Microsoft i full krig mot Apple

Microsoft i full krig mot AppleReklamekrigen mellom Apples Get-a-Mac-reklamer og Microsofts Laptop Hunters har gått verden over og det to selskapene har hatt en verbal ordkrig med stadig nye påfunn. Apple har bedt Microsoft bruke penger på å fikse Vista fremfor reklamer, mens Microsoft prøver å sementere budskapet om at Mac er dyrt. Nå tar Microsoft krigen ut i gata og vil etablere «Microsoft Stores» i nærheten av Apples egne butikker.

Krigen mellom Apple og Microsoft ble utvilsomt startet av Apple etter at deres Get-a-Mac-reklameserie fremstilte PC-brukere som kjedelige. Microsoft lot reklamene surre og gå i lang tid uten noen form for tilsvar, men så dukket Microsofts Laptop Hunters opp.

I Laptop Hunters møter vi mennesker som skal kjøpe en datamaskin, men har et fastlagt budsjett. Alle ender opp med å kjøpe en PC fordi budsjettet ikke strekker til å kjøpe en Mac. Reklamekampanjen prøver å banke inn budskapet om at Mac er dyrt og at PCer gir mye mer for pengene.

Siste nye Laptop Hunter annonse fra Microsoft

Kevin Turner, Microsoft's Chief Operating Officer, hevdet under årets Microsoft Worldwide Partner Conference at Laptop Hunters-budskapet hadde fungert og at Apples advokater til og med hadde kontaktet Microsoft for å få dem til å stoppe å annonsere.

Og vet du hvorfor jeg vet at de virker? Fordi to uker siden fikk vi en samtale fra Apples juridiske avdeling som «Hei, du må slutte å kjøre disse annonsene vi har senket prisene.» Apple reduserte priosen med $ 100 eller noe. Det var den beste telefonsamtale jeg har tatt i historien

uttalte Microsofts Kevin Turner til stor applaus fra Microsofts partnere ifølge Arstechnica.

Microsoft har også mottatt mye kritikk for sine annonser, da mange mener de ikke fokuserer nok på OSet og Windows sine fordeler. Annonsene fokuserer utelukkende på pris i et marked hvor PC-produsentene allerede blør på grunn av lave marginer.

Microsoft-butikker er underveis

microsoft-butikkerIkke nok med at Microsoft vil fortsette sin videre satsning på Laptop Hunters, så vi Microsoft også satse fullt på å konkurrere med Apples populære butikker. Apples Apple Retail Store har etterhvert dukket opp over hele verden og i USA finner du butikkene i stort sett hver eneste større by og shoppingsenter. Disse butikkene har vært veldig populære og har ofte blitt dratt fram som en av årsakene til Apples store suksess, spesielt i USA.

Kevin Turne sa til sine partnere i løpet av hans Worldwide Partner Conference at Microsoft planlegger å åpne sine første butikker denne høsten. Noen av dem vil bli bevisst lokalisert nær Apple Store sine buikker.

Følg med, ettersom vi skal ha noen butikker åpnet opp rett ved siden døren til Apples butikker

sa Turner under Worldwide Partner Conference.

Tidspunktet for oppstart av Microsoft-butikker er utvilsomt bra. Microsofts nye operativsystem, Windows 7, blir lansert på 22. oktober 2009 og Microsoft vil selvsagt gjerne tilby operativsystemet i egne butikker.

Er dette nok til å redusere Apples store vekst?

Alstad88

Kanskje bremser det ned litt? vi får se.

For å si det sånn, så er jeg litt nyskjerrig på Win7.

Xippi01

Og microsoft dilter etter - som vanlig :P

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Jeg kjører Win7 RC i boot camp. Det er uten tvil det beste OSet Microsoft noen gang har laget.

Dj bassmasters bilde

Dj bassmaster

Er enig i at Win 7 er det beste Os´et Ms har kommet ut med, men det er fortsatt Windows og det merkes på mange måter

christerguttens bilde

christergutten

Dj bassmaster fikk sagt det..
Prøvde win 7 for moro skyld, det er masse som "mangler" som jeg tar for gitt i Mac OS.

Herregud at de aldri kan finne på noe innovativt og nytt selv.. Må ALT handle om å kopiere Apple??

Microsoft: Begynn å lage bedre produkter, og gjør som Apple sier å bruk penger på å forbedre OSet deres!! Det er masse mangler!! I stedet for å ansette rådyre skuespillere på tåpelige reklame kampanjer, det gjør ikke Windows en millimeter bedre!!

epifant

"Life without walls"?

Without walls you'll have no... windows... :-P

Chricha

Jeg skjønner at de "folka fra gata" som er med på de laptop hunters reklamene skal representere en målgruppe hver, nå med den "nyetablerte familien" og at de derfor er på utkik etter en maskin med "stor skjerm" og "langvarig batterilevetid," men også en maskin som "har mulighet til å dele bilder...."

Microsoft skal alltid drite seg ut på en eller annen måte i disse reklamene. I den første var det "the mac store," i den andre var det han "tech-savvy" fyren som kjøpte en "stor" skjerm med like stor oppløsning som en 3,5 tommers iphone skjerm. Og nå var det dette paret som skulle ha en PC med mulighet for å dele bilder - og da var en windows basert pc den eneste veien å gå...

quadra800s bilde

quadra800

Hva høres alt dette ut som? Hm? KOPIERING! Det forbrukes uante mengder blåpapir i Redmond!

Jeg tror tvert om at Apples salg vil øke. Når winboys går til en av de nye MS-butikkene, for å kjøpe seg utradert søppel, vil de få øye på den lekre AppleStore-butikken, og ta en titt innom. Kanskje de prøver MacOS X, og øyeblikk senere er de overbeviste.

Truls Waage

Hvor er det simpsons bilde med ned flanders fra? Har jeg gått glipp av en episode, eller er dette amatørarbeid? :o

torbjoerns bilde

torbjoern

Dersom MS hadde gått inn for å lage et BRA operativsystem, hadde de gått over til UNIX-standarden for lenge siden. Aldri mer problemer med plutselig og irreversibelt korrumperte DLL-filer. Jeg brukte selv Linux lenge før OSX (bruker både Linux og OSX nå).

X

JohanS

Apples reklamer kjører ringer rundt MS' (akkurat som produktene deres). Snakk om patetisk og uinspirert reklame. Laget av førsteårsstudenter? Skulle tro de hadde større resurser.
No walls - no windows...

christerguttens bilde

christergutten

Er så enig med dere over meg...
Bilder kan ikke bli bedre enn på mac! I windows verdenen er det ikke noe som er i nærheten av iPhoto engang!
Og batteritid... HP har ALDRI hatt bra batteritid (ingen andre PC merker heller forøvrig)..Ingen bærbare har bedre batteritid enn Apple sine nye med 5-8 timer! PCer pleier å ha maks maks 2 timer. T.o.m. eksternt batteri øker kanskje tida med en halvtime....
Og windows hjelper ikke akkurat på det området heller med all den søple softwaren som konstant kjører i bakgrunnen..
Enig at de burde gått over til UNIX for lengst.. Registeret, virus, og det DLL helvetet er ting som burde vært i historieboka... Men men, jeg skal ikke klage, jeg gikk over på Mac plattformen for ett år siden, og kommer ikke tilbake til windows noen gang tror jeg, jeg liker måten Apple gjør ting på, de hører på kundene og går fremover i tida hele tida.. Også er de perfeksjonister på programvaren, de ligger ikke på latsiden slik MS gjør bare fordi de har størst markedsandel!
Disse reklamene er bare tullball.. Bruk heller pengene på å lage bedre programvare som folk vil ha!

crzywiz

hehe, er litt morsomt å se hva Apple fanboysa skriver. Hadde igrunn ikke forventet at det skulle være noen andre meninger heller dog.

Bruker begge deler jeg, å ser forsåvidt fordeler og bakdeler med begge. Å si at OSX kjører i "ringer" rundt W7 er å ta hardt i.

Er en grunn til at MS fortsatt er størst.

Truls Waage

Telenor har ikke flest kunder fordi de er bedre enn One Call =)

segrov

La oss ikke bli så negative overfor microsoft. Microsoft er jo ikke verdens største for ingentong.

La oss lage en liste med fine ting med Windows. Jeg kan starte:

  Det som er så fint med Windows, er at det er så kompatibelt. F.eks. finnes det millioner av virus og spyware som fungerer godt på Windows. [/list:u]

   En annen ting jeg synes er fint med Windows, er at skjermen blir blå når den henger seg. Da slipper man å lure på om maskinen har daua, eller om man bare må vente litt på at scratch-disken skal få jobba seg ferdig.[/list:u]

    Siden vi vet at hastighet er farlig er det også bra at Windows sluker ressurser slik at vi ikke opplever å bli for fort ferdig med det vi driver med. På denne måten bevarer Microsoft arbeidsplasser.[/list:u]

epifant

[quote="crzywiz"]Er en grunn til at MS fortsatt er størst.

Ja, omtrent samme grunnen som at Grandiosa er Norges mest solgte pizza, VW Golf er Norges mest solgte bil og Gitarkameratene II topper VG-lista Topp 20.

[size=65](Statistisk sett burde jeg nå ha terget på meg mer enn 50% av landets befolkning...)

datagutten

Microsoft er billig fordi de ikke bruker penger på å finne på nye ting, de bare kopierer fra andre. De sparer også mye penger på alt brukeren må gjøre selv med drivere, tweaks, ekstra dll filer og andre ting.

tjodolv

Husk nå på at Microsoft egentlig er dyrere enn Apple. Det er PC-produsentene som er billigere enn Apple ;)
OS X = 990,-
Vista = alt fra 1750,- til 3175,-

MacArvolas bilde

MacArvola

Begynner å bli lei folk som kaller macbrukere på ett mac forum "fanboy" Er det ikke lov til å dele meningene sine uten å bli kalt fanboy? Går det ikke ant å gå med jente klær, uten at folk skal kalle deg jente?

Kirkeby

Jeg bruker også begge deler. For tiden mest windows, fordi det er den raskeste maskinen min. Mac har blitt bedre og bedre helt siden jeg begynte å følge dem i 2005. De har klart å forbedre de tingene windows-folka kallet problemer. Derfor vil jeg si apple leverer verdens beste datamaskiner.

Men de har noen baksider også. En kompis av meg liker ikke mac, fordi "du får ikke bestemme nok" sier han. Og jeg er enig. Mac har mange vell fungerende og lette løsninger. Dette gjør den til en brukervennlig maskin. Men de fleste ting som er brukervennlige mangler de ekstra avanserte innstillingene. Det kan jo komme av et slags paradoks. At du kan egendefinere mer på en windowsmaskin, fordi den ikke er sikker nok. Men jeg har ikke kompetanse til å uttale meg om akkurat det.

Men tilbake til det artikkelen handler om. Jeg synes det er tåpelig at denne "krigen" har blitt så synlig. Selvfølgelig er de konkurenter, men du ser ikke Nokias sjefer mobbe ut sjefene for samsung og omvendt. Og de Get-a-mac-reklamene er morsomme som bare det, men jeg er generelt imot reklame som sier "hei, mitt produkt er bedre det andre skvipet. kom og kjøp mitt produkt!" Og det er likt med windows sine nåværende reklamer...

Jeg klarer meg ikke uten OS X, for mye windows gir meg noia, men jeg klarer meg ikke uten windows heller. Eneste forskjeller er at OS X ikke gir meg noia...

mcdonnells bilde

mcdonnell

Enig med forrige innlegg. Du får ikke nok frihet i OS X. Alt er låst, noe Woz også har sagt seg enig i.

Formålet med en krig er i første omgang å dele en befolkning opp i to individuelle grupper slik at de kan ødelegge seg selv. I dette tilfellet informere hverandre om hva som er best, skape tvil og få de til å prøve/betale for begge.

basses bilde

basse

1. Macer ER dyrere enn "PCer"
2. OSX ER mer brukervennlig enn Windows XP/Vista
3. Apple har elendig support

Det vi trenger er en ikke-Apple-produsert datamaskin som kjører OSX. Da ville nok Apple skjerpe seg.

svars bilde

svar

Hva som er "best" kommer ann på hvem man spør og hva slags krav personen har.
Selv har jeg klart meg uten windows i 2-3år på privaten, eneste gangene jeg kjører oppp win er når jeg skal spille spill som ikke går under osx på en eller annen måte.

OSx har nok måter å tweeke på det, men en god del må gjøres via terminalen.

Eneste windows har slik jeg ser det er bredere hardware støtte, men dette er da like så produsentene sin oppgave å lage drivere.

henrik920

[quote="basse"]1. Macer ER dyrere enn "PCer"
2. OSX ER mer brukervennlig enn Windows XP/Vista
3. Apple har elendig support

Det vi trenger er en ikke-Apple-produsert datamaskin som kjører OSX. Da ville nok Apple skjerpe seg.

1. Vis du finner en laptop fra dell eller HP som har alu, backlit keyboard, 7-8 timer batteritid, LED, magnetlås (elsker det) og med den samme "specsen" (det du sikkert mener er HDD, Skjermkort, prosessor og ram) til den samme prisen som Apple gir deg.. da kan du si at Mac er dyrere enn "PC"

2. ;)

3. Det har de sikkert, men etter det jeg har opplevd har de veldig god support, da jeg bestillte Mac Pro, så skulle jeg godkjenne på noe som kom i posten, så glemte jeg å sende den ett par dager (lol, aner ikke hvorfor), så ringte Apple meg å sa at de ikke hadde motatt... og vis du ser på f.eks HP, så har de ELENDIG support. men hittil har jeg merket att Dell og Apple har best support...

TorsteinOs bilde

TorsteinO

3: HAR microsoft i det hele tatt support?

noilivaps bilde

noilivap

1. Riktig.
2. Hvis du er en idiot så er det Riktig.
3. Jackpot *ding ding ding*

mcdonnells bilde

mcdonnell

Problemet til Apple er at de ikke har rimelige desktop løsninger. Du kan si Mac Mini er en desktop løsning, men det finns ingen reelle stasjonære løsninger på prisnivå med PC. Med det en Mac Mini koster, kan du enkelt få en ganske god PC med et godt skjermkort. Hvis du i tillegg kjøper en Efi-X, så har du muligheten til å drepe det meste med en tradisjonell PC som du kan gjemme under bordet så ingen ser hvor "stygt" chassiet er ;)

Mac Pro blir overkill i de fleste tilfeller, og mange såkalte Hackintosh har mulighet til å overgå konfigurasjonene til denne maskinen ifølge Xbench og Geekbench.

[url]http://www.efi-x.com/

Kirkeby

@mcdonnell: Enig med at det mangler et par desktopmodeller. Men det er et hardt marked å kjempe på. Sikkert vanskeligere å få til en billig desktop som ikke har størelse som fordel.

@henrik920: har vi ikke blitt enige om at vi ikke liker at andre produsenter kopierer Apple? Det er ikke på din måte du sammenligner datamaskiner. Du finner to i samme prisklasse og ser hvilken som har best batteri, holdbarhet, specs, hardware, tilkoblinger og alt det der. Og mac blir mer og mer konkuransedyktige (som jeg skrev tidligere). Så forskjellen er ikke stor lenger. Jeg personlig betaler med glede 1-2 tusen for å slippe vista på laptopen. Så en mac, når det gjelder laptoper, er mitt valg. Uten tvil.

Og apropos suporten, må vi høre hva massen sier. Og så vidt jeg har oppfattet mener massen at suporten er elendig. Det er gøy å høre at du har gode erfaringer, men mange, deriblant jeg, har dårlige erfaringer.

@MacArvola: Til deg vil jeg bare si at så lenge du blindt hyller Apple i alle deres avgjørelser og priser deres produkter, på tross av mangler, vil du forbli en såkalt fanboy. En annen egenskap til en fanboy er at de ikke klarer kommentere en mac og windows-relatert artikkel/video uten å ende opp i en krangel om hva som er best.

gomle69s bilde

gomle69

He... Kan bare ikke dy meg: Håper de lager STORE Genius Bars i de sjappene... Med MANGE flinke folk :D.

Xactis bilde

Xacti

Jeg synes jeg får mye mer for pengen hvis jeg kjøper en Pc.
Mye mer hodepine, magesår, søvnproblemer, hastverk og irritasjoner.

basses bilde

basse

[quote="noilivap"]1. Riktig.
2. Hvis du er en idiot så er det Riktig.
3. Jackpot *ding ding ding*

Det er forfriskende med slike saklige innlegg. Gratulerer!

palelnans bilde

palelnan

Jeg liker slike diskusjoner, jeg :-) (Mac ER best)

Well, her er noen punkter:

- Etter å ha brukt Windows siden versjon 3.11, utdannet meg på høgskolenivå i nettverk med Windows NT, jobbet med undervisning i Windows og Windows-programvare i mange år, kjøpte jeg meg Mac i 2004. Og min følelse rundt Windows nå, er at jeg «aldri» vil tilbake. Man hører sjelden den motsatte historien.

- Jeg begynte nylig i ny jobb, der jeg selvfølgelig må jobbe med Windows. Det er ikke noe stort problem, jeg vet jo hvordan det funker selv om jeg bruker Mac hjemme. Uansett, jeg fikk utlevert en Lenovo T400, med en konfigurasjon som har en pris omtrent som min alu-MacBook kjøpt i desember. Får jeg tid en dag, skal jeg skrive en artikkel på Mac1 om hvor vanvittig mye treigere denne maskina er enn Mac-en min. Skulle nesten ønske at alle på Mac1 fikk prøve begge maskinene mine for å oppleve forskjellen selv. Legg også merke til at jeg har tweaket Windows ganske kraftig for å få den kjappere, mens med MacBook-en har jeg ikke gjort noe. Og selv for de som KAN tweake et OS er det veldig fint å slippe :-)

- Alt i alt teller ikke de tekniske spesifikasjonene, det er brukeropplevelsen som teller. Da jeg kjøpte datablader for 15 år siden, brukte spilltestene begrepet «playability», som kunne gjøre at et spill slo et annet i testing, rett og slett fordi det var dritmoro å spille det, selv om det fantes spill med bedre grafikk. Etter min mening er Mac på dette punktet rimelig overlegen Windows.

- Fins det ærlige og oppriktige mennesker som mener den medfølgende programvaren for foto-, film- og musikkhåndtering er bedre på Windows enn Mac? (Og: går det an å finne gratisprogrammer for Windows som kommer i NÆRHETEN??!?)

henrik920

[quote="palelnan"]
- Alt i alt teller ikke de tekniske spesifikasjonene, det er brukeropplevelsen som teller.
var akkurat det jeg mente.. på en måte... men grunnen til at mange sier at Mac er dyrere, er at bare ser på Prosessor, harddisk, ram, skjermkort og skjerm. Men det er ikke alt, egentlig litt sykt at så lite ser på for eksempel batteritid, Macbook Pro gir deg 7 eller 8 timer, det er 3,5x-4x mer enn standaren (som er 2 timer etter hva jeg har forstått), og att den er i alu er jo nice, den tåler mye, og er lett. Men Apple leverer kvalitet, og jeg jobber BTW i en butikk hvor vi selger PCer (ikke Mac), og da går alle bare bort å kjenner på tastaturet, hører specs og vurderer, ingen som spør om batteritid eller hvordan oppløsning det er på skjermen.

Bruker BTW en PC (slitter ny med ddr3 ram osv.. kjører Vista :-( ), og kan ikke brenne en DVD på den, den finner ikke DVDromen (eller bare på gode dager), så jeg brenner filmer på en Laptop (som kjører Vista :-( )

MacMonsen

Kan vel egentlig ikke si at Mac er dyrere en PC. Såklart kan du få en PC til bare 3000 kr, men det er ikke i nærheten av en Mac til 10 000. En billig PC vil antaglig bare ha 1gb ram, rundt 100gb HD, lavkvalitets skjermkort, dårlig prossesor, dårlige høytalere, lav batteri varighet, dårlig skjerm med lav oppløsning osv. Den er laget i billig plast, med mange klumper og unødvendige duppeditter som stikker ut overalt. Elendig trackpad og stygt tastatur med mange tegn og ekstra tall og greier på hver knapp må man også regne med. Og i tilleg er det windows på den, som jeg har erfart at man kan irritere buksa av seg med, fordi det henger seg opp hele tiden, og det hele tiden skal poppe opp "Få en innføring i Windows" og andre meldinger og errors som ikke gir mening.

Dette er ting som folk ikke tenker over når de kjøper billige PC'er med argumentet "Den er så billig, og Mac er så dyrt"

Kansje Apple burde lage noen stygge lavkvalitets maskiner til et par tusen lapper og kaller de noe sånt som "Mac PR700x" eller "Mac platinium X3000GQM"
Jeg kan trygt si at selv om disse maskinene hadde kjørt mac, hadde jeg F*** ikke brukt penger på de...

Mener også at MS bure slutte å herme etter apple. På nye powerpoint har de "funnet opp" nye effekter og funksjoner som vi fikk på Keynote for lenge siden. For ikke å snakke om MS sin version av Widgets som de kaller for Gadgets. Seriøst Microsoft, GROW UP!

cmrosenb

Til Kirkeby og McDonnell som hevder en ikke får tilstrekkelig (konfigurasjons)frihet med Mac OS X: Etter mitt syn er det åpenbart en smakssak. Jeg kan være enige i at iLife osv. har en noe endimensjonal utforming og legger ikke i seg selv opp til viderekommen brukerkonfigurasjon - Men det eksisterer jo så mange alternativer! Dersom en f.eks ikke liker iTunes' musikkbehandlingsfilosofi kan en kjøre Songbird etc. I tilleg har en jo alltids terminalen og et hav av konfigurasjonsmuligheter pga UNIX-platformen.

Jeg synes Apple er fornuftige: De lager et produkt som er enkelt og intuitivt å bruke for hvermannsen*, men velger samtidig tekniske løsninger som gir boltringsplass for de mer kyndige og nysgjerrige.

*Her vil nok en del spørre om hvilket grunnlag jeg har for å hevde at OS X er mer brukervennlig. Det er vanskelig å etablere objektive kriterier for noe sånt, fordi en sjelden får testbrukere til å prøve systemene uten å allerede ha kjenskap til et operativsystem som de definerer som en "normal". Likevel hevder jeg, av den erfaring jeg har med ikke-kyndige databrukere, at de opplever OS X-programmenes utforming som mer løsningsrettet for den konkrete oppgaven de har for hånden, og at systemet er såpass enhetlig utformet at man kan fokusere på oppgaven en jobber med uten at Norton Antivirus skriker om oppdateringer etc...

mcdonnells bilde

mcdonnell

Hvis du ikke laster ned piratkopier på PCen din, så er det heller ikke stor mulighet for å få virus. Jeg bruker ikke Anti Virus på min Vista, og så langt har heller ikke ytelsen skrenket seg. Faktum er at jeg ikke bruker den maskinen etter jeg kjøpte meg Macbook Pro :)

Kjøpsargumentet mitt var Snow Leopard. Når det er snakk om kopiering, syns jeg Apple kopierer like mye som de innoverer. Alle OSene stjeler fra hverandre. Det er liten vits i å være først, så lenge funksjonene kan stjeles og legges til i en oppdatering ;)

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

laptophunters: "it's got vista photo album" hehe, han blir nok storfornøyd. Da er jo ikke kravene hans så veldig store heller akkurat.

VHK

Like morsomt hver gang, Microsoft dilter etter apple.

Eneste PC har på Mac er pris, og alle mac-brukere jeg har snakket med sier mac utvilsomt er verdt pengene!

crzywiz

Jaja, dere om det ;-) Alle har hver sine premisser og behov. Jeg ser reelle bakdeler og fordeler med begge, ikke slikt tøv som "blåskjerm" som er fraværende i W7 og forsåvidt Vista nå.

Det er klart at visst man legger ut en BMW vs Toyota diskusjon på ett BMW forum, så sier det seg selv at Toyota bare er dritt.

Det er slik det skal være, alle er forskjellige. og har forskjellig smak :)

segrov

[quote="crzywiz"]Jaja, dere om det ;-) ikke slikt tøv som "blåskjerm" som er fraværende i W7 og forsåvidt Vista nå.

Er det sant? hvilken farge bruker de på Vista og Windows 7 da?

Nafonis bilde

Nafoni

Er det Bill Gates eller Steve Jobs som starter 3. verdenskrig? :-P

noob-bruker

haha, så latterlig. Vil stoppe reklamene til microsoft? haehe. Viser bare at apple er desperate. Har microsoft prøvd å stoppe "Mac vs PC" reklamene da? Nei. uansett begge reklamene er dårlige.

Er liksom greit å "disse" microsoft, men ikke den andre veien.

NEI, jeg har ikke pc og nei jeg har ikke microsoft-produkter/windows. så slapp av fanboi.

Jons bilde

Jon

Man får bestemme nok i OS X, men man må opp på et litt avansert nivå enn i Windows. Terminalen gir deg uendelige muligheter. :)

segrov

[quote="noob-bruker"]haha, så latterlig. Vil stoppe reklamene til microsoft? haehe. Viser bare at apple er desperate. Har microsoft prøvd å stoppe "Mac vs PC" reklamene da?

Så spørs det litt på om dette er sant da... ;)

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Bruker begge deler jeg, å ser forsåvidt fordeler og bakdeler med begge. Å si at OSX kjører i "ringer" rundt W7 er å ta hardt i.

vel han sa at "reklamene" til Apple kjører ringer rundt MS, og det må jeg si meg enig i. Apple sine reklamer er en mer gjennomført propaganda og en bedre idé i bunn og grunn - etter min mening.

Og, ja og det er en grunn til at Microsoft er størst... Det er også en grunn til at Nokia er størst, telenor, Hafslund, osv....betyr jo ikke at noen av dem har de beste tilbudene, men bare at de er gode på markeds strategi....og forøvrig tar det lang tid for en kjempe å falle...
Det er vel ikke heller slik at alle ønsker å være størst, men heller lage gode produkter. Jeg tror f.eks ikke at Apple sin strategi er å bli størst på mobil, de ønsker ikke pumpe ut en haug av iphone drittmodeller for å dekke alles behov...Men det betyr ikke at Nokia lager bedre mobiler er det vel ?.

mcdonnells bilde

mcdonnell

Grunnen til at Telenor er størst er fordi kundeservicen er døgnåpen og den beste jeg har vært borti. I tillegg har de også den tradisjonelle rollen som "televerket" hos de eldre.

Microsoft er størst fordi tidlig begynte å samarbeide med PC produsentene og IBM som hadde såkalte "killerapps" som i bunn og grunn selger operativ systemet.

Nokia er best fordi de gir deg alt det nye uten å skryte av det. Det er liksom ingen revolusjon når noe så primitivt som MMS blir lansert på en Nokia.

hanordg

Ja Microsoft er foreløpig størst, trenger ikke å gå så mange årene før Apple går forbi når det gjelder omsettning, de nærmer seg stadig. Husk at Apple ikke bare leverer OS og programvare, men også selve maskinene ++++. I tilegg må det jo være litt spesielt at Apple bestemmer seg for å begynne å lage mobiltelefoner så blir det en referanse telefon, der alle etablerte produsenter streber etter å lage en iphone konkurent.

Mener det må være ett utrolig kvalitetsstempel.

mcdonnells bilde

mcdonnell

Apple er romantiske, og det liker jeg, men ikke praktiske :) Derfor faller mange av toget.

andoflus bilde

andoflu

Jeg mener at disse to firmaene har to forskjellige meninger om hvordan en datamaskin skal være, og det er grunnen til at MS er størst på markedet. MS har gjennom tidene produsert ørten forskjellige pcer, og som har ført til at de har solgt mer. Og det, etter min mening, er grunnen til at MS er størst på markedet.

Apple har i motsetning til MS, fokusert mer på kvalitet. Iom at Apple produserer sine egne pcer gjør at de får mer kontroll over kvaliteten og som gjør at Macene har et eget særpreg. Når noen sier at OS X er veldig begrenset og låst, så synes jeg de tar feil. Jeg mener at OS X tilbyr like mye frihet som Windows, men er litt mer avansert å utføre enn Windows.

Når det gjelder brukervennlighet, så er OS X utvilsomt det beste valget. Etter at jeg kjøpte meg Mac for 2 år siden, så har jeg aldri hatt lyst til å gått tilbake til Windows. Og det er sjeldent at man hører at det er noen som aldri vil gå tilbake til Mac etter å ha kjøpt seg pc! Men OS X har såklart noen mangler. Det eneste jeg savner på Mac er tilgangen til spill. Det er mange spill som jeg gjerne ville ha hatt på en Mac. Men i motsetning til Windows så er OS X et operativsystem som har (etter min mening) minst mangler.

Som sagt, så mener jeg at MS og Apple har forskjellig pc-filosofi. Jeg har hatt denne MacBooken i snart 2 år, og den er nesten som ny. Såklart har jeg fått et par riper her og der, men det er ikke det som teller. Systemet går som smurt og det henger seg veldig veldig sjeldent. Men hvis jeg har hatt en pc i 2 år, så regner jeg med at jeg mest sannsynlig ville ha hatt ørten viruser og pcen ville ha brukt 30 minutter på å slå seg på.

Men dette er en smak-og-behag-sak. Hvis man velger Pc, så velger man en billig, en kortvarig pc som har stor sannsynlighet for å bli smittet av et ødeleggende virus. Men velger man Mac derimot, så får man en kvalitet-datamaskin, med mye muligheter og et latterlig fint design, både utvendig og innvendig. Men dessverre litt dyrt.

JohanS

palelnan skrev:
Får jeg tid en dag, skal jeg skrive en artikkel på Mac1 om hvor vanvittig mye treigere denne maskina er enn Mac-en min. Skulle nesten ønske at alle på Mac1 fikk prøve begge maskinene mine for å oppleve forskjellen selv. Legg også merke til at jeg har tweaket Windows ganske kraftig for å få den kjappere, mens med MacBook-en har jeg ikke gjort noe. Og selv for de som KAN tweake et OS er det veldig fint å slippe :-)

_____________________________________________________________________

Denne artikkelen gleder jeg meg til. Håper det ikke varer så lenge...

mvh
JohanS

mcdonnells bilde

mcdonnell

Til alle dere som har problemer med Windows, drit i å tweake og bruk den istedenfor. PC er faktisk raskere, problemet er at OS X ikke fungerer problemfritt på disse maskinene.

arntsss bilde

arntss

I stedet for å "tweake" windows, installer oset på nytt.
La være å installere alle drittprogrammene som følger med fra maskinvare produsenten.
Da skal du se at maskinen blir en god del kjappere.

Problemet med "PCer" er ofte at det følger med en god del meget ubrukelige programmer fra nettopp disse.

Når du reinstallerer, pass på å få med alle nødvendige drivere, men skit i programmene fra produsenten. Så skal du se at det blir en helt annen verden.

arntSS

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai