OCZ lanserer SSD for MacBook

OCZ med SSD for MacBookSSD er i vinden som aldri før og Apple har lansert en rekke maskiner med valgmuligheter for SSD. Nå har minneprodusenten OCZ Technology, som spesialiserer seg på SSD og høyhastighetsminne, lansert en Mac-tilpasset SSD spesielt til Apples MacBook. I tillegg lanserer OCZ minnebrikker som garantert virker på MacBook.

OCZ Technology har lansert Vertex Series Mac Edition SSD, en 2.5" SATA II spesialtilpasset for Apples MacBook. Ifølge OCZ er produktet resultatet av de siste gjennombruddene i SSD-teknologien og skal levere den ytelesen som forventes av OCZs premium SSDer samtidig som Mac-brukere kan være sikre på at harddisken er testet i Apple egne laboratorier.

OCZ er glade for å kunngjøre to nye produkter som er laget spesielt for Mac forbrukere. Både vår Vertex Series Mac Edition solid state harddisker og de nye Mac Edition SODIMMS er ment å være en enkel oppgradering for forbrukere som ønsker å øke ytelsen på sine MacBooks og ønsker å være garantert kompatabilitet. Våre Mac-produkter har blitt testet i Apples Development Center (ADC) for å sikre stabilitet og kompatibilitet

sier Ryan Edwards, Director of Product Management ved OCZ Technology Group til Mac1.no

Vertex Series Mac Edition er tilgjengelig i 32GB, 64GB, 128GB og 256GB størrelser og alle har 64MB cache. Harddiskene har en søketid på under 0.1 ms og lover overføringshastigheter opp til 240MB/s sekvensiell lese- og 170MB/s sekvensiell skrivehastighet. Vertex-serien har også et svært lavt strømforbruk og bruker kun 2w i bruk og 0.5w i standby.

OCZ lanserer også Mac RAM

OCZ Mac RAMOCZ Technology satser også på å tilby Mac-brukere Apple-sertifiserte minneoppgraderinger og har lansert både DDR2 og DDR3 minne spesielt for Apples MacBook.

OCZ Technology sin minne, er i motsetning til mange andre produsenter, spesielt testet opp mot Apple sine maskiner og i Apple Development Center. Minnet er testet opp mot MacBook og MacBook Pro, men Apples iMac benytter seg også av samme type minne som Apples bærbare og minnet burde fungere like godt der.

Tags:

xcitu

Dette er skikkelig godteri! Hadde jeg hatt penger nok så ville jeg ikke nølt med å investert i en SSD til min MBP. :)
Bra skrevet artikkel btw.

Edit:
Minnelinken fører bare til DDR2 minnet, hvor finner jeg DDR3?
Edit2: Nvm, fant det. http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_pc3_8500_ddr3_mac_sodimm

admins bilde

admin

Fiksa DDR3 lenken - takk for tips.

MrHansen

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3531

Denne linken forklarer hvordan en SSD virker og hva som skjer etter en tid og hvilke hastigheter du får etter en at den begynner å bli treg. for det blir den!

Hvis du kjøper feil SSD så er den i værste fall MYE tregere enn en vanlig HD.

PS. Et tips, ikke gå etter hvor mye den kan lese og skrive, dette kan sammenlignes med MHz myten til prosessorene. Mye MHz betyr ikke raskere.

Dag

nubbizs bilde

nubbiz

Hva er egentlig de spesifikke forskjellene på disse SSDene og vanlige ikke Mac-edition?

admins bilde

admin

@nubbiz

Mange vanlige SSDer passer ikke inn i en MacBook/MacBook Pro fordi de er for høye. Disse er derimot riktig høyde og passer perfekt inn. I tillegg er de testet og verifisert av Apple for å fungere i Apples MacBook.

stbo

Dette kan bli veldig interessant. Vurderer å hive meg til Jet Carrier for å bestille en til min Macbook. Men bør vel vente til det kommer noen tester ...

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Intel sin 2.generasjons ssd koster omtrent 1900 kr for 80GB, hva koster denne?

stbo

På Compusa ligger en 120gb på 400$.

[url]http://www.compusa.com/applications/SearchTools/search.asp?keywords=OCZ+Vertex+Series+Mac+Edition+SATA+II+2.5%22+SSD&searchbtn.x=0&searchbtn.y=0

admins bilde

admin

@stbo

Vi snakket med OCZ i dag. De skal sende over et testeksemplar til oss.

Kelvin

@admin:

De er testet og verifisert av OCZ for å fungere i MacBook.. Ikke Apple.

arokh

Som det står i artikkelen, det er bare å partisjonere disken slik at man ikke bruker all plassen på disken så unngår man problemet i stor grad. Når TRIM for OSX kommer vil man slippe dette.

mcdonnells bilde

mcdonnell

SSD er alt for dyrt.

Mixy

[quote="admin"]@nubbiz

Mange vanlige SSDer passer ikke inn i en MacBook/MacBook Pro fordi de er for høye. Disse er derimot riktig høyde og passer perfekt inn. I tillegg er de testet og verifisert av Apple for å fungere i Apples MacBook.

Men dette gjelder ikke OCZ sin Vertex. I alle fall ikke i min MBP-tidlig-2008. Fikk skrudd den inn igår, og har ingen problemer. Måtte formatere den via diskverktøy på bootCD før jeg fikk den opp i selve installasjonsprogrammet. Tipper det er det man eventuelt vil slippe med disse nye "Mac Edition".

MrHansen

[quote="arokh"]Som det står i artikkelen, det er bare å partisjonere disken slik at man ikke bruker all plassen på disken så unngår man problemet i stor grad. Når TRIM for OSX kommer vil man slippe dette.

Du kommer ikke til å ungå dette problemet. Men som artikklen sier så er Intels E og M model og OCZ's Virtex model gode selv om dette problemt oppstår.

stbo

Vil den selges i Norge? Sannsynligvis? Mpx?

buitre

Venter til Intel X-25M diskene blir billigere. Mye raskere enn de fleste andre, med over 20k IOPS, som er mer interessant enn lese eller skrivehastighet.

KDNs bilde

KDN

Jeg ser ikke helt poenget med "Mac testet utstyr" hvis de produktene er dyrere. DDR2/DDR3 er en standard, SATA er en standard, 9,5mm tykkelse på disker er den normale tykkelsen.

MrHansen

Fant en update til artikkelen

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3535

Men denne er fra 30 mars i år, det kan ha kommet nye ting siden da.

buitre
Du får 80Gb Intels x25-M til 1995,- på komplett nå begynnelsen av neste mnd.
PS det er Gen2, ny forbedret version

nubbizs bilde

nubbiz

Takk for svar Admin, men som KDN sier så trodde jeg det var standarer på slikt, som sata og 2.5". Og så lenge høyde/bredde stemmer, så skal det vel i prinsippet ikke være noe som tilsier at en "normal" SSD ikke skal fungere i en Mac?

Eller?

Shinns bilde

Shinn

Korrekt, bare smør på flesk alt dette her for å lure brukere til å kjøpe dyre produkter. Intel X-25M og Intel SSD generelt er det man burde gå for.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Nå er Intel sine ssd også forholdsvis dyr, men er helt enig. Ikke finn på å kjøpe noe annet enn Intel sine ssd.

MrHansen

Her skal det også sies at OCZ sine Virtex model ikke er så gale da. Kanske bra faktisk men ikke i samme klasse som Intel's sine.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Ja, men når Intel operer med ganske lik pris, så velger du ikke noe annet.

™s bilde

Takk for bra lenke, MrHansen. Kom bare halvveis i artikkelen, men lærte en del.

Et spm, er det Intel sin X-25M som shipper med Macbookene du kjøper direkte fra Apple, eller bruker de andre SSD-driver? I såfall mye dårligere?

MrHansen

Mener at Apple bruker Samsung sine SSD, men er ikke sikker på det. Men nå som Intel sine SSD er fri for Hydrogen så regner jeg med at de kommer til å bruke dem pga de er de beste SSD i dag. Det blir nok Intel's X25-M serie som Apple kommer til å bruke. Men dette er bare gjettning fra min side. Apple pleier å bruke det beste.

norsemen

[quote="MrHansen"]Mener at Apple bruker Samsung sine SSD, men er ikke sikker på det. Men nå som Intel sine SSD er fri for Hydrogen så regner jeg med at de kommer til å bruke dem pga de er de beste SSD i dag. Det blir nok Intel's X25-M serie som Apple kommer til å bruke. Men dette er bare gjettning fra min side. Apple pleier å bruke det beste.

Nå er det ikke hydrogen, men halogen (nærmere bestemt brom) som har gjort at Intel ikke har nådd opp i miljøklassen for SSD :rolls eyes:

Det er heller ikke sikkert at Apple kommer til å gå for Intel, de har nettopp betalt Toshiba $ 500 000 000 i forskudd for NAND-brikker. Men at Intel kan bli et alternativ, er en god gjetning.

Må også kommentere OCZ. Det blir for dumt når OCZ eget forum skriver at eneste forskjell på Vertex og Vertex for Mac er et klistremerke. Tar man ekstra betalt for det klistremerke, er selskapet ikke veldig kundevennlig for Macbrukere.

They are both the same, they both have the same speed when used on the same platform, they both have the same FirmWare and both have the same compatibility with Macs.

The ONE difference is the sticker on the front of the drive...that is all

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=55269

MrHansen

Takk for du rette meg der.

De har vel formatert den i HFS+, men det koster... + du får med et klistremerke på boksen ;)

Mistahh

Apple bruker Samsung eller Toshiba i sine Macer. I min MBP fulgte det med en Toshiba 128gb SSD. Funker bra, men hørt den ligger noen hakk bak div SSDer der ute.

otroean

Tror jeg venter litt med SSD siden de blir tregere med tiden. Prisen er for høy til at jeg vil ha en treg disk etter en tids bruk. Til de som lest/studert dette temaet mer enn meg selv. Blir treghets problemet borte når OS'ene kommer med TRIM?

nubbizs bilde

nubbiz

Hva er TRIM?:)

Og hva er maks kapasitet på SSD? Frister å oppgradere hvis de virkelig er så mye kjappere og støyfrie som folk har det til.
Hva med varmeutvikling? Har harddisker noen påvirkninger på dette?

arntsss bilde

arntss

Normale harddisker avgir selvsagt varme. Bevegelige deler gir en viss friksjon og vil dermed utvikle energi som igjen vil gi varme.

SSD disker har ikke bevegelige deler og vil ikke gi fra seg varme.

arntSS

norsemen

Ta en titt på artikkelen til Anandtech som MRHansen har linket til på første side. Der får du svar på alt du lurer på i løpet av de første sidene.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai