerge smelter undertekstene sammen for evig tid, men om du har lyst til å ha muligheten til å velge mellom å ha på undertekst eller ikke, er dette programmet det http://www.bitfield.se/isubtitle/index.html

macpro96

jeg får ikke spilt av filmen! jeg prøver å spille den av men det går ikke. Filmer er avi format. hvilke format må jeg ha for å legge til undertekst i submerge?

achris

Jeg har nå prøvd nær sagt alle muligheter for å brenne en DVD med film og undertekst.
Så langt “vet jeg” at .avi fungerer.
Jeg har lastet ned filmen og underteksten, og disse har jeg greid og koble sammen med submerge (fantastisk program)
men da i et .mov format – noe som ikke fungerer og brenne på DVD og derved se på TV.
.mov-filmen vises perfekt i QuickTime.

Jeg jobber på Mac,og det jeg gjerne vil er og få brent filmen i .avi format MED undertekst og uten at deler av filmen under forvinner. Tro meg når jeg sier at jeg har prøvd netsen alt...

Er det noen der ute som har et godt forslag...

Mvh achris

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai