Microsoft kopierer iTunes Music Store

Vi har alle ventet på det. Nå kommer Microsoft sin versjon av iTunes Music Store, en ren kopi av Apple sin velykkede butikk for digital musikk. Men med Microsoft vil ikke selge musikken til deg, de vil leie. Pressplay og flere av de andre store Musikk butikkene på nett er nå kommet på defensive etter Apple lanserte sin overlegne iTunes Music Store, foreløpig kun tilgjengelig i USA. Microsoft planlegger nå å lansere sin egen Music Store, men ikke for salg av musikk - kun leie.

Microsoft utvikler en ny type DRM (Digital Rights Managment) som skal inkluderes i musikken som skal leies ut i Windows Media format. Microsoft mener at publikum vil være mer villige til å kunne hente ned så mye musikk de bare orker for en viss månedlig sum, enn å kjøpe musikken fra Apple for 0.99$ stk. Forbrukerene vil slik Microsoft ser det ikke eie sin egen musikk, kun leie dem. Stopper de sin månedlige betaling forsvinner musikken. Microsoft ønsker også at produsenter av MP3 spillere skal inkl. DRM teknologien i sine spillere slik at musikken du leier kan lastes opp til din MP3 spiller. Foreløpig finnes det ingen MP3 spillere som støtter dette.

Dette høres ut som en typisk Microsoft ide, hvor deres behov for makt og penger settes forann kundenes faktiske ønsker. Hvem vil leie musikk? Og vil platebransjen stole på Microsoft? Fremtiden blir spennende, vi håper Apple kan komme ut med sin Windows versjon av iTunes så raskt som overhode mulig slik at Apple kommer på forskudd og ikke etterskudd.

Tags:

jrundruud

Noe subjektiv artikkel

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai