Apple med kamelon-Mac?

Igjen er Apple ute med innovasjon, og denne gangen er det kabinettene som blir om ikke mer fargefull enn før: Kabinettene er ikke bare fargerike, de skifter også farger!
Apple har tatt patent på en ny teknologi som skal kunne få Macen din til å skifte farger på selve kabinettet - er det dette vi skal få se i den nye iMacen? Apple har tatt patent på en teknologi som beskrives med "en kameleonsk elektronisk enhet som endrer sitt visuelle utseende". Noe mer abstrakt beskrives den som en datamaskin med opplyst kabinett og dioder som utstråler lysenhetene rød-grønn-blå og hvitt lys, montert inni kabinettet. Selve kabinettet igjen skal være gjennomsiktig, med deler av kabinettet som kan lyses opp. Lysene kan varieres med forskjellig intensitet, og gjenskape alle regnbuens farger.

Mange bruksområder
Mac Observer beskriver kameleon-effekten som "Først høres det ut som en lame datamaskin-versjon av en lava-lampe", men mulighetene utover bare å være hype og fargerik er mange. En skjerm som oppfører seg som for eksempel humør-ringer, og skifter farge etter ditt humør, er en mulighet. De mer seriøse ideene er å kunne "dekorere" skjermen så den står i stil med dekoren ellers i huset. For de som liker flashy lys til musikk, vil de vel umiddelbart tenke "Yes! Dette er kult!", med en skjerm som blinker og lyser i takt med musikken.
Til å begynne med vil nok skjermen har mer "kul-faktor" enn praktisk, men etterhvert som teknologien forbedres og man får fram fler detaljer, kan man vel tenke seg muligheter med både stillstående bilder, enkle animasjoner og også mer avansert film o.l.

Apple selv er stille
Denne patenten er den siste i en serie som er relatert til denne egenskapen. Apple har nektet å kommentere saken, men websiden Mac Observer er de første som har skrevet om nyheten. De vil delta på Trade Show i Paris slutten av denne måneden, og muligens vil flere detaljer om kameleon-kabinettet bli sluppet da.
Apple har i henhold til kildene tatt patent på teknologien i februar i år.

Kilde: itpro/technett

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai