Apples markedsandel på datamaskiner over 1000 dollar når 91%

Apples markedsandel av datamaskiner over 1000 dollar når 91%De gode resultatene til Apple ser ikke ut til å ha noen ende. Ifølge analyseselskapet NPD hadde Apple utrolige 91 prosent markedsandel på datamaskiner som ble solgt til over 1,000 dollar i juni.

Apples andel av dette markedet har økt betydelig det siste året. Vi som syntes 66 prosent i starten av 2008 virket så veldig høyt da vi skrev om det i fjor har blitt seriøst overrasket når tallene for 2009 ligger på bordet.

Ifølge NPD var den gjennomsnittlige salgsprisen for alle datamaskiner solgt gjennom fysiske butikker i USA i juni, på drøye 700 dollar. For fem år siden var denne gjennomsnittsprisen på en bærbar maskin rundt 1,500 dollar.

Tar vi Macen vekk fra dagens regnestykke, vil gjennomsnittet falle ned til 570 dollar, skriver Betanews. Gjennomsnittsprisen til Apple sin MacBook-familie er på 1,400 dollar.

Apple må gjøre noe riktig når de går fra en andel på 66 prosent til 91 prosent i det – ganske lille – markedet de befinner seg i. Da uroen i finansverden var på sitt verste, mente de fleste analytikerne at Apple burde gjøre en betydelig prisreduksjon og satse på et lavere marked enn de allerede gjør. Men istedenfor å satse stort på datamaskiner under 1,000 dollar, valgte Apple heller å kutte prisen på MacBook-familien for å konkurrere enda sterkere på «Premium»-markedet.

Apple sin andel av dette «Premium»-markedet var ifølge NPD under 18% i januar 2006. I september 2007 var dette tallet steget til mer enn 57%, og 66% i 2008. Nå kan Apple vise til enda en betydelig økning til 91 prosent.

Apple åpner for å konkurrere mot lavpris PCer

Apple har foreløpig ikke beveget seg ned i lavprissegmentet som de fleste PC-produsentene nå kjemper hardt i. Apple har lenge hatt en filosofi at det er bedre å selge 100 kvalitets maskiner med god margin, enn å selge 10 000 billige maskiner med en minimal margin. Allikevel utelukker ikke Apple at de vil konkurrere mot Netbooks.

Vi er åpne for alle muligheter og utelukker ikke Netbooks, men per dags dato er kvaliteten på maskinene som selges for 400-500 dollar altfor dårlig.

Uttalte Tim Cook under presentasjonen av kvartalsresultatet til Apple.

Kamp om bunnen

Med introduksjonen av Netbooks, har de store PC-leverandørene startet det mange kaller for «a race to the bottom», eller en kamp om å ha de laveste prisene. Prisene på bærbare datamaskiner har vært i fritt fall siden introduksjonen av Netbooks hos alle produsenter utenom Apple som faktisk har skrudd prisen opp i samme periode.

Den gjennomsnittlige salgsprisen for alle datamaskiner solgt gjennom fysiske butikker i USA i juni var på drøye 700 dollar. For fem år siden var denne gjennomsnittsprisen på en bærbar maskin rundt 1,500 dollar. Det er ikke bare komponentprisene som har blitt lavere, også marginene (fortjenesten) per solgte bærbare datamaskin har stupt for de store PC-produsentene.

For Microsoft er denne utviklingene ikke helt uproblematisk. I det nedre sjiktet ligger nemlig de stadig bedre forskjellige Linux-systemene og frister PC-produsentene med null lisenskostnader. Med Google sin inntog med Chrome OS blir ikke konkurransen noe mindre,

Det store spørsmålet er om Apple greier å fortsette sin vekst uten å konkurrere med de stadig fallende PC-prisene. Hvor lenge kan Apple fortesette å selge flere datamaskiner når prisgapet stadig øker?

Veons bilde

Veon

Det var på tide at verden åpnet øynene for disse fantastiske maskinene! Løp å kjøp er hva en må gjøre.. hvertfall de som har penger til det ;)

noilivaps bilde

noilivap

Flere kjøper billigere maskiner, dessuten sto det ikke hvor mange maskiner som faktisk var over 1000$ så kan hende de 66% fra tidligere var fler enn de 91% som ble solgt nå.

admins bilde

admin

@nollivap

Tar du en titt på kvartalstallene til Apple, ser du at salget av deres datamaskiner har steget med 4% i samme periode. Så Apple har nå 91% av et høyere salgsvolum. Apples datamaskiner begynner på $999.

noilivaps bilde

noilivap

Da var det ikke så ille, nei :)

Andersp111s bilde

Andersp111

91%!?
Gjelder disse tallene bare private salg, eller?

ps: Hadde vært veldig flott med en liste over kilder nederst på siden, om man vil lese mer.

kolbys bilde

kolby

@Andersp111

Disse tallene er salg gjort i fysiske butikker i USA. De fungerer litt som en oversikt over «krigen» som Microsoft starter med Apple med sine egne butikker ved siden av Apple Store.

Kilden er linket til i artikkelen: Betanews.com.

nubbizs bilde

nubbiz

1000$, altså ca. 6300 kr. En vanlig bærbar pc koster det. Er pcer ekstremt billige i USA?

noilivaps bilde

noilivap

Nesten ALT er billigere i USA enn i Norge...

Trodde alle visste det.

Ttigers bilde

Ttiger

det er nok bare en pc-folk er cheap, å vi mac-folk er $$ :D

nubbizs bilde

nubbiz

Selvfølgelig er jeg klar over at mye er billigere i USA!

Men, her får vi en grei pc til 5 000,-
En Mac koster ca. 10 000,-

Det gir en differanse på 5000,-

Ta 1000$=6300 - 5000=1300,-

Får du en pc i USA til 1300,-?

Eller er bare differansen mellom Mac og pc mye større i Norge?

SeaLions bilde

SeaLion

Microsofts nye reklamekampanje virker tydeligvis. De som er på jakt etter en cool datamaskin og har råd til det, kjøper Mac. Og de som ikke har så høye krav til datamaskinen sin kjøper en Windows-PC. Men Microsoft bør være litt forsiktige med sin ucool-billig-reklamekampanje, for Linux er som kjent enda billigere enn Windows ...

andreas 30gb

"Men, her får vi en grei pc til 5 000,-
En Mac koster ca. 10 000,-

Det gir en differanse på 5000,-

Ta 1000$=6300 - 5000=1300,-

Får du en pc i USA til 1300,-?"

Tror ikke man bør trekke fra den norske differansen.

BLir vel mere riktig

PC = X
Mac = 2X

2X= 1000$
x= 500$

PC i USA = 500$ = 3000 kr

Hoffas bilde

Hoffa

Man kan jo ikke sammenligne en PC og en Mac. En Mac kan man faktisk leve lenge med, men en PC kan man ikke leve med i det hele tatt.

At salget på mac har økt så mye, er nok at folk har sett seg lei på blåskjermer, virus, og
lite brukervennlige systemer. Skal du ha kvalitet så må du velge Mac :-)

Shinns bilde

Shinn

[quote="Hoffa"]Man kan jo ikke sammenligne en PC og en Mac. En Mac kan man faktisk leve lenge med, men en PC kan man ikke leve med i det hele tatt.

At salget på mac har økt så mye, er nok at folk har sett seg lei på blåskjermer, virus, og
lite brukervennlige systemer. Skal du ha kvalitet så må du velge Mac :-)

At Apples markedsandel på datamaskiner over $1000 er så stor, kommer av den enkle grunnen av at maskinene starter på $999. Man trenger ikke å være en rakettforsker for å skjønne det.

EDIT: Macbooks fra $999.

slogmos bilde

slogmo

Du glemte Mac Mini som koster fra $599 og oppover.

nubbizs bilde

nubbiz

Okei, andreas 30gb, ditt regnestykke så mye riktigere ut;)

Syntes det var ekstremt billig for pc plutselig ja:P

At man kan leve lenge med Mac og ikke leve med pc er vel mer et personlig valg.

Har en pc som har holdt i 5-6 år nå, og brukes fortsatt. Har ikke hatt en Mac så lenge enda;)

Shinns bilde

Shinn

[quote="slogmo"]Du glemte Mac Mini som koster fra $599 og oppover.

Skulle legge til Macbooks, som er det meste de selger av datamaskiner.

Andersp111s bilde

Andersp111

Takk, Kolby! Da skjønner jeg litt mer...! :-)

elznorro

Hvis en PC er billig nok trenger den ikke å virke en gang.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai