Safari den raskeste nettleseren

Safari raskest

Etter Firefox, Safari og Opera de siste årene har tatt store markedsandeler fra Microsofts Internet Explorer, har «nettleserkrigen» blusset opp igjen. For oss forbrukere har det betydd flere nettlesere å velge mellom, nye funksjoner og ikke minst hastighet. Apple har enge hevdet at Safari 4 er raskest og i en ny test «knuser» nettleseren konkurrentene.

Det er selskapet Futuremark som nå har lansert en ny nettlesertest med det slående navnet «Peacekeeper». Testen vil nok ikke være en fredsmegler mellom Internet Explorer, Firefox og Safari-fans da den tydeliggjør store forskjeller mellom de forskjellige nettleserene.

Testen er tilgjengelig på Mac og Windows og testen tester JavaScript-hastighetene i de forskjellige nettleserene. JavaScript har blitt mye mer viktig med tjenester som Gmail, MobileMe og andre rike nettsider.

I «Peacemaker»-testen gir Safari 4 alle andre nettlesere en seriøs utfordring. Safari 4 slår Google Chrome, Safari 3, Oper og totalt utklasser Firefox 3, Internet Explorer 7 og Internet Explorer 8.

Safari raskest

JavaScript-hastighet er ikke alt i en nettleser, men JavaScript-ytelsen blir allikevel mer og mer viktig for moderne nettlesere som skal kjøre stadig mer avanserte nettsider.

robertMACs bilde

robertMAC

Det var litt av en forskjell mellom 3.2 og 4.0, Safari.

kajac2

Testen er foreløpig ikke tilgjengelig på Mac (kun Windows), men testen tester JavaScript-hastighetene i de forskjellige nettleserene. JavaScript har blitt mye mer viktig med tjenester som Gmail, MobileMe og andre rike nettsider.

Ehh, jeg kjørte nettop peacekeeper i firefox og safari på MacBooken min med Mac OS X 10.4.11. Den er helt kompatible

svanos bilde

svano

Disse tallene betyr lite så lenge jeg ikke liker brukergrensesnittet til safari.

Noen som vet av en grei måte å få mouse gestures i Safari? Har prøvd med cocoagestures uten hell, men dette er jo et "forlatt" program og jeg vet ikke om det funker i leopard i det hele tatt.

magnesa

safari er treg, iallefall for min daglige bruk, med titt på vg og dagblad og liknende nettaviser.

Syntes safari bringer frem badeballen hele tiden, og jeg har en helt ny macbook 2,4 med nok RAM, så er ikke hardware det skorter på..

Er det flash som er så tregt?

erik hansen

safarinavnet passer.går tregt som bre det . Jeg er ikke på sightseeing, jeg surfer .

slogmos bilde

slogmo

Er ikke overskriften litt misvisende?

macsams bilde

macsam

Jeg synes Firefox er MYE kjappere på min maskin, og det er det som betyr noe for meg!!!

TigerOlas bilde

TigerOla

Hos meg er Firefox et rent helvete vs. Safari, og sistnevnte har alltid vært favoritten. Under Windows er jeg derimot ikke helt sikker på Safari. Den laster inn kjapt, men tryner en og annen gang. Er nok ikke annet å forvente av en Beta heller kanskje. :)

Amishen

Sjølv har eg alltid lagt merke til at Safari er mykje raskare enn andre nettlesarar som eg har køyrt på min mac. Firefox var treigt og trong mykje minne for nokre år sidan, men er betre i dag. Allikevel er den ikkje like god som Safari. Opera er nok den eg har sett har vore omtrent lik Safari, men pga den er stygg, og av diverse andre grunner så sletta eg den, siden Safari gjer same nytten.

Chrome blir spanande å prøva, men er antagelegvis ikkje noko "big deal" sidan den også byggjer på mykje av det same som Safari.

Traktors bilde

Traktor

Jeg liker safari veldig godt, både raskt og funksjonelt, veldig pratisk med de bokmerkene som er så lett tiljeglig. Hos explorer synes jeg bare det blir rot med bokmerker og slikt, det er jo så forferdelig mange knapper oppi der, hos safar er det mer ryddig og fære knapper, men føler på ingen måte at jeg savner noen. I tilleg er safari best designmesig, liker det gråe enkle designet. Men jeg er ikke så begestret for safari i windows, jeg ble kjempe overasket da jeg fikk min første mac og så hvor mye bedre Safari var der enn i windows.

foffster

Nye Safari 4 er den kjappeste nettleseren jeg noensinne har brukt. Og når bugsa er borte, så blir dette megafett! Hvis Safari hadde hatt de samme utvidelsesmulighetene som Firefox, så ville det vært den perfekte nettleser.

andreas 30gb

Safari 4 + Xgestures + 1Password + Saft
er uten tvil den beste nettopplevelsen man kan ha.

Jeg har tidligere vært Opera-bruker og Firefox-bruker i flere år.

nubbizs bilde

nubbiz

Så hvis man ser bort ifra betaer så er det chrome som er raskest?;)

sinatra

"Testen vil nok ikke være en fredsmegler mellom Internet Explorer, Firefox og Safari-fans"

Har Internet Explorer fans? Jeg er overbevist om at de som bruker IE, vet ikke bedre.

nubbizs bilde

nubbiz

lulz, indeed

kajac2

Mine resultater:
413022

Firefox er fremdeles favoritten :)

ggt667s bilde

ggt667

Jeg har nesten slutta å bruke safari etter at man ikke lenger kan klikke på lenker på foregående side hvis man fortsatt ser den før ei ny side kommer opp.

Hvorfor disse fartstestene? Kan man ikke heller lage rangeringer på hvor kompatible nettleserne er med w3.org? Og hvor kompatible de er med hverandre?

IE6 != IE7 != IE8

Mens Safari, IE8 og FF alle følger w3.org på et slikt nivå at det er mulig for en utvikler å lage EI side, og ikke 3.

arntsss bilde

arntss

[quote="sinatra"]"Testen vil nok ikke være en fredsmegler mellom Internet Explorer, Firefox og Safari-fans"
Har Internet Explorer fans? Jeg er overbevist om at de som bruker IE, vet ikke bedre.
Der har du nok rett! Jeg tør påstå at 90 % av de som bruker IE i en eller annen versjon bruker det fordi de ikke vet at alternativer finnes. Dessuten, så fungerer de stort sett på alle sider en går inn på. Dessverre så er det slik at en kan, bare med å skifte til FF, som også er mye tregere enn Safari, kan øke farten på nettet DRASTISK da IE, og da i alle versjoner, går like kjapt som om en skulle prøve løpe med 50cm honning oppetter føttene!

arntSS

svanos bilde

svano

Mange må vel også bruke IE (gjerne versjon 6) fordi de jobber i en bedrift hvor IT-løsningene er så sauset ned MS sine lukkede løsninger at f.eks. intranett ikke virker i noe annet.

arntsss bilde

arntss

Med mitt innlegg så tenkte jeg vel mest på de som sitter privat i hjemmet og bruker PC'n sin til å surfe på nettet, laste ned e-post ol.

arntSS

HallgeirBakkens bilde

HallgeirBakken

Jeg får ofte Wheel of Death med Safari (4.0 Beta ), men Firefox (3.0.1) har jeg tilnærmet lik null problemer med. Bruker Safari kun pga synking av bookmarks mot iPhone.

bomjack

Minst venting. Det burde være kriterie nr 1. Min Chrome starter på 0-1 sekund og laster sider lynkjapt. Det er det som betyr noe i det daglige.

Svare

Jeg bruker Camino både på jobb på iMac og heime på MacBook. Funker veldig bra og er oversiktlig og lett å bruke med akkruat passe mange innstillinger og bedre funksjoner enn Safari - og viker på meg å være mye kjappere enn Firefox. Synes og Firefox er litt "grisete" i designen og liker det cleane looket på Camino. Bygger på Mozilla og.. (åpen kilde)

http://caminobrowser.org/

macsams bilde

macsam

Å si at Firefox er "grisete" i designen er mildt sagt en overdrivelse...

Svare

har du blikk for detaljer og åpner et vindu med firefox og sammenligner med et vindu fra camino så ser du forskjellen. jeg har også firefox instalert, og det ER grisete i forhold. knapper, ikon osv.

men det er sikkert ikke alle som legger merke til alle slike detaljer i hverdagen, selv om jeg synes det er ok å slippe å pese med å leite fram skins og skifte ut ikon:)

svanos bilde

svano

Hva slags versjon av Camino snakker vi om her? Du har default theme? Jeg lastet den ned for å se hva denne stilen det snakkes om gikk ut på. Sammenliknet med Minefield syns jeg Camino så ut som om den var designet i en barnehage. Den fallt ikke i smak hos meg hverken i funksjon eller rent visuelt.

macsams bilde

macsam

Jeg må sikkert være veldig "gammeldags" og "vanedyr", men må bare si at Firefox funker PERFEKT for meg, teknisk og designmessig :-)

nubbizs bilde

nubbiz

For deg ja, men nå var det ikke det han snakket om.

macsams bilde

macsam

[quote="nubbiz"]For deg ja, men nå var det ikke det han snakket om.

HVA var det han snakket om da?

nubbizs bilde

nubbiz

Han snakket om hva han syntes, og ikke hva andre syntes.

macsams bilde

macsam

[quote="nubbiz"]Han snakket om hva han syntes, og ikke hva andre syntes.

Ok??? Jeg vet ikke om de e du eller jeg som har misforstått meningen av et forum!?

Jeg trodde det var diskusjon og uttrykk for egne meninger- rett meg hvis jeg tar feil...

svanos bilde

svano

Nå måtte jeg jo prøve safari litt igjen for å se på denne hastigheten, og joda det er imponerende.

Så etter å ha lagt inn en add-on* for mouse gestures, en for adblock, en for å kunne åpne linker som ville gått til et nytt vindu i en ny tab istedetfor og en for å kunne angre lukking av taber (!) og automatisk lukke nedlastningsvinduet, samt brukt multiclutch til å overstyre default settingene for touchpad gestures (hvorfor i alle .. kan ikke dette stilles inn i programmet) *phew* innser jeg at det jeg virkelig ønsker meg er at mozilla rendrer nettsider like raskt som safari.

Men prøver videre, det som jeg ennå ikke er helt fornøyd med er småting som nok er mer snakk om vane..

*det heter nok ikke add-on på safarisk, men dere forstår. Og jada, en del av det jeg la til i Safari er add-ons i Mozilla også.

nubbizs bilde

nubbiz

Kan godt hende jeg har misforstått poenget med et forum. Enig i at det er en plass å ytre meninger, men ikke rette andres.

svanos bilde

svano

Jeg forstår ikke helt hvem som har rettet på hvem om hva her, men er ikke halve poenget med å ha et hav av nettlesere å velge mellom at vi skal kunne krangle litt om hvilken som er best? ;)

macsams bilde

macsam

[quote="nubbiz"]Kan godt hende jeg har misforstått poenget med et forum. Enig i at det er en plass å ytre meninger, men ikke rette andres.

Å si sin egen mening som ikke er i samsvar med den andres betyr jo nettopp det ;)

Det du kanskje mener at man skal holde det hele på et vennskapelig og høflig nivå- og DET er jeg helt enig i, men så har jeg heller aldri gjort noe annet enn det!! ;)

@svano: Enig, og det er vel noe i den duren jeg prøver å si ja... :-)

nubbizs bilde

nubbiz

Ja, til slutt så handler det vel bare om egne meninger, så yes ;) Var nok kanskje jeg som misforstod ene posten din :-)

Yzzers bilde

Yzzer

Jeg savner fremdeles at det er integrert en mulig innstilling for å kunne åpne linker i nye tabs istedet for nye vinduer.
"Slit" å måtte trykke ned cmd hver gang, og de fleste nettlesere har vel denne muligheten - hvorfor ikke Safari?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai