Apple til å kutte ut nVidia?

nvidiaApple og nVidia har siden introduksjonen av Apples nye serie med MacBooks tilsynelatende samarbeidet godt. Apple har nVidia-produkter i samtlige datamaskiner, men ifølge Apple Insider er ikke alt like rosenrødt i virkeligheten.

Apple kan komme til å kutte ut nVidia fra alle sine datamaskiner.

Ifølge Apple Insider er Apple og nVidia forøyeblikket i forhandlinger om videre investeringer i nVidias brikkesett. Forhandlingene skal ikke gå nVidias vei og det er mye som tyder på at Apple kan komme til å droppe nVidia i sine framtidige maskiner.

Det skal være flere grunner til at Apple ønsker å kutte nVidia, deriblant problemer knyttet til kompatabilitet mellom nVidias brikkesett og nye Intel-prosessorer.

Allikevel påstås det at hovedårsaken er knyttet til tekniske problemer nVidia opplevde med noen av sine grafikkkort i 2008. nVidia hevdet overfor Apple at deres maskiner absolutt ikke var rammet av disse problemene, men Apple gransket dette nærmere og oppdaget at mange MacBook Pro hadde samme symptomer. Apple utvidet garantien for modellene som ble rammet av nVidias problemer og dette skal ifølge kilder ha kostet Apple svært mye.

nVidias benektelse av problemer med sine egne produkter, skal ha skapt stor splid mellom Apple og nVidia.

noilivaps bilde

noilivap

Håper de begynner å bruke ATI skjermkort, mye bedre enn nvidia.

diing

hadde vært digg om de hadde begynt å lage egne grafikkkort slik som vi håper at de lager egne prossessorer gjennom ps sami. ikke det at jeg tror det kommer tilå skje men...

kaada

Hadde ATI Radeon X1900 XT i min forrige MacPro. Hadde sykt mye problemer med at skjermen plutselig bare fyllte seg med random grafikk i gult og grønt og sort.. Skjermkortet ble byttet hele tre ganger, maskinen ble reinstallert uten at noe hjalp.

Byttet så til en ny MacPro med nVidia GeForce 8800 GT. Flyttet så harddisken fra den gamle MacPro over i den nye. Har aldri hatt et eneste problem siden.

Så jeg håper IKKE Apple og nVidia splitter opp... :D

Chropss bilde

Chrops

@diing: Apple kommer aldri til å gå tilbake tilbake til Power Architecture fra Intel på macene sine. Oppkjøpet av P.A Semi er for å uttnytte de raske og strømsparende CPU-ene deres til hovedsakelig iPod og iPhone, og evt andre MID. Dette vil da gi Apple en fordel i forhold til konkurrenter ettersom konkurrentene ikke kan benytte samme HW, i motsetning til slik det er i dag.

jpsalvesen

Akk, jeg håper Apple evt skaffer seg en større QA-avdeling. Crackbooks, Nvidia, mighty mouse scrolling etc. Det er endel feil som kunne vært avdekket ved større innsats på QA-siden..

emre5s bilde

emre5

"Apple til å kutte ut nVidia?"

Regner med dette er oversatt fra engelske "Apple to drop nVidia". Problemet er at det funker ikke å skrive på norsk. Beklager å være flisespikker, men det får være måte på gramatikkfeil.

mcdonnells bilde

mcdonnell

Geforce serien som har herjet Macbook Pro modellene har fått mye medfart. Fenomener som Black Screen of Death er ikke bare ting som har skjedd i Apple sin produktfamilie, men også vært tilstede i den tradisjonelle PC verdenen.

Det er rart at et kort som Geforce 9600GT M ikke greier å grabbe et screenshot raskere enn den tradisjonelle 9400M under belastning på batteri istedenfor strøm fra kontakt. Mange har også klaget over flickering under videoavspilling.

Selv har jeg ikke fått testa min nye Macbook Pro 5,3 (2,66GHz, 4GB RAM og 9600GT) under særlig stress, men ifølge forum og nyheter er det snakk om en produksjonsfeil i henhold til type lodding som benyttes i 9600GT M fremfor standarden 9400M.

svars bilde

svar

kaada: Samme her. Spesielt etter 10.5, da ble det bare enda mere problemer med X1900.
Kom aldri så langt til at jeg reklamerte, kortet ligger nå i "defekte deler" hylle mi hehe.

Kjøpte ett HD 2600 av en kompis som hadde bestilt 2 til sin mac pro, men som bare trengte ett, ikke hatt lignende problemer med det siden (bank bank)
Eneste "problemet" med dette er at det er litt slow, er på jakt etter ett nytt, men det er jo begrenset hva man kan sette inn i en 1.gen mac pro også...

Lokehues bilde

Lokehue

@emre5: ikke for å flisespikke, men du har stavet "gramatikkfeil" feil ;)

jpsalvesen

[quote="emre5"]"Apple til å kutte ut nVidia?"

Regner med dette er oversatt fra engelske "Apple to drop nVidia". Problemet er at det funker ikke å skrive på norsk. Beklager å være flisespikker, men det får være måte på gramatikkfeil.

Om vi først skal spikke flis, så ville jeg heller skrevet:

[quote="emre5"]"Apple til å kutte ut nVidia?"

Jeg regner med dette er oversatt fra engelske "Apple to drop nVidia". Problemet er at uttrykket ikke funker på norsk. Beklager å være flisespikker, men det får være måte på feil oversetting.

svars bilde

svar

Ok folkens, ikke heng dere for mye opp i skrivefeilene da :)
Er ikke NM i norsk dette og det er menneskelig å gjøre feil, så tilbake til tema nå :D

palelnans bilde

palelnan

#skrivefeil

Det er viktig at artikler på Mac1 bruker godt språk og har minimalt med skrivefeil. Men å bruke kommentarfeltet til å rette det opp blir litt feil (spesielt når kommentaren i seg selv inneholder skrivefeil), send heller en PM til artikkelforfatteren.

- Se, pappa! En kiraff!
- Det heter ikke «kiraff», det heter «giraff». Dessuten er det ikke en giraff, det er en kanel.

christerguttens bilde

christergutten

Hehe, way to go folkens! Dette var jo en artikkel om skrivefeil så :P (Kremt kremt)
For å spore tilbake på temaet: Jeg synes nVidia sine grafikkbrikker gjør en glimrende jobb, har ikke hatt ETT eneste problem med noe fra nVidia noen gang bare så det er sagt.. Hadde ATI for noen år siden, og var en del krøll med drivere og blue screen osv. men det var jo Windows da, so who knows...
Har selv GeForce 8800 GS med 512 MB ram i en iMac 24" med Intel 3.06 GhZ og jeg kan ikke si noen ting har hakket noen gang for meg =)

Houd.inis bilde

Houd.ini

Dette gjelder nok mer brikkesett til Mac mini, iMac og bærbare, da intel kommer til å gå over til grafikk og minnekontroller i selve prosessoren (på en egen brikke riktignok) med Arrandale og Clarkdale, som vil gjøre Nvidia- brikkesett overflødig på de maskinene som ikke har dedikert grafikkontroller (Macbook, Macbook pro uten 9600gt, Macbook air, Mac mini og laveste modell 20" og 24" iMac).
Interessante artikler for de som vil grave litt dypere:
Anandtech-oversikt
Anandtech-artikkel 1
Anandtech- artikkel 2

emre5s bilde

emre5

Om vi først skal spikke flis, så ville jeg heller skrevet:

[quote="emre5"]"Apple til å kutte ut nVidia?"

Jeg regner med dette er oversatt fra engelske "Apple to drop nVidia". Problemet er at uttrykket ikke funker på norsk. Beklager å være flisespikker, men det får være måte på feil oversetting.

Er forsåvidt enig med at ditt forslag var bedre, og tar selvkritikk på gramatikk/grammatikk-stavingen. Poenget er likevel at man bør unngå å oversette fraser som ikke lar seg oversette.

Det er ikke NM i norsk, men det er vel lov til å påpeke direkte feil til et nyhetsnettsted?

mcdonnells bilde

mcdonnell

Kutter Apple ut nVidia?

for alle dere som ble frelst i norsktimen :)

S_NOOKER

Da må det følge med hørselværn. Det gjorde det ikke med XT 1900-kortet. 8800GT derimot. Der fulgte det med både ørepropper OG hørselvern. =)
[quote="noilivap"]Håper de begynner å bruke ATI skjermkort, mye bedre enn nvidia.

Brainman

Som nevnt i artikkelen så dreier vel denne konflikten seg primært om grafikkløsningene til Apples bærbare- og kompaktmaskin-portefølje. Det at noen her faktisk håper at Apple kutter ut nVidia er lite gjennomtenkt, vi som bruker MacPro har faktisk for første gang på mange år fått et lite utvalg i high end skjermkort å velge mellom. Jeg for min del vil gjerne beholde muligheten til å velge mellom ATI og nVidia. Det siste vi ønsker er vel at ATI skal få en monopolsituasjon, med det prisnivået det fører med seg? Skjermkort til Mac er dyrt nok som det er.

sinatra

For en ekstremt irriterende overskrift.

Kan man virkelig skrive "Apple til å kutte ut nVidia?"
Det gjør vondt å lese. Man må jo bare gjette hva det betyr.

Ser mer ut som en babelfishoversettelse

HenrikWLs bilde

HenrikWL

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai