Apple slipper Safari 4.0.1

Apple har sluppet en liten oppdatering til Safari 4 gjennom Programvareoppdatering. Oppdateringen dytter Safari opp til versjon 4.0.1 og fikser en del problemer med integreringen med iPhoto '09.

This update addresses incompatibilities between Safari 4.0 and certain features in iPhoto '09, including Places and Facebook publishing.

skriver Apple om oppdateringen til Safari.

Det er foreløpig ingen informasjon om oppdateringen på support.apple.com/downloads. Safari 4.0 kom ut av beta tidligere denne måneden under årets WWDC.

nubbizs bilde

nubbiz

Støtte for Tabs on top?

arveT

Nei, ingen tabs på toppen :(

Det er også sluppet en liten oppdatering for Bluetooth firmware. Skal rette opp random frakobling av Mighty Mouse og Wireless Keyboard

RissEh

Etter at jeg la inn Bluetooth oppdateringen og restartet, så får jeg ikke til å slå på Airport lenger, men det funker i Windows, noen tips ?

Har prøvd å rette opp diskrettigheter og tatt et par omstarter.

Macbook Pro (2008), Mac OSX Leopard (nyeste oppdatering inne)

LØST:

Jeg resatte PRAM i Macbooken min, da funket det etterpå :)

iFekk

Oppdaterer ikke Safari så lenge den ikke gir meg valget å beholde fanene på toppen. Kanskje idiotisk men jeg vil fortsette å ha de der.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Ikke for tiger.

nubbizs bilde

nubbiz

Kan det være så vankelig å mekke sammen et valg for fanene på toppen?

Ove

Fikk den i går i min MacBook med OS 10.5.7, selv om det er forrige versjon av iLife på den (ikke ‘09).

På min iMac G5 med OS 10.4.11 har denne oppdateringen ikke meldt seg. Og siden iLife 09 krever en Intel Mac så er det forståelig.

Arild Holtet

Dette er vel ett lite tegn, på at Tiger snart er historie. Utviklingen går videre. Da er det bare å vente på Snow leopard.

A.H.

sinatra

Hoppet tilbake til Firefox da fanene ikke lenger var på toppen. Det er ikke eneste grunn til at jeg velger Firefox framfor Safari. Grunn nummer to er at Safari åpner linker i et nytt vindu i steden for i en fane. Utrolig irriterende

andreas 30gb

sinatra: Ta en titt på SAFT. Den fikser bl.a fane/nytt vindu-problemet ditt.
tror det koster 5 dollars eller noe i nærheten.

noob-bruker

hvem er det som gidder å bdetale for det ?

joacimot

Kopier følgende inn i terminalen og restart safari.

"defaults write com.apple.Safari OpenExternalLinksInExistingWindow -boolean true"

nubbizs bilde

nubbiz

Glims er en gratis plugin for safari som fikser bla. dette. Og en haug med flere ting.

sinatra

@andreas 30gb: gidder ikke betale for noe som burde være en enkel og selvklar funksjon

@joacimot: external links ja. vil ikke at de skal åpnes i eksisterende vindu, vil at de skal åpne sebg i en tab. noe som allerede er en funksjon som allerede fungerer fint i safari.

det jeg har problemer med er at linker jeg klikker skal åpnes i en ny tab eller i samme vindu på samme måte som i firefox. jeg vil ALDRI at et nytt safari vindu skal poppe opp. hvorfor skulle jeg ønske det? hva er poenget med tabs om man hele tiden skal åpne nye safarivinduer?

@nubbiz: skal sjekke Glims :) (safari trenger helt klart en FIX)

sinatra

@nubbiz: liker at glims gir fler søkemotorer. kunne dog ønsket å legge til egne. men det blir for mye å forlange av proprietær software. liker funksjonen som stenger download vinduet automatisk når download er ferdig (har også irritert meg med safari). men, det løser ikke problemet med at nytt vindu åpnes på enkelte linker.

firefox er fortsatt weapon of choice. det er og blir fortsatt den minst irriterende browsern. noe denne videoen enkelt illustrerer. (gammelt) http://www.youtube.com/watch?v=euZ0j7vtKEQ

sinatra

@nubbiz: Tusen, tusen takk. Glims er jo genialt. Glemte å sjekke konfigursjonsmulighetene (som er mange). Trodde bare den hadde et default oppsett.. Glims ruler

arntsss bilde

arntss

Glims er faktisk "The missing link" til Safari.
Har faktisk mange flotte funksjoner. Som feks en så liten funksjon som å stenge nedlastingsvinduet, som har irritert både meg og mange andre grenseløst. Så enkelt å fikse, men ikke mulig i Safari som default. Hhhmmerkelig.

Sjekk også ut [url=http://pimpmysafari.com/]PimpMySafari
En del plugins til Safari, men.... der er også mye som er utdatert og ikke lenger er under utvikling. Disse installeres på eget ansvar, da de ofte gjør mer galt enn godt for Safari. Dårlig erfaring for å si det sånn. Har hatt en del crash pga elendige plugins.

arntSS

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai