Apple åpner for Netbook

Apple åpner for NetbookUnder Apple finansielle presentasjon i går ble Apples representanter igjen stilt spørsmålet om en Apple Netbook. Tidligere har selskapet konsekvent avvist alle spørsmål om Netbooks, men i går var Apple ikke like negativ som de pleier til Netbooks.

Er en Apple Netbook snart en realitet?

Spørsmålene dukket som vanlig opp under presentasjonen av Apples resultater for Q3 2009 og det var Apples COO Tim Cook som svarte på spørsmålene. Som vanlig argumenterte Apple med at dagens Netbooks er dårlige, men de satte samtidig døren litt på gløtt for at det kan komme en Netbook fra Apple.

Vi er åpne for alle muligheter og utelukker ikke Netbooks, men per dags dato er kvaliteten på maskinene som selges for 400-500 dollar altfor dårlig.

uttalte Tim Cook.

At vi får se en Apple Netbook til en lavere pris enn 400-500 dollar har nok aldri vært realistisk til å begynne med, men nå kan det se ut som at Apple ikke ser dem som sine konkurrenter. Ryktene har i lengre tid nemlig hevdet at Apple vil lansere en Netbook-maskin med utelukkende touchskjerm og et høyere prisbilde.

Torsteinators bilde

Torsteinator

Sweet! *glede seg*

FT

hva om de bare lanserer ett tastatur med en iphone dock på :P

jpsalvesen

Regner med at det blir en Nvidia Ion-basert netbook i løpet av høsten. Det er state of the art innenfor Atom-baserte chipsets og inneholder en Nvidia 9400M-grafikkbrikke som Apple kjenner godt fra før.

Damn you, Apple! Det er jo nettopp det jeg ønsker meg. Hvordan skal jeg da unngå å spare en tusing ved å kjøpe en like bra maskin fra Lenovo når det er deres netbook jeg egentlig vil ha!

krsk0

Alltid gøy når apple kommer med nye produkter men macbook 13 alu. Er mer en nok "netbook" for min del ;)

Alstad88

Hvorfor ikke re-designe MacBook Air? Den selger da vel ikke bra for tiden. Og kunne trengt litt "hype"

noilivaps bilde

noilivap

Macbook air er for stor i første omgang, men kan hende det kommer en "macbook air" med atom (kanskje dual core?) etter hvert. Who knows?

spiffers

Jeg har mer tro på at Apple slipper et produkt basert på iPhone. Det blir nok en tablet-sak, med iPhone OS 3, med en 10,1" berøringsskjerm. Er flere nye funksjoner i iPhone OS 3 som antyder dette. F.eks. er skjermtastaturet skalerbart, slik at har man større skjerm, blir også tastene større, samt får en rekke med talltaster over bokstavtastene. Videre kan også gjennomsiktigheten til tastaturet justeres, noe som kan være hendig i visse applikasjoner.
Apple har jo videre kjøpt opp en brikkemaker, så det kan godt være vi får se en maskin basert på en egenutviklet prosessor.

Kashmars bilde

Kashmar

Dette får "oppgraderingen" av 13" MacBook til MacBook Pro til å gi mere mening. Jeg antar at Apple ville frigjøre MacBook-navnet for en fremtidig netbook.

Får meg fremdeles ikke til å lyste etter en Apple netbook.. Trenger en 15" for det jeg driver med.

Cybbe

Dels enig. Rebrandingen av Macbook 13" -> MacBook Pro 13" tyder på at Apple har en linje til opp i ermet. Den hvite MacBooken blir ikke markedsført, og noe annet kommer nok til å ta over navnet. Men det kan også hende den lider samme skjebne som Mac Mini i en periode gjorde, en glemt og underfokusert del av produktlinjen, som man har får å kunne tilby noe litt billigere.

spiffers

Kanskje de går for to nye produktlinjer. Rimelige Notebooks med MacBook navnet, og en rekke med MacTouch. Men tror neppe en tabletsak vil få MacBook navnet. De kommer nok til å skille kraftig mellom produktlinjer som bruker forskjellige operativsystemer. Tabletene vil mest sannsynlig baseres på egenutviklede prosessorer. Videre er det også mest sannsynlig at en slik Tablet-sak kommer samtidig med en ny generasjon iPod Touch og iPhone, med samme familie prosessorer. En produkt-lineup i en MacTouch rekke blir da MacTouch mini (iPod Touch), MacTouch (10.1") og iPhone.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

[quote="Alstad88"]Hvorfor ikke re-designe MacBook Air? Den selger da vel ikke bra for tiden. Og kunne trengt litt "hype"
Mer Hype er unødvendig i mine øyne. Jeg synes den trenger en lavere prislapp.

hansingehagens bilde

hansingehagen

Håper det kommer med en forstørra iphone .. med onscreen keyboard og 3G ... 10.2" ... så slipper vi å sitte på små iPhone'er å surfe, når vi er på ferie. 8)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai