Ingen Steve på WWDC

Ingen Steve på WWDC

Ikke helt overraskende stiller Steve Jobs ikke på åpningen av årets World Wide Developer Conference for å holde åpningstalen. Apple bekreftet i dag i en pressemelding at årets keynote vil holdes av Phil Schiller og en rekke Apple-sjefer. Steve Jobs er fortsatt sykemeldt.

I fjor ga vi utviklere en sniktitt på de underliggende teknologiene i Mac OS X Snow Leopard. På årets WWDC vil vi gi våre utviklere en ferdig utviklerutgave av Snow Leopard slik at de kan se de store framskrittene vi har gjort og jobbe sammen med oss mot den endelige utgaven

uttalte Bertrand Serlet i en pressemelding fra Apple.

Det har lenge vært forventet at Apple under årets WWDC vil presentere den endelig lanseringsdatoen for Snow Leopard og ikke minst iPhone OS 3.0. Snow Leopard er forventet lansert i august eller begynnelsen av september, mens de fleste antar at iPhone OS 3.0 vil bli offentliggjort i juni eller juli.

WWDC arrangeres i San Francisco 8. til 12. juni. Under WWDC arrangerer Apple en rekke workshops for utviklere som ønsker å lære mer om utvikling for Mac og iPhone. Apple har ikke offentliggjort årets program, men normalt arrangeres det kurs og workshops innen de fleste temaer. WWDC ble utsolgt kort tid etter billettene ble lagt ut for salg. Mac1 vil holde deg oppdatert om alle nyheter under WWDC.

Bilde av chakote (Creative Commons)

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Med andre ord, ikke verdt å se. Siste keynote Apple hadde, holdt jeg på å dø av kjedsomhet! Scott F, Phil S, har ikke karismaen til Steve J.

effortlesss bilde

effortless

Har aldri engasjert meg så mye at jeg har fått sett en keynote fra Apple, men det høres nesten ut som om det er en tradisjon at Steve Jobs lager fyrverkeri på stevnene. Har det blitt bekreftet at han vender tilbake?

krsk0

Er det noen fra mac1/i1 som skal ditt?

simenens bilde

simenen

Tipper Phil Shiller sier "One more thing" også kommer Steve frem med en ny iPhone eller en Tablet ;)

trydl

Jeg skal dit.

Arild Holtet

Vel Simen det hadde vært gøy. Mer typisk Apple skal være vanskelig å finne.

A.H.

Dan Aksel

Steve Jobs er ferdig.

iMacJhonny

Jeg synes det er bra at SJ distanseres fra selskapet. Er ganske merkelig egentlig at et moderne selskap skal fremstå med en slik sterk leder, Nesten en messias som virker å ha kontroll med alle deler av driften - fra organisatorisk, økonomisk og den kreative delen.

Det kan også være lurt ut ifra et kynisk ståsted, å distansere seg fra en person som er diagnostisert med kreft i bukspyttkjertelen. Dette er en svært alvorlig kreftform og det er egentlig overraskende at han fortsatt er i live. I Norge er man stort sett gått bort 3-4 mnd etter diagnosen. 95% er døde 5 år etter sykdommen debuterer. Det er i en slik setting selvfølgelig ikke god industristrategi å knytte selskapet så sterkt sammen med en slik person.

Jeg håper også at selskapet etterhvert slutter med disse "vekkelsesmøtene" der de lanserer nye produkter. Jeg følger spent med og ser gjennom alle i ettertid, men må inrømme at jeg synes det til tider blir latterlig med "fantastic", "goregeous", "beautiful" osv. (På iPhonepresentasjonen ble det feks fremmhevet hvor fantastisk bra det var at man bare kunne finne en kontakt i kontaktlista og trykke på nummert, i forhold til å taste inn hele nummeret.... Selvfølgelig - det er derfor alle telefoner har hatt dette de siste 15 år...)

Det hadde vært mye bedre og mer forutsigbart for oss kunder om det ikke var så mye hemlighetskremmeri rundt disse produktene. Når det kom noe nytt, kunne det så blitt lansert med en vanlig pressemelding og lagt ut noen videoer som presenterte produktet og bruken av det. MS har feks allerede nå sagt at Windows 7 kommer i oktober.

Burrell

iMacJhonny - hørt om Snow Leopard? iPhone OS 3.0?

jeez...

iMacJhonny

Ja, det har jeg. Kan ikke se relevansen til det jeg skrev? Vet du lanseringstidspunkt for noen av disse?

Burrell

Jobs sa på WWDC i fjor at Snow Leopard ville komme "in about one year," og Apple har nå code freeze på APIs. Er det et klokkeslett du er ute etter? ;-)

Og på hvilket tidspunkt på iPhone lanseringen ble som du sier "fremmhevet hvor fantastisk bra det var at man bare kunne finne en kontakt i kontaktlista og trykke på nummert, i forhold til å taste inn hele nummeret.."?

http://www.youtube.com/watch?v=LlT-ih2g_Mc&feature=related

RolfA

Endelig lanseringstidspunkt finnes vel fortsatt ikke, men de som utvikler på Apple (gjennom ADC) har vel tilgang til både Snow Leopard Beta og iPhone OS 3.0.

Jeg synes det er helt greit at Apple holder kortene tett når de lanserer produkter. Det skaper jo litt spenning!

Ganske ofte når jeg kjøper ny teknologi, tenker jeg på om CEO kunne presentert produktet framfor en sal med tilskuere og pressefolk. Oftes kommer jeg til at det ikke kan være tilfelle. Det er kvalitetstrekk(og stor risiko) at produktlinjen til Apple skaper slik oppmerksomhet.

iMacJhonny

Burrell: 0:20-0:45 og 2:55-3:20? Var ikke helt ordrett mitt sitat, men godt nok (er jo et par år siden jeg så dette...;) ) Jeg er forøvrig ikke ute etter klokkeslett eller eksakte datoer, men bare påpeker at produktlanseringen og fremtidige planer virker å være litt anderledes hos Apple enn andre.

Poenget mitt var at jeg synes disse presentasjonene til Apple er preget av en nesten klisjeaktig bruk av adjektiver og kunne med fordel vært gjort mer proffe og informative.

RolfA

Er det noe Apple og Steve Jobs er kjent for, er det vel gode presentasjoner. Steve Jobs keynote presentasjoner benyttes svært ofte som referanseramme for hvordan en god presentasjon skal lages. Jeg har ikke sett alle keynote presentasjonene, men det jeg har sett har vært svært bra. Jeg liker spesielt godt introduksjon av iPod:
http://www.youtube.com/watch?v=kN0SVBCJqLs
Denne presentasjon kunne etter min mening vært en del av strategi og markedsføringskurs.

iMacJhonny

Enig i at iPod-presentasjonen er god, men jeg synes dette først og fremst demonsterer en genial markedsplan. Som de sier: Ingen store aktører, alle bruker det og det er ingen ende for utbredelsen. Resten er vel historie...? Det er ingen tilfeldighet at mange tror at iPod er et egenavn på mp3-spillere, men nettopp en av de mest vellykkede markedsstrategier i de senere år.

Men ærlig talt: " Let me show you the back first, cuse I'm in love with it... It's stainless steal, It's really really durable - it's beautyful" Synes dere ikke slike ting blir litt i overkant? Jeg får i allefall samme klisjefølelsen som jeg får av feks Dan Browns bøker...

Uansett gleder jeg meg til WWDC for jeg håper jeg kan plukke opp en ny 24 iMac med Snow Leopard i løpet av sommeren... :)

iAndrews bilde

iAndrew

Jeg er mye enig med deg iMacJhonny. Det blir til tider latterlig. Jeg liker godt presentasjonene, men det blir for mye gjennomsiktig skryt i forhold til matnyttig informasjon.

Men ordningen med å holde nye produkter så mye som mulig hemmelig for så å lansere dem under en slik presentasjon har jeg ingenting imot.

Lars A. Gundersens bilde

Lars A. Gundersen

[quote="trydl"]Jeg skal dit.

God reise, 'trydl'! Skulle ønske jeg kunne. Har vært der annethvert år siden 2000, men det blir dessverre ikke noe i år (gnien arbeidsgiver :-)

nubbizs bilde

nubbiz

Må si meg en smule enig i iMacJhonny.
Apple skryter litt vel mye av funksjoner som har eksistert lenge.

Hopalong

morsomt å se iPhone lanseringen igjen. Jeg for min del elsker Steve's entusiasme for nye produkter og synes det er kult at han deler denne med kundene. Det er ihvertfall en av grunnen til at jeg er Fanboy :-)

Nok av andre kjedelige og nøkterne CEOs som bare er ute etter pengene våre.

slogmos bilde

slogmo

Og det kan du med sikkerhet si at ikke Steve Jobs er? ;)
Han liker sikkert penger like mye som de fleste.

trydl

Han sa "bare ute etter pengene våre". Jeg tror faktisk det er mer enn penger som driver Steve Jobs. Selvfølgelig vil han at vi skal kjøpe Apples produkter, men jeg tror han i hovedsak drives av et sterkt ønske om å lage noe som er så godt som mulig.

RolfA

trydl: er enig med deg. Tror heller ikke Steve Jobs drives bare av pengene, tror han er genuint interessert i å lage de beste produktene og å endre hverdagen til brukerne (uatoriserte biografier levner liten tvil om at han er glad i penger!). Kanskje smører man litt tykt på under noen presentasjoner, men han skal jo selge produkter (i den store bilde selger vel Apple mer prosesser; en ny måte å gjøre ting på ut over "bits and bytes"). Det jeg har reagert litt på i presentasjonene er den kvantitative informasjon som faktisk framkommer i presentasjon; hvor mye hurtigere nye prosessorer og grafikkort er. Det tror jeg har vært testet under svært ideele forhold.

Edit: korrigerer meg selv, motivasjonen for å lage produkter som blir annerkjent og populære er sikkert noe av det samme som f.eks. musikere, skuespillere og regissører har.

Beeth

Noen som har tro på en ny iPhone?

iMacJhonny

Krysser fingrene for det ja! Hadde vært bra med en ny iPhone nå som hadde hatt et brukbart kamera, gjerne også med egen utløserknapp. :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai