LaCie lanserer LaCinema Rugged HD

LaCinemaSelskapet LaCie som er mest kjent for å lage eksterne harddisker, kaster seg nå ut i konkurranse med Apple. Med LaCinema Rugged HD skal LaCie-konkurrere med Apple TV og andre «media PCer». Det er ikke første gang LaCie prøver seg i dette markedet, men nå kan LaCie imotsetning til Apple TV tilby full HD-støtte.

Den nyeste versionen av multimediaharddisken LaCinema Rugged, LaCinema Rugged HD er nå lansert. Den nye modellen har en forbedret HD-funksjon og er den første multimediespilleren i sin klasse som lagrer og spiller av HD-innehold med full HD 1080p-oppløsning.

LaCinema Rugged HD har en 500 GB harddisk og er kompatibel med alle skjermar som har støtte for HDMI. LaCinema Rugged HD fungerer med både Windows og Mac og kobles til dataen med en USB 2.0-kabel. LaCinema Rugged HD har støtte for de fleste videokodeker, deriblant H.264, MKV, WMV9 og MPEG-4. Alt styres med en medfølgende, og relativt stygg, fjernkontroll og grensesnittet består av menyer som ligner noe på Apple TV.

LaCinema

LaCinema Rugged HD er som LaCies andre «Rugged»-disker designet av Neil Poulton. Den har et sterkt aluminiumsskall beskyttet et tykt lag gummi på utsiden. Harddisken har interne støtdempere for å unngå skader under transport.

Produktet har ikke fått veldig god omtale i de første testene, men imotsetning til mange lignende produkter støtter LaCie Mac og kan dermed være et realistisk alternativ til Apple TV.

Les mer hos LaCie

Larsaronen

Er vel ikke den første som spiller 1080p?

Jeg har en WDTV som er helt genial.. Er dette en annen klasse?

WDTV sammen en Western Digital Passport harddisk er genialt på HDTVen..

Spiller ALT! Eneste er noen få MKV filer der jeg må konvertere lyden.. Takler foreløpig ikke DTS eller no sånt.. Dessuten er den MYE finere..

Koster også bare en liten 1000 lapp (Uten harddsik vel å merke, må koble inn minne penn eller ekstern hdd..)

Ser forøvrig ut som at den ikke støtter HFS disker heller.. Så den er ikke særlig kompatibel med mac da.. Kun fat32 begrenser jo filmene til 4GB.. litt lite for hd filmer..

Nei holder meg nok til WDTV.

OJS

Har også en WD tv å er enig om at det er en kjempe boks,
Den støtter ikke DTS direkte, men dersom du har en forsterker som støtter dette så gjør det jobben :-)

geagle

Vil også anbefale folk å ta en titt på LaCie Cinema Max
http://www.lacie.com/no/products/product.htm?pid=11223
Her kan man ta opp, og den støtter det meste med kjempe fint interface, og pent design.

hanordg

http://www.lacie.com/no/products/product.htm?pid=11223.

Har sett på denne, står at det er win XP so er kravene til OS, har du førsøkt å kjøre denne mot mac? Jeg har selv en Helios som i utgangspunkte hadde streame program for windows, måtte løse dette med eyeconnect fra Elgato.
Grunnen til at jeg spør er at jeg er på jakt etter mediastreamer/ avspiller. En jeg kan koble opp mot en gammel billedrør TV som jeg har i lugaren ombord i båten jeg jobber på.

geagle

@ Hanordg

Jeg har ikke streamet, jeg bruker den kun som en normal media disk, hvor jeg overfører filer kablet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai