Spesifikasjoner rundt iMac G5

Som Mac1 tidligere har snakket om så florerer ryktene rundt den nye iMac G5 som forventes å komme i slutten av måneden. Denne gangen er det ellers så pålitelige Think Secret som har publisert den infoen de har blitt tipset om fra "pålitelige kilder".
iMac'en vil ha to størrelser, 17" og 20" med henholdsvis 1.6 og 1.8 ghz prosessor hastighet. Det blir også gjentatt at maskinen vil bli en "alt-i-ett" iMac og får antakeligvis hovedkortet mm. på baksiden av skjermen, noe som er tidligere antydet her på Mac1.

Når det kommer til priser vil de ligge på samme nivå som den forrige iMac, noe som betyr fra 12 000 - 20 000, men dette kunne bli ørlite mer sier kildene.
Hvis vi skal tro det som blir skrevet ser det ut som 17" modellen vil bli en slags utdanningsmaskin med 17" widescreen aktiv matrix display som kjører på en 1.6ghz PowerPC G5 prosessor. Denne modellen vil ikke inneholde optiske utganger eller 56k modem, mens hovedspesifikasjonene er en 40GB ultra ATA harddiske, 256 DDR SDRAM, 512 L2 cache, NVIDIA GeForce4 MX grafikkprosessor med 32MB DDR video minne, VGA video utgang og S-video. Den vil også ha 10/100 nettverksport, to Firewire porter, tre USB 2.0 porter og to USB 1.1 porter på tastaturet.

Den andre vil ha de samme spesifikasjoner som 17"-en, men med Combo drive, 80GB harddisk, GeForce 5200 med 64MB DDR video minne og et 56K modem.

20" vil ha en 1.8ghz G5 prosessor, SuperDrive, 80GB harddisk, GeForce 5200 ultra med 64MB DDR videominne og med 256MB DDR SDRAM og ellers de andre spesifikasjonene som den beste 17".

Toppmodellen av de nye maskinene vil være en 20" identisk med den andre 20"-en, med unntak av en større, 160GB harddisk.

Alle modellene vil inneholde en mikrofon og stereo høytallere som er bygget inn i pakningen og alle modellene vil også ha støtte for opp til 2GB DDR RAM, være AirPort Extreme klare og komme med en standard software pakke som skal inneholde det meste du trenger. Den blir også levert med tastatur og mus, med tråd.

Kildene sier at utseende er imponerende og en virkelig godbit for øyet. Skjermen vil ikke være justerbar som den forrige modellen, men vil som salgt ha alt av hardware på baksiden av skjermen, det har også blitt sagt at den likner litt på Sony's VAIO W700G, men med rundere linjer og former, for å ikke glemme et generelt mer behagelig og gjennomført Apple design. VAIO-en blir trukket frem fordi det er det nermeste man kommer en maskin som eksisterer, men en sammenlikning vil ikke egentlig være rettferdig ettersom de ikke vil være så like. Her kommer allikvel et bilde av Sony's VAIO:

Med minne på 256MB så blir dette straks kritisert og diskutert, men det blir sagt at dette er et kostnadsspørsmål og det blir gjort for å holde prisene nede, det er allikevel rart ettersom at mange av Apple's egne programmer begynner å kreve mer enn 256MB for å kjøre riktig.

Apple planlegger også å slippe den nye iMac på Apple Expo i Paris, siste dag denne måneden. Det er fortsatt ukjent om Steve Jobs vil være der selv, eller om han velger å holde senga på sykehuset - dette skal ikke ha noen betydning for release-dato.

Vi gjentar at dette er spekulasjoner og rykter, hvor mye er hentet fra pålitelige Think Secret.

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai