Steve Jobs tilbake om en måned?

Steve Jobs dårligereOm litt over en måned skal Steve Jobs etter planen være tilbake i jobb etter lengre tids sykdom. Ifølge hans gamle kollega Steve Wozniak virker Apple-sjefen frisk og klar til å påbegynne sjefsjobben i Apple igjen. Mange har betvilt at Jobs vil komme tilbake til Apple etter sykemeldingen, men ifølge både Apple og nå også Steve Wozniak er Jobs klar til å komme tilbake.

Spekulasjoner om Steve Jobs helse har vært et hett tema i Apple- og teknologimiljøer de siste årene. Jobs ble i 2004 rammet av en alvorlig kreftform og ble operert for denne samme år. Etter operasjonen gikk det flere år uten noen problemer, men de to siste årene har Jobs sett syk ut. Det var derfor ikke helt overraskende at Steve Jobs tok bladet fra munnen og skrev et åpent brev til Mac-miljøet hvor han beroliget kunder, aksjonærer og ansatte. Kort tid etter ble han sykemeldt i 6 måneder og i slutten av juni skal altså Jobs være tilbake i jobb.

Under et intervju på All Things Digital-konferansen hevdet Steve Wozniak, Jobs venn og med-gründer av Apple, at Steve Jobs nå var frisk og snart ville komme tilbake til Apple i god form.

Om dette stemmer gjenstår fortsatt å se.

Tags:

andre_brenni

Heia Steve Jobs. Kom tilbake på jobb..

apple boy

Håper han kommer tilbake :)

Håper han har det bra og blir skikkelig frisk igjen... :D

Maxells bilde

Maxell

Det SVÆRT sjelden man blir helt frisk av en krefttypen. Var det ikke bukspyttkjertel? I så fall er overlevelsesprosenten mindre enn 3 %, mener jeg.

djxfades bilde

djxfade

Det er lenge siden han ble operert for kreft i bukspytt kjertelen.
Han hadde utrolig iFlaks, og det er egentlig bare et mirakel at han lever.

palelnans bilde

palelnan

Han hadde vel kreft i en del av bukspyttkjertelen, en type som har noe høyere overlevelsesprosent.

Les om det her

iMacJhonny

Kreft i bukspyttkjertelen er noe av den mest agressive kreftformen man kan få. 5-års overlevelsen ligger på under 10% og det er derfor nesten et mirakel at han fortsatt er i live.

I forhold til i hvilket område man får kreften, er dette nesten bare av akademisk betydning da denne kreftformen bare er operabel i 5-7% av tilfellene. Det kan jo allikevel virke som om det er nettopp denne kreftformen SJ har fått og at det derfor går bedre med han.

Selv er jeg skeptisk på hva denne sykemeldingen på 6 mnd betyr og synes det høres ut som et tilbakefall. Forklaringen til SJ selv gir desverre ikke særlig mening, men vi får bare krysse fingrene og ønske han god bedring.

http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=2187

Uansett tror jeg ikke det er ønskelig at Apple i så sterk grad blir assosiert med en sjef som har en så alvorlig diagnose. Jeg tror derfor aldri han kommer tilbake å fronter selskapet i samme grad som tidligere. Dette synes jeg også er bra for det er nesten litt "sekterisk" at SJ har fremstått som en slik sterk leder med en finger med i absolutt alle deler av driften.

CMarker

Vil han komme på WWDC 09 ?

apple boy

Tviler egentlig litt på det, men kan jo hende...

Skulle ikke Phil Schiller gjøre det? Eller har jeg gått glipp av noe?

devo

Phil Schiller tar seg av keynoten. Og jeg har aldri tvilt på at Steve Jobs kom til å "komme tilbake" til Apple :) Tror de ville valgt en annen strategi om han var helt på vei ut. Akkurat som en som skal ut av et tv-show, man blir som regel skutt eller noe sånt, sjeldent folk "flytter vekk" med lovnad om å komme tilbake om seks månder uten å gjøre det :P

demures bilde

demure

http://www.theiphoneblog.com/2009/05/30/steve-jobs-wwdc/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai