Billigere maskiner fra Apple allerede i vår?

MacBook

Ifølge vanligvis så troverdige AppleInsider planlegger Apple å sette ned prisen på både MacBook og iMac, og avslører at dette priskuttet kan komme oss konsumenter til gode allerede før sommeren. Akkurat hvor mye et eventuelt priskutt vil utgjøre er foreløpig uvisst.

De godt opplyste kildene spekulerer i om priskuttet blant annet kommer som en konsekvens av at Apple enda ikke har gjort sitt inntog på det stadig voksende netbook-markedet, og dermed går glipp av et stort antall solgte enheter i året.

Apple håper dermed at et priskutt på deres mest populære maskiner skal få fart i salget. Imens får vi heller krysse fingrene og håpe at det kommer noen lekre netbook-lignende konsepter – kanskje basert på iPhone OS? – fra Apple i nær framtid.

Den 8. til 12. juni avholder Apple som kjent sin årlige World Wide Developer Conference (WWDC), som i år ble rekordtidlig utsolgt. Kanskje det mot slutten av konferansen kommer en (bokstavelig talt) liten overraskelse fra Apple?

Kilde: Appleinsider.com

Lord_Linus

Det er vel liten tvil om at det er prisen som hindrer mange i å kjøpe seg en macbook. Om den hvite macbooken haddekostet 6990 i stedet for 8500kr så hadde de trolig solgt ganske så mye mer.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

den hvite burde vært droppet for lengst. Og alu MacBook burde ligget på ca 7.000 kr.

hansingehagens bilde

hansingehagen

Ja, den hvite var ikke lurt å ha salg på. Den burde vært droppet ut ... blir nesten som å kvitte seg med restlageret og det er ikke Apple tjent med. (ihvertfall, ikke med den prislappen)

Øysteinhs bilde

Øysteinh

Et evt. kommende priskutt er nok heller på grunn av reduserte produksjonskostnader, som også ble forespeilet av Apple selv.

Den midtre MacBookmodellen var den første maskinen hvor Unibodyprinsippet ble benyttet i en consumermaskin, og utsalgsprisen på 10990,- var en følge av dette.

Protopenkos bilde

Protopenko

Det er lov å håpe på pris-kutt, men Apple selger vel såpass bra at de kutter vel ikke prisen så veldig tenker jeg.

Men den som lever får se..

slogmos bilde

slogmo

En av tingene er nok som nevnt at produksjonskostnader går ned etterhvert. Det påvirker pris globalt.
En annen ting er jo at dollaren har gått litt ned siden maskinene kom. Det påvirker prisen lokalt (Norge). Så hvis nye priser fastsettes så slår dette positivt ut for oss her i Norge.

Hadde Apple f.eks senket prisen fra 10.990 til 9.990 på 2,0GHz Unibody så trur jeg de hadde merket det på salget.
9.990,- er en pris som lokker mere enn 10.990,- pga oss mennesker og en slags "psykisk sperre".
Hvorfor trur dere at mange produkter koster f.eks 399, 499 eller 990?

Crackbooken burde de selge for 6990,- eller 7.490,-
Mere enn det er den faktisk ikke verdt.

Wackhys bilde

Wackhy

"Ja, den hvite var ikke lurt å ha salg på. Den burde vært droppet ut ... blir nesten som å kvitte seg med restlageret og det er ikke Apple tjent med. (ihvertfall, ikke med den prislappen)"
Har du tall på hvor mange hvite MacBook som er solgt siden alu kom, kontra før? Hvis ikke er det en ganske inhabil uttalelse du kommer med...

kenichi-san

Er ikke dette typisk =P kjøpe meg Macbook 2,4 for 2 dager siden...
Jaja, slik skjer alltid, er veldig fornøyd da =)

rafns bilde

rafn

Den hvite MacBook selger veldig godt, og det er fortsatt mange som har lyst på den. ;)

slogmos bilde

slogmo

Det er jo sikkert mye pga det er den maskinen folk har råd til. ;)
Som sagt. Hadde Unibody kommet under den "magiske" 10.000-grensa, så hadde det blitt andre boller.

cosmogs

Mennesker er rare. Mercedes hadde fallende salg i USA for en del år tilbake (ikke denne finanskrisen) og håndterte det med å sette prisene vesentlig opp. Det virket. På samme vis tror jeg ikke folk kjøper Apple pga prisen. Apple er kult, Mac er status. Apple bør gjøre det samme som Mercedes, opp med prisene og derved gjøre varen enda mer attraktiv. : )

rafns bilde

rafn

Cosmogs er inne på noe viktig. Apple vil ikke at en Applemaskin skal være noe som ALLE skal ha råd til. Folk burde forstå at det ligger mer i ordet "pris" enn kun det man skal betale for en maskin.

toreFla

Selv om det av og til er fornuftig å sammenligne strategier i ulike bransjer, så har jeg liten tro på en sammenligning mellom Mercedes og Apple.

Uten å ha noen inside information så tviler jeg sterkt på at de har lignende markedsstrategier.
Jeg tror nok at Apple er mest interessert i å selge mest mulige maskiner, uavhengig av kundens status. Noe sånn hiclass stemple tror jeg nok det er eksisterende kunder som tilegner seg. For eksempel så viser vel "get a mac" reklamene at Apple ikke går etter en spesiell kundegruppe men prøver heller å favne vidt.
For eksempel så ville vel aldri studenter og ungdom bli en målgruppe for Mercedes!

Så får heller de som har lyst til å tilhøre en eksklusiv gruppe føle seg litt såret.

rafns bilde

rafn

Think Different? ;)

Øysteinhs bilde

Øysteinh

Ut i fra erfaringer med leveringstider på de nye Unibodymaskinene, virker det som maskinene er priset ut i fra leveringsdyktighet.

Altså, de vurderte hvilket volum de kunne produsere maskinene (siden unibodymetoden er ny i dette prissjiktet) - og priset de deretter.

Det samme gjorde de også med iPhone i sin tid. 8GB-modellen kostet først $599 og Apple slet med å levere nok enheter for å dekke behovet. Da produksjonsvolumet steg, ble prisen satt ned $200.

Win-Win for Apple.

Dice8470s bilde

Dice8470

Der er vi enige gitt...

effortlesss bilde

effortless

Som elev på videregående skole, er grensen for en bærbar satt til rundt 7500 kroner. Jeg tror ikke at Apple kommer til å sette ned prisen mer enn 1000 kroner, slik at den billigste UniBody lander på rundt 10 000. Selv om man får studentrabatt, vil derfor ikke MacBook være et must-buy for de fleste.

Det finnes med andre ord en linje som er meget avgjørende for om salget enten tar helt av, eller legger seg noenlunde slik som det er.

rafns bilde

rafn

Apple må være forsiktige så de ikke går på samme smellen om Adidas. Adidas var lenge allemanseie, og til og med de som bodde på gata hadde klær fra Adidas. Det hele endte med at Adidas fikk en skikkelig ripe i lakken, og produktene ble sett på som langt ifra eksklusive.

Mac har lenge blitt sett som som markedets mest ekslusive konsumentmaskiner, og den dagen mac er allemannseie har merkevaren Apple falt fullstendig.

Traktors bilde

Traktor

Enig i det du sier, har aldri tengt på at adidas har vært ekslusivt, nå er det bare jogesko for de som ønsker det. Håper ikke mac blir slik.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Hva er dette for elitistisk snikksnakk?

Både Mac og PC er verktøy, intet mer. Jeg bryr meg lite om hvem som produserte hammeren i verktøyskrinet mitt, og enda mindre om hvor mange andre som bruker hammer fra samme produsent. Så lenge hammeren slå spikeren inn i veggen er jeg fornøyd.

At hammeren er pen å se på er bare et pluss.

;)

rafns bilde

rafn

Hva du bryr deg om er en ting, hva merkevarebygging er er en annen ting

arokh

Blir like dumt som å si at bil er kun et fremkomstmiddel. Folk er forskjellige, noen vektlegger design. Ganske mange når det gjelder bærbare datamaskiner.

rafns bilde

rafn

Nettopp derfor kjøper noen PC, og noen Mac. :-)
Blir prisene på PC og Mac den samme, vil verdien av design, OS som fungerer, sømløshet osv svekket. De fleste linker kun ordet "pris" til sin egen lommebok, men det er så mye mer enn det :-)

Richaren

Jeg synes ikke det er bra at de kutter prisene på MAC. Dersom alt for mange har dem, mister de sin identitet

Snires bilde

Snire

Jeg kjøpte meg ikke MacBook for at den er fin å se på. Jeg var lei Vista og ønsket meg noe som virket, og det fikk jeg.

Traktors bilde

Traktor

At den er finn å se på er bare et plus, tror ikke det er mange som kjøper den bare av den grunn.

Snires bilde

Snire

[quote="Snire"]Jeg kjøpte meg ikke MacBook for at den er fin å se på. Jeg var lei Vista og ønsket meg noe som virket, og det fikk jeg.

Nettopp, i likhet med de aller, aller fleste som skal kjøpe seg datamaskin så er det vektøyets evne til å utføre jobben som er det viktige, ikke "brandet". I den sammenhengen så er det udelt positivt at Apple senker prisene på sine produkter. Lavere priser = flere salg.

Jeg har ikke sagt noe på at Mac vil miste noe av sin eksklusivitet; det vil de utvilsomt. Det jeg stiller spørsmålstegn ved er hvorfor noen skulle bry seg. At Mac er en utpreget merkevare og har en identitet er greit nok, men med mindre man har gjort det til en del av sin identitet så burde endringer på dette området være uinteressant.

Jeg sier ikke at noe her er galt, jeg bare kommenterer at jeg finner det forunderlig.

Mr_MacBookPro17

tenker de går får å tyne ut plasten og aluminiumen, så senker de prisene med en tier eller to...

det tjener de inn igjen ved at man må kjøpe ny maskin siden de mest sansynlig kommer til å smelte pga for tyn plast, eller alu bøyer seg pga varmen.

forbrukerene får naturligvis skylden der apple kommer til å mene at bøyen var selvfoskyldt... genialt...

rafns bilde

rafn

Okei. Høres veldig saklig og sansynlig ut

thunder

Hvorfor vil en normal person ønske høyere priser? Med noen modifikasjoner som større HD, mer RAM osv. vil prisen alltid bli høyere. Allemannseie eller ikke, dette er jo det eneste motargumentet jeg hører frå Windows-brukere, det er dyrt! Synest dette virker interessant jeg. Btw. sammenligne en datamaskin med en hammer? Føler at jeg bruker større nytte av en datamaskin en det xD

Jetcake

Hvis apple kommer med karbonfiber i tingene sine så vil de ihvertfall som jeg tro bli en god del dyrere.. Carbonfiber er jo dyrere enn aluminium og :rolls eyes:

magnar

Noe som helst formening om når det måtte komme nye modeller...?

Skal ha meg ny maskin snart.

thunder

#magnar

Her er en link for deg :)

http://buyersguide.macrumors.com/

Norgesannonser

Personlig tror jeg det er en glimrende idé å sette ned prisene på Mac. Kjenner mange jeg som har lyst på Mac, men PC glinser der i sin lave pris... ;)

Den hvite Macbook selger nok godt fordi den er selve symbolet på en bærbar Mac. =-O Hadde selv lyst på den hvite, bare fordi det er den som "egentlig er Mac". Alu look har jo PC hatt i mange år. Mine første Acer bærbare hadde alu. look...

Den hvite eee PC fra Asus selger godt - fordi den minner om en Mac - tror jeg. Var derfor jeg hadde lyst på den. Jeg visste ikke engang at det var noe som het "uni body" før jeg for 2 uker siden begynte å undersøke Mac - fordi jeg var lei av PC krasj og å kaste bort mye tid på å fikse Win.

Men alle vil ha stabil PC/ Mac.

Derfor tror jeg det kan være fornuftig for Apple å skru ned prisene på produktene. I alle fall dem som er ment som konsumer-produkter. De profesjonelle tåler nok å betale mer...

Da vil jo du og jeg og resten av folket kunne velge mellom "rimeligere" modeller som konkurrerer med "husholdningsPC'er" - og de mer eksklusive Mac'ene som er til profesjonelle brukere.

En kjapp oversikt over mine "anbefalinger" er:
En hvit Macbook til 5999,-
En unibody fra kr 8990
En unibody premium fra 10990
og en unibody pro fra 14990

Husk at Apple tjener mye på salg av programmer også. Så en hvit Macbook til 5999,- vil fort kunne tjene inn 8 - 10000,- for Apple på ett år. I tillegg vil nok en Mac-brann kunne spre seg raskt blant folk.

PS: Kunne jeg fått min bror til å kjøpe en Mac for 5999,- - så slapp jeg unna en del support... :-D

krsk0

Tipper apple kommer til og droppe den hvite macen snart, høres ut som de har hatt en god del problemer med den. (sprekker)

andersk

Mener jeg har lest at de har byttet materiale nå i det siste, så sprekker ikke er noe problem lenger.

slogmos bilde

slogmo

Og jeg har lest at det er samme gamle polykarbonat eller hva de nå kaller det.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai