Google Chrome for Mac snart ferdig?

Google Chrome snart klar til Mac?Chrome, nettleseren til Google, har lenge kun vært tilgjengelig på Windows. Google har lovet at Chrome til Mac skulle bli klar til sommeren, et løfte de kanskje ikke helt har greid å holde. Sommeren er utvilsomt her, men Google Chrome er kanskje ikke så alt for langt unna. De siste utgavene av Chromium viser at nettleseren nærmer seg ferdigstillelse.

Google ChromeGoogle slapp i juni en svært ustabil og uferdig utviklerutgave av Chrome til Mac som ikke ble veldig godt tatt i mot. Men en og en halv måned senere ser alt veldig mye lysere ut. De siste utviklerutgavene som er tilgjengelig fra Google viser nå en helt brukbar nettleser som har mange av de samme funksjonene som Chrome under Windows.

Nettleseren er på ingen måter ferdig, men hvis utviklingen den siste måneden sier noe om farten på Googles utviklingsteam, så nærmer vi oss en endelig lansering i løpet av relativt kort tid.

Google Chrome snart klar til Mac?

Vi tok Chrome for Mac ut på en surfetur og det var en relativt behagelig opplevelse. Nettleseren er rask og oppførte seg svært pent på de fleste nettsidene vi var innom. Den støtter dog fortsatt ikke Flash eller andre plugins, noe som gjør nettsteder som YouTube, VGTV osv. relativt ubrukelig.

Google Chrome snart klar til Mac?

Det er allikevel spennende å se utviklingen til nettleseren og godt for både Apple, Microsoft og Mozilla at konkurransen i nettlesermarkedet tilspisser seg. At Google bruker WebKit i Google Chrome er spesielt hendig for Apple. Google Chrome lanseres nemlig som et åpen kildekodeprosjekt og alle forbedringer som Google utvikler til Webkit vil kunne finne veien tilbake til Safari da Chrome og Apple begge benytter Apples WebKit som «motor».

Google har ikke kommet med noen lanseringsdato utover sine tidligere løfter om sommeren 2009.

Tags:

dabear

Dette blir en flott nettleser.

Må få pirke litt. Chrome benytter seg av webkit ja, men sin egen javascriptmotor, og sitt eget brukergrensesnitt. Så ikke alle forbedringer i chrome vil safari nyte godt av, bare de webkit-relaterte.

[quote="http://dev.chromium.org/developers/how-tos/mac-detailed-status"]Flash is closer to being turned on, it can be enabled with a command-line switch. Mouse events don't work, but YouTube does due to auto-play.
Så ikke lenge igjen nå

Brutals bilde

Brutal

Gleder meg!

Ariston

Som Brutal sa:
Gleder meg!

gomle69s bilde

gomle69

Får håpe den støtter PPC :)

Ystenes

Hvorfor burde JEG bruke Chrome når Safari slår best ut på testene?
Hva er det som gjør Chrome så bra? :)

hc

Mens vi venter vil jeg sterkt anbefale folk å prøve Stainless. Navnet henspiller åpenbart på Chrome, og det er ikke tilfeldig. I likhet med Chrome, er også Stainless basert på Webkit, og har også separate prosesser for de enkelte faner, slik at om en fane henger seg, så henger ikke Stainless seg. Dette er kanskje det som Chrome har fått mest skryt for. Stainless konkurrerer ikke akkurat på funksjonalitet, men er rask og har et lekkert, minimalistisk design. Og kjører også på PPC, noe jeg har hørt at Chrome ikke kommer til å gjøre. Du kan laste den ned her.

fuzzy76s bilde

fuzzy76

På hvilke tester? De utført av Apple? :) Hovedargumentet mitt for å bruke Chrome er at hver fane kjører i egen prosess. Dette gjør nettleseren a) tryggere enn alle konkurrentene og b) mer kræsj-sikker.

Jeg har brukt Safari som hovednettleser i flere lange perioder, men har dessverre alt for ofte opplevd at den kræsjer og sluker alle fanene mine i samme slengen. Spesielt siden det er den eneste nettleseren som er totalt uten mekanismer for å huske åpne faner.

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Jeg sjekker både Google Chrome og Chromium nightly en gang i uka, men vil tippe selv en beta ligger en måned frem i tid og en endelig release minst tre måneder. Bare fordi det har kommet mye features den siste måneden betyr ikke at de ikke har jobbet i månedvis med dem før de ble synlige for brukerne. Hele developer-verktøyet og print-funksjonalitet mangler bl.a, og dette kan fort ta veldig lang tid å få klart.

arntsss bilde

arntss

Safari husker åpne faner/vinduer. Dette har vært standard i Safari så lenge jeg kan huske.

[url=http://bildr.no/view/450829]

I tillegg kan man, om man vil ha flere funksjoner til Safari, laste ned [url=http://www.machangout.com/]Glims

Man får da i tillegg feks: "Re-opens last session when Safari starts" samt en mengde andre funksjoner som, i alle fall noen av de, abslutt skulle vært standard i Safari, som feks: "Auto-Closes download window" og "Adds search engines to the default Google search tab"

Og bare for å ta med det, min Safari har ikke kræsjet siden oppdatering til 4.0.2.
Kan ikke huske å ha hatt så mange kræsj før det heller. Kræsj kan komme av gamle og utdaterte plugins feks. Jeg har også funnet mine plugins og holder disse oppdatert hele tiden. Da er også Safari stabil og kræsjer enten ikke eller veldig sjelden.

Må legge til at jeg har begynt bruke Chrome på Windows maskinen jeg har på jobb. Maskinen er ikke akkurat av kjappeste og råeste utgave, og heller ikke av nyeste slaget. Har brukt FF på den i lengre tid og tilvendt meg en del plugins, samt plassering på diverse, men prøvde ut Chrome når den kom og har sakte men sikkert tilvendt meg å bruke den. Den er også utrolig mye kjappere enn FF og ikke minst mange ganger kjappere enn IE8. Så da har det blitt min browser på Windows selv om det har vært noen få kompatibilitetsproblemer, men det kan jeg leve med så lenge den er superkjapp i forhold til alternativene.

Safari på Windows får jeg bare ikke til å stemme på et vis. Det blir rett og slett rart. Men kjapp er den, det skal den ha. Kjappere enn Chrome også, men blir altså forkastet der i fordel Chrome.

arntss

Ariston

Er det trygt å laste ned den nåværende Mac-versjonen?
Og hvis; hvor?

LilleLykketrollet

http://build.chromium.org/buildbot/snapshots/chromium-rel-mac/

Der finner du Google Chrome:Mac :). Husk å laste ned den siste build`en, som er den nederste.

Ariston

Lasta ned fra "22278".
Kommer det oppdateringer, eller må jeg sjekke innom den siden for hver oppdatering?

EDIT: Testa det i mindre enn et minutt. Gikk inn på YouTube, fant en film, starta den.. Satte på pause, så klikka hele driten :P
Skjer det alltid sånn, eller er det bare YouTube?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai