Jonathan Ive mest kreative i 2009

Jonathan Ive

Apples sjefsdesigner, eller formelt kalt Senior Vice President of Industrial Design, Jonny Ive, har av forretningsmagasinet Fast Company blitt kåret til den mest kreative personen i 2009. Dette er en prestisjetung kåring med navn som Stella McCartney, Marc Jacobs og Pharrell Williams på listen.

Jonathan Ive har vært sjefsdesigneren til Apple siden da Steve Jobs returnerte til selskapet i 1997, og står bak designet av mange av Apples braksuksesser som iMac, iBook, Powerbook G4, MacBook, iPod og iPhone.

Fra beige til farger

Som man kanskje ser er Ive åpenbart nøkkelen til mye av Apples suksess, som uunngåelig er en følge av god og brukervennlig design. Ives store gjennombrudd var den første iMacen som fullstendig revolusjonerte stasjonære datamaskiner med sitt elegante og fargede, gjennomsiktige skall. Dette kom på en tid da stort sett alle datamaskiner var enten beige eller grå. Maskinen gikk hen og ble en bestselger i USA.

En tidligere Apple-kjenning havnet også høyt oppe på listen, Jon Rubinstein, som var hardware-designer for apple frem til 2006 da han gikk over til Palm.

Les hele saken hos Fastcompany.com

aajon

Sier jo litt om kvaliteten på staben til Apple da=)
Go Ive!

admins bilde

admin

Ive er utrolig dyktig.

apple boy

Det var nok fortjent!

Genial designer!!

Ttigers bilde

Ttiger

Je gratis!!

nubbizs bilde

nubbiz

Gratz!

johnnygrandis

Velfortjent..!!

Amishen

Utruleg dyktig designer. Mine favoritter er vel iMac og iMac G4, Cube, iPhone og Eve (fra filmen). Få i denne verda som får til eit så moderne, men allikevel klassisk design som han.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai