Mindre problemer med 10.5.7-oppdateringen

Apple oppdatererTirsdagens oppdatering av Mac OS X til 10.5.7 ser ut til å ha gått stort sett smertefritt for de fleste brukere, men noen har allikevel opplevd problemer. 10.5.7 er en stor oppdatering og de fleste problemene ser ut til å ha oppstått under selve oppdateringsprosessen.

Nettstedet MacFixIt har satt opp en liste over problemene og hvordan man løser dem.

oddiZs bilde

oddiZ

Jeg hadde noen små problemer med å slå på macen min etter installeringen, men nå er alt nice

eflaten

En postscript laser på jobben (OCE 163CS med elendig drivere) Er ikke lenger synlig under Bonjour.

foffster

Hadde litt småproblemer på iMacen ja da jeg skulle starte den igjen, men Macbooken glei igjennom. Og btw: Nye versjonen av Safari KNUSER forrige versjon av betaen og Safari 3. Lett!

sim995

Hadde også litt problemer. iTunes klikket, og Finder oppførte seg rart... Ser ut til at det er borte nå.

FT

når mskinen starter viser den ett slikt [?] ikon, som om den ikke finner OS X, etter 1sek finner den da. egentlig ikke noe problem, men det varder ikke før.
kanskje en hidden feature?

-quicklook sliter
-nye safari får nettet til og virke tregere enn det allerede er fra før, men den scorer glatt 100/100 på http://acid3.acidtests.org/

Kashmars bilde

Kashmar

Jeg hadde problemer når jeg installerte 10.5.7.
Når maskinen rebootet så hang den seg (lyseblå skjerm, musepeker syntes i 2 sekunder og forsvant i nærmere ett minutt). Etter en tvungenshutdown (holdt inne power-knappen til maskinen slo seg av) og 3-4 automatiske reboots så kom maskinen endelig helt inn til desktop'en.
For å si det enkelt så "vart æ skræmt ja!"
Alt ser ut til å være i orden nå.

Dice8470s bilde

Dice8470

Funka som ei kule. Tok grådig lang tid da??!!

Dorian

Fikk en kernel panic etter oppdateringen, men alt ser ut til å funke fint nå.

taGs bilde

taG

Er tydeligvis ennå problemer med Nvidia Geforce 9600M GT. Macbook pro på batteri fikk plutselig sort skjerm og måtte tvinges omstart på.

Console sa:
May 14 19:33:48 Elminster kernel[0]: NVChannel(OpenGL): Graphics channel timeout!
May 14 19:39:03 localhost kernel[0]: npvhash=4095

Hadde håpet 10.5.7 skulle fikse dette :(

MacKennsans bilde

MacKennsan

Alt glei som smør etter installasjonen. Faktisk oppleves maskinen raskere på nett, og nå funker faktisk Urban Terror greit på nett og, etter at aaalt fuungeeertee laaansooomt når man skulle spille. Gav nesten opp alt etter at mac'en fikk hikke en dag og Ping og fps droppa nesten til null. Men men alt er glemt nå. Thank you Apple...

andreas 30gb

Jeg har ikke mulighet til å velge de samme oppløsningene på TVn (skjerm 2) i 10.5.7 som jeg hadde på 10.5.6 :(

BlueWastes bilde

BlueWaste

Jeg har ikke hatt noen problemer med denne oppdateringen, men jeg reparerte rettighetene og resatte PRAM bare for å være sikker.

Da jeg las over loggen var det noe som fikk meg til å stusse:

Advarsel: SUID-filen «usr/bin/quota» har blitt endret og vil ikke bli reparert.
Advarsel: SUID-filen «usr/bin/rlogin» har blitt endret og vil ikke bli reparert.
Advarsel: SUID-filen «usr/bin/rsh» har blitt endret og vil ikke bli reparert.

og

Advarsel: SUID-filen «System/Library/Filesystems/AppleShare/afpLoad» har blitt endret og vil ikke bli reparert.
Advarsel: SUID-filen «System/Library/PrivateFrameworks/DiskManagement.framework/Versions/A/Resources/DiskManagementTool» har blitt endret og vil ikke bli reparert.
Advarsel: SUID-filen «sbin/umount» har blitt endret og vil ikke bli reparert.
Advarsel: SUID-filen «bin/rcp» har blitt endret og vil ikke bli reparert.

Har blitt endret, og vil ikke bli reparert? Er det noen som kan roe nervene mine og fortelle meg at dette er HELT normalt?

Hasse

Keyboard og trackpad virket ikke etter 10.5.7 på 1.gen Air.
Et par reboots fikset imidlertid dette.

lagune

Hos meg gikk det greit med MacbookPro, men ikke med minien, Menylinjen oppe på min 37 Phillip TV er forsvunnet opp og ingen skjeminnstillinger får den ned. 1024 * 768 som jeg har brukt før er forsvunnet fra menyen. Hva kan jeg gjøre?

lagune

Hos meg gikk det greit med MacbookPro, men ikke med minien, Menylinjen oppe på min 37 Phillip TV er forsvunnet opp og ingen skjeminnstillinger får den ned. 1024 * 768 som jeg har brukt før er forsvunnet fra menyen. Hva kan jeg gjøre?

arntsss bilde

arntss

Safari har faktisk blitt sørpetreig etter oppdateringen. Men det rare er at jeg ikke har merket det før i dag. Jeg testet Firefox og den er superkjapp i forhold. Meget besynderlig. Jeg har Safari 3.2.3 og Firefox 3.0.8.

Ellers så får jeg reparert rettigheter og restartet, men når jeg etterpå reparerer rettigheter igjen, så er akkurat de samme feilene til stede.

Permissions differ on "System/Library/CoreServices/Front Row.app/Contents/CodeResources", should be -rw-r--r-- , they are lrw-r--r-- .

Permissions differ on "System/Library/CoreServices/Front Row.app/Contents/PlugIns/DVD.frappliance/Contents/CodeResources", should be -rw-r--r-- , they are lrw-r--r-- .

Permissions differ on "System/Library/CoreServices/Front Row.app/Contents/PlugIns/FRSettings.frappliance/Contents/CodeResources", should be -rw-r--r-- , they are lrw-r--r-- .

Permissions differ on "System/Library/CoreServices/Front Row.app/Contents/PlugIns/FRSources.frappliance/Contents/CodeResources", should be -rw-r--r-- , they are lrw-r--r-- .

Permissions differ on "System/Library/CoreServices/Front Row.app/Contents/PlugIns/Movies.frappliance/Contents/CodeResources", should be -rw-r--r-- , they are lrw-r--r-- .

Permissions differ on "System/Library/CoreServices/Front Row.app/Contents/PlugIns/Music.frappliance/Contents/CodeResources", should be -rw-r--r-- , they are lrw-r--r-- .

Permissions differ on "System/Library/CoreServices/Front Row.app/Contents/PlugIns/Photos.frappliance/Contents/CodeResources", should be -rw-r--r-- , they are lrw-r--r-- .

Permissions differ on "System/Library/CoreServices/Front Row.app/Contents/PlugIns/Podcasts.frappliance/Contents/CodeResources", should be -rw-r--r-- , they are lrw-r--r-- .

Permissions differ on "System/Library/CoreServices/Front Row.app/Contents/PlugIns/TV.frappliance/Contents/CodeResources", should be -rw-r--r-- , they are lrw-r--r-- .

Permissions differ on "System/Library/PrivateFrameworks/BackRow.framework/Versions/A/CodeResources", should be -rw-r--r-- , they are lrw-r--r-- .

Permissions differ on "Applications/iTunes.app/Contents/CodeResources", should be -rw-rw-r-- , they are lrw-rw-r-- .

Permissions differ on "Applications/iTunes.app/Contents/Frameworks/InternetUtilities.bundle/Contents/CodeResources", should be -rw-rw-r-- , they are lrw-rw-r-- .

Permissions differ on "Applications/iTunes.app/Contents/Resources/iTunesHelper.app/Contents/CodeResources", should be -rw-rw-r-- , they are lrw-rw-r-- .

Noen som skjønner seg på dette?

MBP!

arntSS

remixenX

Skriverdriverne virker vertfall ikke lenger :@

BlueWastes bilde

BlueWaste

[quote="arntss"]Safari har faktisk blitt sørpetreig etter oppdateringen. Men det rare er at jeg ikke har merket det før i dag. Jeg testet Firefox og den er superkjapp i forhold. Meget besynderlig. Jeg har Safari 3.2.3 og Firefox 3.0.8.
arntSS
Jeg også fikk dette med Front Row og iTunes. Fikk du de feilene som jeg nevnte tidligere i denne posten?

Jeg synes også Safari ble treg, men valgte å hoppe over på Safari 4 Beta. Som virker veldig rask nå.

macing

Hei, jeg har en iMac 24" 2.16 GHz med 4 GB ram. Den siste måneden har jeg hatt en rekke "kernal panic" tilfeller. samtidig har jeg fått en del horisontale striper med varierende mengde og hyppighet. Jeg foretok derfor i går, en ren instalasjon av 10.5 med påfølgende oppgradering til 10.5.7 i håp om at alt skulle bli så mye bedre. Instalasjonen gikk greit, og " kernal panic" er borte. Men nå fryser maskinen veldig ofte. Musepekeren begynner plutselig å gå stikk motsatt vei av musebevegelsene, og ingen komandoer virker. linjene er der fortsatt. Håper noen kan gi meg et hint om hva dette kan være.

gomle69s bilde

gomle69

BlueWaste og arntss:http://support.apple.com/kb/TS1448# .

BlueWastes bilde

BlueWaste

Thank you! :-)

Gunnar1987

Ikke direkte tilknytta oppgraderingen men.

Så at folk flest var positive til den nye Safarien, så jeg tenkte å "nedgradere" fra Safari 4 Beta'n.

Har slettet alt som kan minne om Safari her (sitter på Opera nå) og prøver å installere versjon 3.2.3, men får da bare beskjed om

"Du kan ikke installere Safari på dette volumet. Det er allerede installert en nyere versjon av Safari på dette volumet."

Prøvd å reboote flere ganger, noen som har tips? :)

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

du må bruke uninstallfilen som ligger i dmg-en du installerte safari 4 fra.

PR47

Synes MBP'en var litt treigere etter oppdatering, så jeg reparerte rettighetene, og etter det, så er den god som ny.

arntsss bilde

arntss

@BlueWaste: Jeg har ikk testet Frontrow, har heller ikke merket noe særlig annet enn at Safari har køddet her. Men etter å ha lest i linken som gomle69 la ut, så ser det jo ut til å ikke ha noe å si, men det er jo allikevel ikke noe særlig at dette kommer på den måten. "Man kan jo bli skræmt av mindre" ;)
Håpet også¨at Blåtann skulle bli litt bedre på min MBP, men etter oppdateringen, så har faktisk ting blitt litt værre. Den kobler faktisk helt ut og jeg må burke trackpaden for å reinstallere musen. Jeg skal prøve med en av mine andre MM for å se om det er selve musen eller om det er BT på maskinen det er noe galt med. På min Mac Mini med en annen MM er det ikke noe problem, heller ikke på en noen år gammel Crackbook og en annen MM igjen. Så jeg får bytte en av disse og prøve på MBP.

arntSS

OlavD

Prøvd å få til denne oppdateringen, men når programoppdateringen leter finner den ingenting. Det virker som om den fryser når den er på 25% eller noe, noen andre som har det samme problemet? Hver gang jeg har gjort dette må jeg bruke tvungen avsluttning til å få skrudd av.

iMac forresten!

jgrimestad

Jeg har etter oppdatering hatt noen problemer:

Mail - Jeg blir nødt til å skrive passordene for hver konto på nytt, hver gang jeg starter programmet, og hver gang jeg sender en ny mail.

Quicksilver - Programmet starter ikke lengre ved oppstart, og vil ikke starte i det hele tatt.

Føler heller ikke at selve MBen er blitt særlig raskere. Den er heller blitt mer ustabil. Har fått opp et bilde på skjermen opptil 3 ganger nå, som sier at jeg må restarte maskinen, hold nede "power-knappen" i flere sekunder, eller trykk restart-knappen. Dette står på 4 språk og står inne i et stort bilde av en "power-knapp" som kommer opp nesten over hele skjermen, og fryser hele maskinen.

Jeg er ikke noe dreven i mac, men dette er veldig irriterende. Noen som har opplevd noe av det samme? tips?

jankristian.tol...

Vifta mi har begynt å gå hele tiden, og batterikapasiteten har synket med en times tid.. CPU'en er oppe i 70 grader konstant..

arntsss bilde

arntss

@jgrimestad: Dette er en såkalt "kernel panic". Har du, etter oppdateringen, reparert rettigheter? Samt tatt restart etter det? Det kan i alle fall være verdt forsøket.
Rep av rettigheter gjør du i DiskVerktøy som ligger: Programmer > Verktøy.
Marker partisjonen som inneholder OSX > Velg førstehjelp på høyre side > Deretter "Reparer diskrettigheter" som ligger under vinduet på høyre side.
Ta deretter en restart og se om ting ordner seg.

arntSS

EagleNests bilde

EagleNest

Alt på maskinen min går raskere nå etter oppdateringen. Jeg har da den nyeste MBP 2,53

Spesielt safari fungerer bedre på noen sider jeg bruker med flash innhold.

dots bilde

dot

har nå installert oppdateringen og der forsvant oppløsningen på skjermen jeg pleide å bruke! bruker en macbook på en 22" skjerm. har fulgt alt på macfixit og installert combo oppdateringen... frustrerende!

RolfA

Støtet på problemer etter å skrudd av airport kortet - kom etterpå melding om at "Intent Airport kort installert". Ingen forbedring ved omstart Reinstallerte PRAM og da funket kortet igjen.

lmarius

@BlueWaste: Har opplevd dette med min søsters maskin, har du funnet noen løsning ? Hun sliter noe med iPhoto. Vet du hva det er for noe ?

@Arntss: Har hatt det samme på min egen maskin, men har ingen problemer av noen slag. Har du funnet ut hva det er for noe ?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai