Apple oppgraderer MacBook-familien

MacBook-familien

Apple slo på stortromma i kveld og lanserte oppgraderinger av hele MacBook-familien. Inn kommer støtte for mer RAM, SD-kortplass og vesentlig bedre batterilevetid.

Alle våre nye MacBook Pro-modellene inkluderer nå Apples innebygde batteriet med opptil sju timer batterilevetid, samtidig som den er like tynn og lett som før.

sier Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Product Markedsføring

Aluminiumsutgaven av MacBook er omdøpt til MacBook Pro 13". Den har endelig fått tilbake firewire (800), og alle MacBook Pro-modeller har fått støtte for opptil 8GB ram. MacBook Pro 15" har fått bedre batterilevetid, bedre skjerm, raskere prosessor, og ekspresskortplass er byttet ut med SD-kortplass. MacBook Pro 17" beholder ekspresskortplassen og har som MacBook Air og resten av maskinene blitt billigere.

pølsas bilde

pølsa

Nå må jeg kjøpe ny mac også. Livet er ikke lett for en student.

jazzenoeff

På tide med FireWire i aluminum 13". Synd den ikke har ExpressCard-slot, og at de også fjerner det fra MacBook Pro 15". Og en Pro burde hatt mulighet for 7200 rpm HD.

djw1zs bilde

djw1z

Kommer det ennå flere nå, blir ganske forvirra jeg da. Regner vel med at de som er å få kjøpt nå faller i pris da de "nye" kommer, osv.

lethienmd

8gb ram! Sweet!

Cybbe

En kompis av meg som fikk sin Powerbook frastjålet på lørdag, og kjøpte en ny Macbook i går, vil kanskje angre litt på å ikke ha ventet en dag..

Denne oppdateringen fikset min største innvending mot aluMacbook, mangelen på firewire-støtte (har en ekstern fw-disk). Bra Apple tok til fornuft.

ping0per

Åååå.. Veldig bra med oppdateringer - for alle andre enn meg xD

Nå vart jo MacBook Proen min gammel :(

noob-bruker

Be han å bruke angreretten

Mr_MacBookPro17

HE HE HE... når jeg nevnte SD kortleser manglet for et år siden eller noe så ble jeg nærmest hudflettet... he he... artig å se at det går framover med Apple... nå venter jeg i spenning et par år eller mer til HDMI kommer... og så enda noen år til Blueray kommer.... da kjøper jeg en ny mac!

Jakobl

SDcard slot?!! Det skjønte jeg ikke helt.. kunne i det minste spandert på seg Compact Flash-card reader eller noe sånt. Eller i det minste beholdt ExpressCard-slot, syntes det var litt skuff :(Men ellers er det FETT!!!

Sukis bilde

Suki

Synes det er litt mange versjoner av MBP nå? Flere 15'' osv, og dette minner meg om PC!!!!! Men er jo nesten bra da... Men syntes det var idiotisk å kalle 13'' for MBP! Det mister respekten for de som har 15''/17'' :/
Nei, dette likte jeg egentlig ikke...

Cybbe

[quote="noob-bruker"]Be han å bruke angreretten
Ingen angrerett, og han kjøpte den i en AppleStore i går.

Når det gjelder SD, så har de fleste ikke behov for mer. Joda, high-end dSLRs bruker ofte Compact Flash, men det meste av konsumentelektronikk begynner å konvergere rundt en SD-standard.

Yarickss bilde

Yaricks

Hvorfor i alle dager har de droppa expresscard til fordel for en SD-kort på 15"en!?

En av de GENIALE tingene med 15"en var faktisk det express kortet som gjorde det mulig for oss som driver med video å kjøre en adapter over til PCMCIA kort for å kunne dumpe P2 kort rett inn i maskinen!

Jeg tørr tippe at godt over 50% av de som har en MPB ikke har bruk for SD-kort uansett, de har mer bruk for CF kort!

På en hvit macbook, ok, forstår den! På en highend 15" MBP. Noooot so much!

Yaricks :)

slogmos bilde

slogmo

Det var mange som mente at Apple ikke ville gi etter for presset mtp Firewire på MB.
Hehe.

Men så heter den jo MBP 13" nå da, så teknisk sett har MB ikke fått tilbake FW.
Kan vel på godt norsk kalles å "ta en spansk en". ;)

BendikSs bilde

BendikS

suki, nå er jo de 13" pro'ene ganske kraftige maskiner da, selv om skjermkortet ikke er så kraftig..

cubbe: be vennen din bruke angreretten!:)

ellers er det supert med fw 800, bedre batteri og bedre skjerm! savner også hdmi og blu-ray(trenger vel kanskje ikke blu-ray så mye, men hadde vært greit å ha av og til..) men dette er vel egentlig ønsketenkning, tviler på at det kommer hdmi og blu-ray i apple sine maskiner på en stund ennå i hvert fall.

iOles bilde

iOle

Hva skjer med at Apple nesten bare fokuserer på de bærbare modellene :/ Lenge siden det har virkelig skjedd noe stort innenfor de stasjonære.. Både iMac, Mac Mini og Mac Pro fortjener en fornyelse - ærlig talt!

EsspeNs bilde

EsspeN

Har de siste dagene fundert på å kjøpe en macbook 13"..
HAdde mest lyst på den hvite, men den har jo hatt så sinnsykt mye problemer med sprekking (trodde apple var kvalitet jeg?)

Den Unibody maccen synes jeg så utrolig stygg ut på bilder, men når jeg dro på Humac i dag var den faktisk ikke så ille. Den så mye bedre ut LIVE enn på bilder.
Bestemte meg derfor for 13 alu versjonen med 2 eller 3 batterier.

Tenkte jeg skulle vente til i dag tilfelle det kom en oppgradering.
Da ble det 13" med SD og innebygd batteri...

Innebygd batteri? Veldig tåpelig . Men siden alt er så mye bedre tar jeg heller det en den gamle med 2 eller 3 batterier som var tiltenkt.

Så for meg kom oppgraderingen veldig hendig!! (unntatt det med batteri)

Så er det leveringen til apple da.
Se på dette her:

How long will my order take?
We estimate your order to be shipped 3 business days.
We estimate your order will be delivered to your shipping address on or before 23 Jun, 2009 - 24 Jun, 2009.

OK, de shipper på fredag den 12 (det er 4 dager)
hVORDAN KAN DEN DA BRUKE 12 DAGER MED BUD?

Ellers er jeg fornøyd med dagens slipp !
Noen flere som skal kjøpe den nye 13" ?

HenrikWLs bilde

HenrikWL

[quote="Cybbe"]
Ingen angrerett, og han kjøpte den i en AppleStore i går.

Alle online-kjøp i Norge er omfattet av en 14 dagers angrerett, forutsatt at forhandleren er registrert i Norge selvsagt. Noe jeg regner med at Apple Store er.

Edit: eller vent litt... Gjelder angreretten kun postordre? Hmm... :-/ Ble usikker. Noen som vet?

Mixy

Må si meg enig med folk over meg, dette virket bare litt rart. Kalle 13" for MBP er vel som de også nevnes en spansk en, og jeg mener logoen med "MacBook Pro" taper litt ansikt pga dette(?).

De trenger heller ikke ha 3 utgaver av MBP 15" i store med en gang, dropp 2,8Ghz, og la det være en konfigurasjon.

Synes også SD kortet må forsvares litt, bruker man SD kort som lagring på kamera (450D, 1000D etc), har man heller ikke behov for SD, gi oss CF :) Innebygget batteri bryr meg også heller lite, så lenge de er av kvalitet, og ingen klager vel på kapasiteten ;)

PS: Angreretten vil også omfatte Apple Store, ta kontakt me de ^^

Traktors bilde

Traktor

Atgelig vis vil det ikke ta så lang tid før du får den EsspeN. Bestilte en imac og da var antatt leverings dato 15 juni, men jeg fikk den 3 juni.

EsspeNs bilde

EsspeN

[quote="Traktor"]Atgelig vis vil det ikke ta så lang tid før du får den EsspeN. Bestilte en imac og da var antatt leverings dato 15 juni, men jeg fikk den 3 juni.

Godt å høre.. Tenkte å ha den med meg på tur jeg skal på 20 juni..

Autoxave

Hva er rasjonale bak dette? Hva med de som bruker CF kort? Virker å være lite gjennomtenkt.

slogmos bilde

slogmo

Er vel flere som bruker SD enn CF?
Er vel ikke verre enn at dere bruker en USB-kortleser?

Sebbais bilde

Sebbai

8 500,- for 8 GB RAM!!!
Er det sant, eller er det skrivefeil?

(Kristoffer, det var dråpen som veltet glasset)

Mixy

Nei det er nok ingen skrivefeil. Koster vel 4000 for å kjøpe 2x4gb løst, billigutgaven, og Apple tar seg nok godt betalt.

Og jo, det er definitivt flere som bruker SD enn CF, men de som bruker SD er ikke samtidig MBP brukerne. Heller HDMI foran SD, og beholdt expresscard.

Sebbais bilde

Sebbai

Hvis jeg har

Macbook unibody, 2,4 GHz og 4 GB RAM, Noe vits å kjøpe nye da? Siden jeg har 30 dagers returrett på elkjøp :-)

janroses bilde

janrose

@Yaricks og andre:
SD er antagelig valgt fordi nyere HD-videokamera lagrer til SD-minnekort. Det ble også nevnt som begrunnelse for at FW-portene forsvant. Ser vi lenger framover er spørsmålet hvor lenge en optisk enhet henger med. Det Steve Jobs sa i en bisetning da han presenterte iMovie i iLife08 står stadig klarere for meg; «Who cares about DVDs nowadays?» Vi snakker om selskapet som kastet ut diskettstasjonen allerede for ti år siden, vet dere. ;)

Cybbe

[quote="HenrikWL"][quote="Cybbe"]
Ingen angrerett, og han kjøpte den i en AppleStore i går.

Alle online-kjøp i Norge er omfattet av en 14 dagers angrerett, forutsatt at forhandleren er registrert i Norge selvsagt. Noe jeg regner med at Apple Store er.

Edit: eller vent litt... Gjelder angreretten kun postordre? Hmm... :-/ Ble usikker. Noen som vet?
Dette var 1) i en Apple Store (altså ikke online), og 2) ikke i Norge. Jeg er selvsagt klar over alt som gjelder av angrerett, og uansett er det ikke meg det gjelder.

For meg gjelder spørsmålet; har min lokale Apple Store nye modeller til salgs allerede i morgen..

Boffen

Jeg bestilte så snart apple store var oppe etter keynoten, ble en stock 2.66 GHz MBP på meg : D

Men, er det mulig å bytte ram/hdd på disse selv (uten å miste garantien), nå som batteriet er blitt innebygd?

BendikSs bilde

BendikS

EsspeN: skjønner ikke helt hva du mener med 2 eller 3 batterier i macbook'en? og innebygd batteri tror jeg vil bli på samme måten som med mbp 17" dvs at istedfor å kunne ta batteriet rett ut så er det tre små skruer som holder det fast, ikke store jobben og fjerne hvis du vil bytte batteri etterhvert. selv ser jeg i hvert fall på dette som et stort pluss, mye bedre batteritid og det er veldig sjeldent man faktisk trenger å ta ut batteriet, det blir isåfall hvis man skal skifte hdd, ram eller bytte batteri.

ggt667s bilde

ggt667

og jeg som håpa på en MacBook Pro 12" igjen...

devo

Sier bare en ting, selv om apple nå har inkludert SD-leser... Det kommer ALDRI noen HDMI port integrert i en mac... KANSKJE Mac mini kommer til å ha en overgang fra Mini DisplayPort til HDMI i eska, men tviler på noe mer enn det. HDMI porten er heller ingen blomst og mye større enn Mini DisplayPort.

Som vi alle vet så pusher alltid Apple egne standarder :)

BendikSs bilde

BendikS

boffen: tror anatomien til mpb 13" og 15" blir veldig lik 17" og som du ser her http://www.ifixit.com/Teardown/MacBook-Pro-17-Inch-Unibody/618/1 så kan du du bytte RAM'en og hdd'en uten å bryte garantien, men garantien brytes hvis du tar ut batteriet.

bambinis bilde

bambini

Hele 5 tusen ned i pris på Air er ikke å kimse av, dette lukter riktig vei. At 15" er blitt en del billigere er vel for å få tatt knekken på reklamekampanjene til M$...

nubbizs bilde

nubbiz

Forsvinner Macbook?

Mr_MacBookPro17

bambini:

Ja og derfor bør vi være himla glade for "M$" og deres reklamer. rart du kaller de for "M$" når de nettopp sørget for at du får deg en KANONOVERPRISET maskin til 5000kr mindre... så jeg sier helelr ;) MS ;) og $$ APPLE $$

Og hele poenget er at selv om maskinen gikk ned så mye så tjener apple, eh sorry $$ APPLE $$, fortsatt grisemye... ;) noe å tenke på...

Mr.Kaizers bilde

Mr.Kaizer

Er det bare jeg som tenker "same shit, new wrapping" ang. denne keynoten (både MBP og iPhone)?

nubbizs bilde

nubbiz

Samme her :rolls eyes:

Eller angående iPhonen så er det heller same shit, same wrapping :-P

heisveiss bilde

heisveis

For 3 uker siden fikk jeg gjennom omlevering på min macbook pro som var kjøpt i november/desember i fjor. Apple satte utsendelse datoen til etter keynoten hele veien :D Så om 2 dager blir min nye macbook pro sendt ut med ekspress levering! :D

pushits bilde

pushit

Yay! FIREWIRE FTW! :D

markri04

en sånn må has

jakobmartinrs bilde

jakobmartinr

Beklager dette: JEG BLIR SÅ FORBANNA! Nå finnes ikke min model på markedet!
Kan man kanskje bytte inn macbooken til den nye pro mot en tilegspris?
Min er jo bare fra februar.

Jakob

Lost

Sånn vil det alltid være, nye modeller kommer til, andre går ut. Slik er det med alle varer!

Leon

Suki man, 08/06/2009 - 22:13

Synes det er litt mange versjoner av MBP nå? Flere 15'' osv, og dette minner meg om PC!!!!! Men er jo nesten bra da... Men syntes det var idiotisk å kalle 13'' for MBP! Det mister respekten for de som har 15''/17'' :/
Nei, dette likte jeg egentlig ikke...

Hahaha! Det er det latterligste jeg har hørt noen gang. Har du faktisk den holdninga der?

I så fall håper jeg vi møtes en dag. Da kan jeg smile til deg mens du sleper rundt på din MBP 17". Et monster av en maskin som latterlig mange bruker til twitter, iPhoto, Mail og surfing.

Jeg bruker selv en MBP 17" til grafisk/web-arbeid gjennom jobben, og som bærbar maskin er den etter min mening og til mitt bruk; udugelig. Alle som ikke vil ha nakkekink jobber på skikkelige eksterne skjermer, og nå får jeg skjev rygg av å bære med meg monstret. De gangene jeg trenger å gjøre endringer uten ekstern skjerm hadde det vært flott å kunne bruke mindre tid på å finne et stort nok bord til maskina... Skjermen er for liten uansett.

De nye 13" maskinene ser dog svært bra ut. Har lenge siklet på en eee-pc for mobilitet, og rett og slett parkere 17" som en stasjonær maskin. På farta trenger jeg stort sett bare en terminal, en nettleser og heftig batteritid. I «docket» tilstand trenger jeg skikkelig skjerm, adobe cs4 og god ytelse (og en sd-kortleser! hah!)

Første gang jeg har blitt positivt overrasket av apple-saue-slipp på flere år. Svært fornøyd rett og slett.

sungame

HAH! Godt å se at Apple har tatt til fornuft og inkludert brannledning også i 13-tommeren. Bare synd det kom et par måneder for seint til å spare meg for de ekstra tusenlappene jeg ga for en MBP 15"...

krøllkrøllesen

Noen som vet om det blir like lett å bytte minne og HDD/SSD som i den "gamle" unibody macbook, tatt i betraktning det nye batteriet?

gomle69s bilde

gomle69

@krøllkrøllesen: Om ikke alt for lenge vil jeg tro at du kan laste ned brukerhånboka til den nye 13" MBP fra supportsidene til Apple. Da kan du selv bedømme dette :).

SinWins bilde

SinWin

[quote="ggt667"]og jeg som håpa på en MacBook Pro 12" igjen...
Amen. Men:

[quote="sungame"]HAH! Godt å se at Apple har tatt til fornuft og inkludert brannledning også i 13-tommeren. Bare synd det kom et par måneder for seint til å spare meg for de ekstra tusenlappene jeg ga for en MBP 15"...
- de har i alle fall inkludert firewire! At last. Blir neppe ny maskin på meg - det har jeg ikke råd til - og jeg har tross alt en helt ny unibody her, men jeg skulle gjerne hatt firewire, det er i grunnen det eneste jeg savner med maskinen. Akk, ja. Om noen år, kanskje, men da har de kanskje forlatt firewire for godt, eller så har det kommet noe nytt.

@Krøllkrøllesen: Regner med det blir mye det samme, egentlig: rart om de går tilbake fra en så enkel løsning som de har i dag.

AreKrishna

Det er vel ingen som kjøper sin RAM fra Apple? Det har alltid vært en dyr hobby.
Prøv heller f.eks. www.otherworldcomputing.com
Seriøst firma som har eksistert i mange, mange år. Jeg har selv ofte kjøpt RAm derfra, og det blir billigere enn Norge, selvom frakten kan bli like dyr som varen

Mr_MacBookPro17

Leon:

Vi som liker MBP17" er vel ikke 120 høy og veier sikkert rundt 40-50... Jeg klarer meg utmerket med vekten til maskinen min... Og jeg er en helt gjennomsnittlig fyr. Jeg har en 15" sony vaio men det har vært aldri noe tvil på MBP jeg skulle ha. Den skulle ha 17" selv om jeg ofte bruker den til regnskap, aperture, surfing + mail. Å dra den med seg er heller ikke noe problem for meg. Og sikkert ikke mange andre. Men jeg forstår problemet ditt, hvis denne maskinen hadde vært like stor som meg og veid like mye så hadde jeg også naturligvis hatt skjev rygg som deg...

Boffen

[quote="krøllkrøllesen"]Noen som vet om det blir like lett å bytte minne og HDD/SSD som i den "gamle" unibody macbook, tatt i betraktning det nye batteriet?

Dersom den er lik MBP 17" med det nye batteriet så kan man det.

fowler

Hva kostet egentlig MacBook Air før denne oppdateringen? Den amerikanske prisen gikk jo ned med hele USD 700. Vi var vel ikke like heldig her på berget?

krøllkrøllesen

dyreste kostet ca 21000, så er tålelig bra her òg;)

takker for svar angående oppgr.

Dan Aksel

Har akkurat bestilt meg MBP 15" 2.8GHz med 500GB @7200rpm 8-) ;-)

FIkk estimert levering til 25/6.

torbjoerns bilde

torbjoern

Jeg er glad jeg kjøpte MB alu 13 før de blir erstattet med MBP 13. Greit nok med halvannen time ekstra batterilevetid, men at jeg skal være avhengig av Apple for å få gjort noe så enkelt som å bytte ut et utslitt batteri? Og at jeg ikke skal kunne bruke ekstrabatterier? Hvem vil vel ha en slik laptop?

X

Dan Aksel

[quote="torbjoern"]Jeg er glad jeg kjøpte MB alu 13 før de blir erstattet med MBP 13. Greit nok med halvannen time ekstra batterilevetid, men at jeg skal være avhengig av Apple for å få gjort noe så enkelt som å bytte ut et utslitt batteri? Og at jeg ikke skal kunne bruke ekstrabatterier? Hvem vil vel ha en slik laptop?

X

Om det er slik at dette batteriet klarer 1000 sykluser uten tegn til svekket ytelse, så har jeg byttet maskin innen den tid uansett ;)

Chalkleys bilde

Chalkley

[quote="Mixy"]
Og jo, det er definitivt flere som bruker SD enn CF, men de som bruker SD er ikke samtidig MBP brukerne. Heller HDMI foran SD, og beholdt expresscard.

Sist jeg sjekket så brukte både min Canon EOS-1Ds Mark III og Leica M8.2 SD-kort :-)

Penneknekt

Prisfallet på den billigste 15-tommeren skyldes at Apple har fjernet det dedikerte skjermkortet. I realiteten er prisen/ytelse som før.

Prisfallet på Snow Leopard var bra.

Godots bilde

Godot

Jeg var i utgangspunktet skeptisk til ikke-utbyttbare batteri selv, men hvis kapasiteten og varigheten er mye bedre så oppveier det bra.

Hvis du har behov for å være lenge ute i felten og vanligvis bytter batteri underveis, så er en slik et bedre alternativ: http://www.hypermac.com

Praktisk når man f.eks. gjør redigering midt i skogen under et arrangement, videojobbing spiser batteri kjapt.

Dan Aksel

[quote="Chalkley"][quote="Mixy"]
Og jo, det er definitivt flere som bruker SD enn CF, men de som bruker SD er ikke samtidig MBP brukerne. Heller HDMI foran SD, og beholdt expresscard.

Sist jeg sjekket så brukte både min Canon EOS-1Ds Mark III og Leica M8.2 SD-kort :-)

Fint for deg, men det er ikke no SD i min 50D....

Boffen

[quote="Penneknekt"]Prisfallet på den billigste 15-tommeren skyldes at Apple har fjernet det dedikerte skjermkortet. I realiteten er prisen/ytelse som før.

Prisfallet på Snow Leopard var bra.

Eh, 2gb mer RAM, 0.26 mer GHz prosessorkraft og bedre skjerm fikk jeg for samme prisen ...

Mr.Graham

Skulle ønske Apple tok oss fotografer på farten litt på alvor og relanserte matte skjermer på 13" og 15". I det minste antirefleksbelegget fra 17". Sånn som det er nå må man jo nesten ha med seg ekstern skjerm for å få riktige farger i felten.

effortlesss bilde

effortless

Hadde det ikke vært utrolig mye enklere å tilby kun tre alternativer for bærbare. MacBook, MacBook Pro 13 / 15 / 17 og MacBook Air. Hvorfor skal de lansere forskjellige grener innenfor hver enkelt av disse igjen? Det virker uryddig.

janroses bilde

janrose

Jeg synes det *er* ryddig. Uten noen form for valgmuligheter utover skjermstørrelsen hadde det vært enda mer gnåling fra jeg-vil-helst-sette-sammen-hele-maskinen-selv-gutta. Det er da klaging nok på 'det lukka og låste applekonseptet' som det er.

Dessuten drømmer jeg om at 13" MBP betyr at Apple holder på å rydde MB-hylla til noe virkelig måha som Steve Jobs har med seg når han kommer tilbake.

Andersp111s bilde

Andersp111

Mr_MacBookPro17 :

Helt enig med deg!!!
17" MBP er da hverken stor, uhåndterlig eller tung! Har enda ikke oppdaget EN ENESTE ulempe med å ha 17", bare en hel del fordeler. Personer som sliter med å bære en sånn en burde ta seg en tur på friskhuset, evt. besøke en fysioterapaut...

slogmos bilde

slogmo

Hvis man blir skeiv i ryggen av å bære 950 gram ekstra så trur jeg virkelig man bør få litt medisinsk hjelp.
MBP 13" (2,04 kg) vs MBP 17" (2,99 kg).

Når jeg ser slike kommentarer så ser jeg for meg når Harald Eia imiterte Knut Arild Hareide. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=RYxARqnBlsQ

Yarickss bilde

Yaricks

[quote="HenrikWL"][quote="Cybbe"]
Ingen angrerett, og han kjøpte den i en AppleStore i går.

Alle online-kjøp i Norge er omfattet av en 14 dagers angrerett, forutsatt at forhandleren er registrert i Norge selvsagt. Noe jeg regner med at Apple Store er.

Edit: eller vent litt... Gjelder angreretten kun postordre? Hmm... :-/ Ble usikker. Noen som vet?
Dette var 1) i en Apple Store (altså ikke online), og 2) ikke i Norge. Jeg er selvsagt klar over alt som gjelder av angrerett, og uansett er det ikke meg det gjelder.

For meg gjelder spørsmålet; har min lokale Apple Store nye modeller til salgs allerede i morgen..

Apple stores i USA og andre steder har i 99% av tilfeller vært hyggelige å tatt i mot ting som har blitt kjøpt noen dager før ny slipp. Stikk innom dem å spørr. Skal nok gå fint skal du se! :)

Baddas

Kjedelig for meg som handlet macbook 2.4 over disk på Eplehuset forrige uke... 2000 ned i pris nå men bare 1500 under den nylanserte maskinen:(

torbjoerns bilde

torbjoern

[quote="Baddas"]Kjedelig for meg som handlet macbook 2.4 over disk på Eplehuset forrige uke... 2000 ned i pris nå men bare 1500 under den nylanserte maskinen:(
Du har fortsatt den beste og kuleste MacBook'en som noensinne er produsert. Det er mye bedre å ha en skam-bra MacBook enn en middelmådig MacBook Pro.

Rent estetisk er din MB også finere å se på enn 13" MBP siden det er færre unødvendige porter og den ellers ser helt lik ut.

KristianW

[quote="Chalkley"][quote="Mixy"]
Og jo, det er definitivt flere som bruker SD enn CF, men de som bruker SD er ikke samtidig MBP brukerne. Heller HDMI foran SD, og beholdt expresscard.

Sist jeg sjekket så brukte både min Canon EOS-1Ds Mark III og Leica M8.2 SD-kort :-)

Fint for deg, men det er ikke no SD i min 50D....

Ei heller i min D3. Men bestilte en 15" 2.8. Kjempefornøyd, både oppdatering og prisreduksjon :-) På keynoten nevnte de at når man kommer opp til rundt 3ghz går man gjerne over på flere kjerner. Vil det si at quad-core kommer til MBP ved en av de neste par oppdateringene?

joffe11

Hei

Har ikke veldig peiling på mac. Betyr det at den nye 13" MBP har fått bedre skjerm enn den forrige 13 MB?

Linge

[quote="joffe11"]Hei

Har ikke veldig peiling på mac. Betyr det at den nye 13" MBP har fått bedre skjerm enn den forrige 13 MB?

Ja, den skal ha fått 60% bedring på Gama farge.

devo

[quote="Apple.com"]... It offers a 60 percent greater [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Gamut]color gamut than previous generations...

Såvidt jeg forstår har Gamut noe med bedre farger å gjøre. Fant ikke noe godt norsk ord, men kan det stemme at det kan sammenliknes med fargerom? Må ihvertfall ikke forveksles med gamma.

Og ja, alle nye MacBook Pro-modeller har fått denne forbedringen.

nubbizs bilde

nubbiz

Hva ville dere sagt en 6 mnds gammel Macbook unibody 2.0 ghz er verdt nå?

joffe11

[quote="Linge"][quote="joffe11"]Hei

Har ikke veldig peiling på mac. Betyr det at den nye 13" MBP har fått bedre skjerm enn den forrige 13 MB?

Ja, den skal ha fått 60% bedring på Gama farge.

Årsaken til at jeg spør er at sist jeg sammenlignet MB 13" og MBP 15" syntes jeg at MBP hadde en mye bedre/ klarere skjerm. Så hvis den nye MBP 13" har fått samme skjerm så lover dette bra.

krøllkrøllesen

Nei. det er en lengre historie enn som så:

inntill april hadde MBPro og MBAir MYE bedre skjerm enn begge MB.

Så hadde apple en stille oppgradering av skjermen til MB i slutten av april. (http://tr.im/o4Pl)

Den siste måneden har altså MB blitt solgt med GOD skjerm.

Så, på mandag, oppgraderte apple MBPro-skjermen til en som har 60% større gamut enn den gamle MBPro.

Og puttet dem samme kvalitteten i MBPro 13" (og sikkert også MBAir)

Den nye skjermen til MBPro 13" har altså 60% større gamut enn den som var i MBPro, som igjen var MYE bedre enn MB (eldre enn april).

Og plutselig en dag fikk apple en bestilling på MB13"

snipp snapp snute så var det eventyret begynt.

devo

Så for å oppsummere, så har MBP 13 & Air fått 60% bedre gamut, mens hvit MacBook og MBP 15 & 17 fortsatt har den gamle skjermen, som allikevel var bedre enn 13" MacBook Alu? Men altså dårligere enn disse?

Litt forvirra av dette. Trodde alle maskinene hadde fått samme spec på skjermen, altså at MBP Air & 13 nå hadde fått samme 60% bedre gamut som de andre maskinene (MB Hvit & MBP 15 & 17) har hatt en stund.

Prøver meg på en "graf". Kvalitet = høyere.

 • |______|______|[/*:m]
 • |..........|.........|______|______|_______|[/*:m]
 • |..........|.........|..........|.........|..........|________|______|[/*:m]
 • |..........|.........|..........|.........|..........|............|..........|[/*:m]
 • | 13"A | 13"P | 15"P | 17"P | 13"H | 13"Alu | 13"A |[/*:m][/list:u]

  Mozartkule til noen som skjønner noe av dette. Og en til de som vet hva en Mozartkule er...

  Damn det er siste gang jeg lager en graf i et forum...

Boffen

MBP 15" og 17" har fått bedre skjerm (60% mer gamut), hvordan den på 13" og Air er vet jeg ikke.

Mr.Kaizers bilde

Mr.Kaizer

60% større fargerom enn hva? sRGB? NTSC? AdobeRGB?

Boffen

Enn tidligere skjerm, dersom gamut betyr fargerom. (aner ikke selv)

jackintheboxs bilde

jackinthebox

De har vel 7 eller 14 dagers returret i USA. Hvis nytt produkt kommer innen denne tiden får de byttet maskin. Sånn skulle det ha vært her i landet...

Autoxave

Hvis de nye MBP har fått wide gamut skjermer så blir det et pes uten sidestykke å bruke software som ikke er tilpasset wide gamut skjermer, fargene på ikoner og lignende blir overmettede. Kjøpte tidligere en wide gamut skjerm fot fotoredigering, men leverte den tilbake og skaffet meg en sRGB skjerm isteden....bra for fotoredigering, men rævva for alt annet.

devo

Kan nesten garantere deg at disse nye skjermene er forbrukerorienterte. Altså, jeg har aldri hørt om wide-gamut skjermer, og da tipper jeg at de ikke har funnet veien inn i disse nye maskinene heller.

Autoxave

[quote="devo"]Kan nesten garantere deg at disse nye skjermene er forbrukerorienterte. Altså, jeg har aldri hørt om wide-gamut skjermer, og da tipper jeg at de ikke har funnet veien inn i disse nye maskinene heller.

Da skjønner jeg ikke helt hva de mener med utvidet gamut.

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai