Apple Netbook i oktober?

Apple netbook i oktober?Ryktene om en Apple netbook ser ikke ut til å dø og i dag kunne det kinesiske nettstedet Infotimes komme med ytterligere detaljer om Apples beryktede netbook.

Nettstedet hevder at Apple vil lansere en netbook med touch-skjerm i oktober. Prisen er under $800. Kan det være sant?

Apple har med jevne mellomrom blitt grillet av presse, investorer og andre omkring deres manglende satsning i Netbook-nisjen. Netbooks har gått fra å være en kuriositet til å bli den nisjen med størst vekst for giganter som Hewlett Packard, Acer, Asus og Dell. Apple har gjentatte ganger nedtont betydningen av Netbooks, men er dette en nisje Apple kan ignorere?

For oss handler det om å produsere gode produkter. Når man ser på hva som blir solgt i Netbook-markedet i dag, ser jeg små tastaturer, forferdelig programvare, dårlig hardware og svært små skjermer. Dette er en dårlig opplevelse for forbrukerne og ikke noe vi kan sette "Mac"-merkevaren på for å være helt ærlig. Netbooks, slik det eksisterer i dag, er ikke en nisje vi er interessert i og vi tror heller ikke kundene er det på sikt.

uttalte Apples Peter Oppenheimer til pressen og investorer tidligere i år.

Allikvel ser det ikke ut til at ryktene om Apples touch-baserte netbook vil dø. Det kinesiske nettstedet Infotimes hevder at Apple vil lansere en maskin med 9.7" touchskjerm og en pris på under $800 i oktober i år. Apple skal ha hyret inn Foxconn, selskapet som produserer iPod og iPhone for Apple, til å produsere en touch-netbook.

Skal vi tro denne informasjonen, virker det mer sannsynlig at dette produktet blir noe lignende en tablet enn en netbook slik vi kjenner dem i dag. Apple har nemlig tidligere produsert sine bærbare datamaskiner hos Quanta og ikke Foxconn, siden Foxconn ikke har erfaring mer produksjon av bærbare datamaskiner. Foxconn produserer i dag Apples iPhone og skal også ha vært sentral i utviklingen av selve telefonen.

Du

Tipper det er denne som får navnet MacBook, og så forsvinner den hvite på mystisk vis.

Edit: WTF-trackpad.

mcdonnells bilde

mcdonnell

Enig med Oppenheimer på den. Problemet mitt har alltid vært skjermen. Prisen er ei melkeku, men Macbrukere er som vanligvis rause med lommeboka når det kommer til produktene sine, så jeg ser ikke noe direkte kopi av det som eksisterer på markedet. Mange har tilpasset OSx86 til disse dataene, men siden disse maskinene som regel er myntet på web og mail (derfor navnet netbook), ville jeg heller valgt en iPhone, selv om den ikke duger til større mailer og lengre tekstbehandling og bilderedigering kan man ikke prate om.

Kan tro at den Macbooken blir slankere og svakere, men mere mobil og i aluminium. Det viktigste vil være støtte for Flash og andre plugins som er mainstream.

jeez

tipper denne vil få navnet macbook

xcitu

Interessant, men det er noe jeg aldri kommer til å kjøpe. Jeg sitter nå på en Asus EEE 901 og har hatt den i snart ett år, som skolePC. Etter erfaring ved bruk av denne så blir det ikke kjøpt flere slike PC'er fra min side, jeg trenger noe mer kraftig. Dessuten blir det for mye for meg å spytte i 4-5k i en slik PC siden for det meste ikke passer til mitt bruksområde.

nubbizs bilde

nubbiz

Spent på denne touch-skjermen.

christerguttens bilde

christergutten

Jeg henger meg på xcitu; alt for liten skjerm, way too weak performance, og billige materialer og smått tastatur.. Og den fryktelige musa! Rett og slett en fæl brukeropplevelse..
Fikk Acer Aspire One i julegave.. Brukte den et par ganger før den dødde på meg, men var en pain å bruke uansett.. skaffet meg MacBook air da den litt oppgraderte versjonen kom.. Bedre mobilitet skal man lete lenge etter.. Perfekt størrelse, samtidig har den grei kraft til bruk på farten, bedre batteritid enn konkurrentene, og selvfølgelig OS X da :) Men blir spennende å se om det ligger noe i ryktene.. Kjenner vi Apple rett vil de vel revolusjonere "netbooks'ene" også.. (oh, får grøsninger)

quadra800s bilde

quadra800

Den vil nok hete MacBook Touch, hvis den kommer.

Børhaugs bilde

Børhaug

Jeg tror det den dagen jeg ser det med en slik maskin. Vært rykter om dette i all evig tid. Ville nok fort vekk kjøpt en dersom det kom en på markedet, ser for meg at det kunne vært supert når man skal på reise eller ferie. Venter, men ikke i spesiell spending.

rarius

Ser det er flere som er ivrige på å fortelle om alle de gode grunnene de har til ikke å skaffe seg en slik maskin. Vel, dette ville være en maskin som jeg ville kjøpe umiddlbart: Stor nok til å faktisk kunne gjøre litt genuint kontorarbeid, lese en bok eller se en film uten å måtte myse.

Ikke et vondt ord om iPod Touch eller iPhone, men de er for små for mine øyne og fingre. MacBook Air på den annen side er etter min mening både overpriset og for stor til å være ultraportabel, uten å by på den «punchen» som en MacBook Pro kan gi.

Så en mellomting som en 9,7" «MiniBook Touch» ville treffe flere av mine bruksbehov perfekt. Bring it on Apple – jeg står klar med lommepenga! :-)

Alyces bilde

Alyce

Tipper dette stemmer, og at Apple kommer med en pressemelding ala:

"I årevis har vi jobbet for å gjøre ting mindre, lettere og mer kompakt. Idag viser vi hvordan man kan produsere spennende produkter ved å gjøre det motsatte; idag lanserer vi iPhone mega!"

runejonny

Eller rett og slett Macbook mini, vi har jo Mac mini...

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Under 800$ for en bærbar Mac? Jaaaaa, det tror jeg på.

Og Lyn vinner Tippeligaen i år.

Hvis denne i det hele tatt kommer, tror jeg vi sier 8.500 kr for basismodellen jeg.

arntsss bilde

arntss

Vi får se hva som kommer. Selv er jeg litt i tvil. I tillegg må jeg si meg enig med de som sier at det brude gå å koble eksternt tastatur til iPhone. Ikke det at jeg vil bruke det selv, men det å ha muligheten er kjekt. iPhone har virkelig revolusjonert hva jeg bruker "mobilen" til.

arntSS

christerguttens bilde

christergutten

Enig med arntss..
Men hadde vært litt kult å koble til Apple Wireless Keyboard via bluetooth til iPhone, hvis man skal skrive masse ja.

krsk0

Har vært så mange rykter om apple tablet nå. Sier bare: "Vent og se"

mcdonnells bilde

mcdonnell

Wireless Keyboard og en suveren tekstbehandler til iPhone, så kanskje jeg kjøper meg en selv.

torbjoerns bilde

torbjoern

Hvordan skulle apparatet sett ut i fysisk størrelse, for eksempel? Som et slags hybrid mellom iPhone og MacBook? Det er nettopp pga de små, lette MB'ene (for ikke å glemme MBA) at Apple IKKE trenger å utvikle netbooks.

X

norsemen

Ryktene forteller om en størrelse lik Amazon Kindle v2

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai