TEST: Tre programmer som håndterer passord

PassordhåndteringEr du lei av alle passordene du må huske på nettet og i andre situasjoner? De aller fleste benytter seg kanskje av den enkleste ordensmetoden som innebærer å ha samme passord på alle produkter og tjenester. Dette er selvfølgelig ikke å anbefale og hvis du føler deg skyldig, er det kanskje på tide å få deg et program som kan håndtere alle dine passord. Vi har tatt tre av de mest populære programmene ut på en test!

1Password

1Password fra Agileweb Solutions er utvilsomt en av de mest populære passordprogrammene til Mac. Programmet har absolutt flest funksjoner av de fire vi har testet i denne testen, men er samtidig også blant de dyreste med en prislapp på $39.

1Password er i grunn relativt enkelt og består av en passordgenerator som sammen med en liten database lar brukeren holde orden på alle passordene det er behov for. Det fungerer sammen med de fleste vanlige nettleserene gjennom en smart plugin som automatisk håndterer alle skjemaer og loginfelter på internett. 1Password støtter Safari, Firefox, Flock, Camino, OmniWeb, DEVONagent, Fluid og NetNewsWire.

Programmet lar deg også synkronisere data mellom flere Macer og støtter Chronosync, Unison, SugarSync, Windows Live Sync og Dropbox for synkronisering.
1Password sitt hovedfokus er passord på netttjenester, men programmet kan også lagre annet viktig informasjon som pinkoder og kredittkortnummer. Her gjør derimot programmer som Wallet og SplashID jobben bedre i våre øyne.

1Password

1Password

1Password har også en velfungerende og gratis iPhone-variant som lar deg synkronisere dine passord også på mobil.

1Password for iPhone 1Password for iPhone

1Password for iPhone 1Password for iPhone

1Password har et bra grensesnitt og er både brukervennlig og lett å ta i bruk. Integrasjonen mot nettleserene er svært god og den innebygde passordgeneratoren er god i bruk. 1Password kan lastes ned fra Agilewebsolutions.com

Wallet

WalletWallet er utviklet av Acryllic Apps, samme selskap som lager den populære RSS-leseren Times som vi tidligere også har nevnt her på Mac1. Wallet koster $20 for Mac-programvaren og den medfølgende iPhone applikasjonen har en pris på $2.99, men er dessverre kun tilgjengelig i den amerikanske iTunes Store grunnet programmets krypteringsmetode.

Wallet har alle de funksjonene man forventer fra et godt passordprogram, inkludert 256bits AES-kryptering, enkel kategorisering og ikke minst synkronisering mot iPhone. Programmet har en del avanserte sikkerhetsfunksjoner, som blant annet automatisk låsing av data og sletting av innholdet i clipboard.

Den beste funksjonen til Wallet er dens synkronisering mot Apples MobileMe. Har du en MobileMe-konto vil nemlig Wallet synkronisere all data opp mot MobileMe og du vil alltid ha de sist oppdaterte passordene tilgjengelig, uavhengig av om du gjør oppdateringen på din iPhone eller en Mac. Har du flere Macer er denne funksjonaliteten gull verdt! Wallet krever en MobileMe-konto for å kunne synkronisere.

Wallet Safari synkroniseringI tillegg til denne smarte synkroniseringen, har Wallet også innebygd støtte for passordhåndtering i Safari. Når du er på en nettside hvor du allerede har lagret passordinformasjonen i Wallet, kan du gjennom et ikon i menyen raskt og automatisk hente opp dataene og fylle dette inn i Safari.

Wallet

Wallet

Wallet har et pent, ryddig og velfungerende grensesnitt som gjør programmet lett å bruke. Wallet har også et medfølgende iPhone-program som dessverre koster penger selv om du har kjøpt Wallet på mac. iPhone-programmet fungerer ypperlig og synkroniseres automatisk over MobileMe - praktisk!

Wallet for iPhone Wallet for iPhone

Wallet for iPhone Wallet for iPhone

Alt i alt er Wallet et meget godt program og en god kandidat til vår favoritt. Programmet mangler dessverre en funksjon som kan generere sikre og unike passord, noe flere av de konkurrerende programmene har. Wallet er tilgjengelig for nedlastning i en 30 dagers prøveperiode hos AcrylicApps.com.

Splash ID

SplashID fra SplashData er et av de mest populære passordprogrammene på Windows, Palm og Windows Mobile. Selskapet hevder de har solgt mer enn 500 000 eksemplarer av programvaren Splash ID.

Splash ID

Splash ID har en rekke smarte funksjoner og støtter et ubegrenset antall av passord og hemmelig informasjon som brukernavn, passord, bankkontoer, kredittkort og alt mulig annet. Du kan også enkelt opprette dine egne spesielle typer og alt fra ikoner til innhold er 100% konfigurerbart. Dette er Splash IDs største fordel.

Programmet krypterer all din hemlig informasjon med en 256-bits blowfish kryptering som antas å være særdeles sikker og Splash ID har også en smart innebygd passordgenerator som lagrer sikre passord. Funksjonsmessig har programmet alt man trenger, men både grensesnittet og synkroniseringsmulightene er unødvendig kronglete. Det er i våre øyne ganske tydelig at programvaren har blitt portet fra Windows til Mac - noe som trekker mye ned.

SplashID for iPhone SplashID for iPhone

SplashID for iPhone SplashID for iPhone

Også SplashID har lansert en iPhone-variant av SplashID og man kan synkronisere over Wifi mellom skrivebordsversjonen. SplashData skal også ta seg betalt for iPhone varianten og du må ut med kroner 55,- for herligheten. iPhone-programmet er svært godt og har nok flest funksjoner av de tre vi har testet, men synkroniseringen mellom skrivebordsprogramvaren og iPhone er noe kronglete. At prisen er såpass høy er heller ikke et pluss i margen.

SplashID til Macen koster $20 og kombinasjonen av SplashID for Mac og SplashID for iPhone er dermed den dyreste i pakken. Du kan lese mer om programmet og laste ned en demo hos SplashData.com

Konklusjon

Å sikre sine passord er svært viktig og heldigvis har du svært mange programmer å velge mellom. Vi har plukket ut tre av de beste programmene og alle er absolutt verdige kandidater til en slik oppgave. Allikevel er det ett av programmene som peker seg ut, både med tanke på pris, brukervennlighet og synkroniseringsmuligheter.

Wallet fra AcryllicApps er smidig designet, svært enkelt å bruke og har en unik synkronisering mellom MobileMe, skrivebordsprogrammet og iPhone-programmet. Denne synkroniseringsmuligheten er gull verdt, spesielt hvis du har flere Macer og en iPhone. At prisen for «totalpakken» er lavest gjør dette til vår absolutte favoritt hvis du ønsker å holde styr på mer enn bare logininformasjon til nettsider.

stero

Meg bekjent finnes ikke Wallet for iPhone tilgjengelig på den norske Apple Store, grunnet krypteringen. Hvordan kan det da oppgis at den koster nkr 29,-?

nubbizs bilde

nubbiz

Har bare prøvd 1Password, men er veldig fornøyd med det.

prizma

Jeg har brukt Wallet en stund, og prøvd iPassword.
Er mest fornøyd med mulighetene Wallet tilbyr.

En enkel og oversiktelig database for lagring av informasjon.

youdecide

Hei!
Dette med synkronisering i Wallet hørtes jo genialt ut. Bruker selv 1Password, men er ofte på veien med laptopen og da er det ikke alltid jeg husker å kopiere med meg Keychain. Noen som vet om Wallet kan "importere" data fra 1Password hvis man bytter?

Takk,
Tom

turimblar

bruker SplashID og er veldig fornøyd. synes det er enkelt å synkronisere mellom iPhone og Macene jeg bruker - skriv inn passord på SplashID på iPhone og Mac - trykk på "rund-pilene" på iPhone - done!

ArneArts

@youdecide: Jeg bruker Dropbox-synkronisering av 1Password, som beskrevet på [url=http://www.switchersblog.com/2008/10/1password-29-br.html]denne siden. Fungerer ypperlig!

youdecide

[quote="ArneArts"]@youdecide: Jeg bruker Dropbox-synkronisering av 1Password, som beskrevet på [url=http://www.switchersblog.com/2008/10/1password-29-br.html]denne siden. Fungerer ypperlig!

Hey og takk!
Leste faktisk akkurat den samme artikkelen og setter opp nå, men bruker du Mac OSX keychain format eller Agile? Jeg valgte sistnevnte basert på artikkelen.

Takk!
Tom

ArneArts

Jeg bruker Agile keychain. Med Agile er informasjonen splittet opp i enkeltfiler, så synkroniseringen mye kjappere.

torjo

Bær over med meg. Jeg er kanskje litt dust, men det er bedre å spørre enn å forbli dum: Hvorfor trenger jeg et sånt program? Jeg har jo Nøkkelringen. Jeg blir spurt om jeg skal arkivere passordene og svarer ja, så da trenger jeg ikke tenke mer på det.
Altså: Hva gir et sånt program meg som ikke Nøkkelring gjør?

appleman

1Password husker innloggingspassord på tvers av browsere. Dessuten veldig greit å ha med alt av innloggingspassord på iPhonen hvis man f.eks. er i utlandet på internettkafe.

anordby

Bruker KeePassX: http://www.keepassx.org/

Bra ting med denne: søkemulighet, fin å organisere tre-struktur i, finnes også til Linux

Fiskepudding

Jeg bruker også nøkkelringen på maskinen. Burde tatt med denne og i testen. Du kan også lagre notater etc kryptert med denne og den er gratis og synklonisering fungerer med iSync.

Azuralis

Fordelen med SplashID er at den er støttet på flere håndhåldte enheter enn de to andre alternativene. Det samme gjelder på skrivebordet - enkelte må i hverdagen benytte både Windows og OSX, men ønsker å ha et system, eller program, som håndterer begge.

iPhone og iPod Touch er svært bra enheter, men ikke alle har slike - eller ønsker å benytte slike.

Når det er sagt så kan SplashID på i-enheter (Phone/Pod Touch) virke noe treg i visse sammenhenger. Synkroniseringen er også tidvis slitsom i forhold til f.eks. 1Password.

stero

Wallet for iPhone er nå tilgjengelig på det norske marked.

åttitre

torjo: En ting som er nyttig er at om du må installere os x på nytt. Og du har backup, kan du da bare kopiere mappen fra din backup over til os x, og vips så har du alle passord klar til bruk :)

Gary

Hva er egentlig forskjellen med disse programmene og Nøkkelringtilgangen i OS? Er det kun brukervennlighet og bruksområde?

Litt uklart meg som ikke er så erfaren bruker.

åttitre

Det går mer på brukervennligheten ja. 1Password bygde videre på OS X sin integrerte ikke var bra nok når det kom til flere funksjoner og plattformer.

"The goal of the Agile keychain is to build on the successes of the OS X keychain while increasing the flexibility and portability of the keychain design. Additional flexibility is needed to enable new features beyond the scope of the OS X keychain, as well as to make it easier to integrate with other platforms like iPhone OS, Linux, and Windows."

-

"How Can the OS X Keychain Be Even Better?
As 1Password matured and became more mainstream, many users started requesting features that were not possible with the OS X keychain. While the benefits of the OS X keychain were many, they were beginning to be outweighed by the following drawbacks:

- Synchronization of data without using MobileMe is not realistic because of the single-file format used by the OS X keychain.

- Syncing with the iPhone or iPod touch is not supported.

- The OS X keychain is by definition for OS X only, making cross-platform support difficult. We looked at migrating the OS X keychain code to other environments but it was not a simple task and the reward was questionable.
Many users, especially those new to the platform, have never heard of the OS X keychain. These users are often confused by the prompts the OS X keychain presents. Even worse, having never used the Keychain Access application, these users have difficulty performing common tasks like changing their password, automatic lock settings, and sync options.

- The OS X keychain uses Triple DES as its encryption algorithm which is quite secure, but is growing older and has been superseded by newer encryption algorithms with longer key lengths. The US government has deprecated the use of Triple DES and has set AES as its new standard.

- The OS X keychain’s automatic lock function is based on usage of the keychain itself, not your activity, such as typing and mouse usage. Many users wanted the automatic lock feature to be based on their use of the computer, not the length of time between keychain uses.

- As the OS X keychain size grows, its performance deteriorates significantly. The main cause of this is how updates are handled. When updating any data, a separate temporary file is created with a full copy of the original keychain, and then copied over. As the file size increases, copying the original file contents becomes very slow.

- MobileMe syncing of keychains is often unreliable, causing duplicate items to be created, items deleted for no apparent reason, and the creation of corrupt entries that cannot be accessed. Since 1Password does not contain any encryption or synchronization code, it is impossible to fix these issues directly."
(Kilde: 1Password)

punsk

Mulig jeg er helt fjern nå, men hvordan i alle dager får man opp vinduet i Wallet igjen når man har lukket det? Eneste alternativet ser ut til å være å lukke programmet og starte det igjen.

lamoys bilde

lamoy

Har nettopp publisert en 20 minutters screencast om 1Password som kan ses her: http://www.applehjelp.no

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai