Nye Snow Leopard-videoer

Snow LeopardSnow Leopard rykker stadig nærmere en offisiell lansering og med kun uker igjen til WWDC dukker det også opp mer uoffisiell informasjon om Apples kommende system. En YouTube-bruker med navn LeopardOctober har lagt ut en rekke videoer som viser Snow Leopard-funksjonalitet.

De nyeste videoene viser mindre funksjoner som Apple ikke har snakket om tidligere, men som allikevel kan være svært så nyttig for mange brukere. LeopardOctober har også lagt ut en video av det som skal være nye QuickTime X.

Skal vi tro brukernavnet til YouTube-brukeren, vil ikke Snow Leopard være å finne i butikkene før oktober. Flere detaljer får vi nok under årets WWDC.

Søkeinnstillinger

Denne videoen viser hvordan man relativt enkelt kan sette opp valg for hvordan Spotlight skal søke. Skal søket i Finder søke i hele datamaskinen eller bare den mappen du er i akkurat nå?

Forbedret Spaces

I denne videoen ser vi at det nå blir veldig enkelt å endre innstillingene for hvilke programmer som åpnes i Spaces. Gjennom en meny i docken kan man selv velge hvilket Space det aktuelle programmet skal åpnes i. Videre vises også innebygd automatisk stavekontroll i Snow Leopard.

nils.js bilde

nils.j

Ja, det er vel på tide at dette kommer. Windows har hatt det i flere år...

Gaau

Det har vel ikke vært i Windows, men i Office. Som jo også finnes til mac ^^
Dette ser ut til å gjelde alle programmer, gjennom "tjenester".

oddiZs bilde

oddiZ

det finnes jo også i iwork

iMacJhonny

Jeg for min del håper at Snow Leopard for det meste fokuserer på stabilitet og hurtighet. Kan ikke komme på en eneste funksjon jeg ønsker meg på bekostning av overnevnte. Men nå har jeg forstått at det er nettopp det som er meningen med SL, så jeg krysser fingrene.

christerguttens bilde

christergutten

Så greit ut med søkefunksjonen, men det er jo ikke virkelig innovativt.. Synes Spotlight funker temmelig bra nå.. Bare et greit valg alternativ..
Noe jeg virkelig vil se er den muligheten å gå frem og tilbake i stacks'en i dock'en og jeg vil GJERNE at Quicktime støtter alle mulige formater inklusive wmv, for sikkerhetsskyld.
Så blir det også veldig spennende å se hvordan hele ytelses forbedringen blir.. De sier jo at alle programmer skal kunne bruke prosessoren fullt ut..
Jeg hørte også noe om at SL skal kunne bruke grafikkprosessoren til visse oppgaver også, som å kode video f. eks.. Det er jo også en språkmotor som korrigerer, men den er vel bare på engelsk og tysk eller noe sånn.. Håper dette blir fikset i SL så den innebyggete språkmotoren støtter andre språk (norsk, ja)

Blir veldig spennende å se =)

Alyces bilde

Alyce

Quicktime X med støtte for ikke bare wmv, men kopibeskyttede wmvs... det hadde vært fint det :P

Ellers vil jeg ha marbel!!! VIL!!!

Peropaals bilde

Peropaal

og fremdeles mangler vi Norsk stavekontroll i OS X...

adsoes bilde

adsoe

"LeopardOctober" opprettet forøvrig youtube-accounten sin i sep 2007 og leopard ble lansert oct 2007, så tviler på det har noe med Snow Leopard å gjøre;P

Dice8470s bilde

Dice8470

Ja, det er et savn...pokker kan de ikke druse inn litt Norwegian ;+)

iNordli18

Jeg kommer nok til å oppgradere til snow leopard med en gang :)
Håper prisen vil ligge under tusen-lappen. Tidligere OS'er har vel kostet rundt 990,- når de ble lansert? rett meg hvis jeg tar feil..

Men mangler fremdeles norsk stavekontroll i OS X...

christerguttens bilde

christergutten

Jeg tror kanskje den kom litt rart ut.. Er vel i så fall iWork som må få stavekontroll på annet enn engelsk :P

nubbizs bilde

nubbiz

Indeed Dice;)

eiwoh

Det er utrolig hva overmenneskene hos apple får til... Disse to videoene viste vel til sammen 30 av 60 nye "amazing features". hehe.

Men hvis de skulle klare få safari til å bli en brukbar nettleser, og lar det være mulig å kjøre en kjerne på full pupp og allikevel benytte macen til surfing så er det vel verdt pengene.

quadra800s bilde

quadra800

Jeg syns, som iMacJohnny, at Apple burde fokusere på stabilitet og ytelse. Men jeg vil også, som nevnt, at de legger inn et arbeid i kompatibilitet. F.eks. .avi, .wmv, .divx, .xvid, NTFS, EXT3/4 osv.

Ttigers bilde

Ttiger

Det er jo det apple har sagt hele tiden, stabilitet og ytelser for Snow Leopard!!
Ikke så mange nyheter altså…

iNordli18

Ja, både iWork og OS X

sinatra

Ah. Har virkelig savnet muligheten til å bestemme at den skal søke i mappa jeg står i som standard. Er jo det jeg vil i 95% av tilfellene. Det kunne de godt ha lagt til i 10.5.7

Ttigers bilde

Ttiger

Enig med du!!

Traktors bilde

Traktor

Er det mulig å få macen til å søke i en ekstern hardisk eller enhet, som er koblet til da så klart?

slogmos bilde

slogmo

Det går helt fint.

Du åpner finder, går inn på disken og skriver et søkeord i søkefeltet.
Men default er at den søker på "This Mac" og da må man velge at den skal søke kun på denne enheten.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai